Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano FX 2000 FC ile kullanılacak LRF kamış önerisi

Lilun

Yeni Üye
Herkese merhaba, yakın zamanda balıkçılığa başlamaya karar verdim. Forum ve dışında yaptığım araştırmalar sonucu gözüme makine olarak Shimano FX 2000 FC kestirdim ve siparişini verdim. Bu makine ile kullanabileceğim kamışa ihtiyacım var. Birkaç kamışa göz gezdirdim ancak önerilenlerin stoğu bitmiş.

Birisinden Ryuji Red Fox 230 cm 3-15 önerisi aldım, sizce bu nasıl? Fazla bilgi sahibi değilim, şimdiden teşekkürler.

Bütçem 1500 TL ve konum olarak Muğla'dayım.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Shimano FX XT FXXT21UL 210 cm 1-11 gr 2 Parçalı LRF Kamış

Bu kamışı senin bahsettiğin makinanın 1000 liği ile kullanıyorum. Şuanda 3 yerinden kırık. 2 si gerçekten kırık sonradan birleştirilmiş 1 i çatlak tamiri. Gayet sağlam bir kamış tavsiye ederim.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Başlangıç için ideal bence

Lilun

Yeni Üye
Shimano FX XT FXXT21UL 210 cm 1-11 gr 2 Parçalı LRF Kamış

Bu kamışı senin bahsettiğin makinanın 1000 liği ile kullanıyorum. Şuanda 3 yerinden kırık. 2 si gerçekten kırık sonradan birleştirilmiş 1 i çatlak tamiri. Gayet sağlam bir kamış tavsiye ederim.
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler. Bütçemi aşıyor maalesef, tercihimi Ryuji Luna II 235 3-15 modelinden yana kullandım.

Son düzenleme:

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Ne tür sahteler kullanmak istiyorsunuz ve hangi balıkları hedefleyeceksiniz? Nerede avlanıyorsunuz? LRF kamışı istediğiniz için 5-15 atar aralığı biraz garip geldi. 5 gram altı silikon falan kullanmak isterseniz mesafede sıkıntı çekebilir ve yemi hissedemeyebilirsiniz.

Lilun

Yeni Üye
Ne tür sahteler kullanmak istiyorsunuz ve hangi balıkları hedefleyeceksiniz? Nerede avlanıyorsunuz? LRF kamışı istediğiniz için 5-15 atar aralığı biraz garip geldi. 5 gram altı silikon falan kullanmak isterseniz mesafede sıkıntı çekebilir ve yemi hissedemeyebilirsiniz.
5-15 yazmışım yanlış olmuş, 3-15 olacaktı. Balık olarak spesifik hedefim yok zaten yeni başlıyorum, ne gelirse tutmak isterim açıkçası. Nerede avlanacağıma henüz bakmadım, Ortaca yakınlarında bir yer arıyorum.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Oralar hakkında hiçbir bilgim yok ama bence avlanabileceğiniz yerlerde ne balık çıktığını ve hangi tür/ağırlıkta yemler kullanmak istediğinizi bölgede av yapanlardan/forumda bulunan bölgenizle ilgili konulardan araştırıp kamışa ondan sonra karar vermenizi öneririm. Önce makine sonra kamış seçtiğiniz ve yeni başladığınız için bende biraz tehlike çanları çaldı :)

Lilun

Yeni Üye
Oralar hakkında hiçbir bilgim yok ama bence avlanabileceğiniz yerlerde ne balık çıktığını ve hangi tür/ağırlıkta yemler kullanmak istediğinizi bölgede av yapanlardan/forumda bulunan bölgenizle ilgili konulardan araştırıp kamışa ondan sonra karar vermenizi öneririm. Önce makine sonra kamış seçtiğiniz ve yeni başladığınız için bende biraz tehlike çanları çaldı :)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben çevreye biraz sorup forum içinde de araştırmamı yapayım. Duruma göre kamışı değiştireyim o zaman.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben çevreye biraz sorup forum içinde de araştırmamı yapayım. Duruma göre kamışı değiştireyim o zaman.
Bölgedeki balıkçılara gidersen daha ucuza bulursun. İnternet diye bu kadar pahalı oluyor.