Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano miravel 1000 vs daiwa 23 lt 1000d

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf avları için shimano Miravel 1000 veya daiwa fuego 23 lt 1000 almayı düşünüyorum daha önce kullanan hobidaşlarim varsa artı ve eksilerini yazarsa sevinirim. Kullandığım kamış ise okuma helios air 220 cm 1-12 gr.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Daiwa 2023 yılında ürettiği bazı makinelerde biraz daha hafifletmek için içlerinden bazı parçaları çıkardı. Mesela bazı eski seri makinelerde 2 adet krank destek mili vardı. Yeni modellerde onu teke düşürdü. Klavuz teli inceltildi ve klavuz rulmanında değişiklik yapıldı. Szin yerinizde olsam Fuego alacaksam LT20 olan eski model Fuego alırım. Ama ilk tercihim Shimano Miravel olurdu.

LT 20 Fuego
1727448173307.png

LT23 Fuego
1727448126891.png

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa 2023 yılında ürettiği bazı makinelerde biraz daha hafifletmek için içlerinden bazı parçaları çıkardı. Mesela bazı eski seri makinelerde 2 adet krank destek mili vardı. Yeni modellerde onu teke düşürdü. Klavuz teli inceltildi ve klavuz rulmanında değişiklik yapıldı. Szin yerinizde olsam Fuego alacaksam LT20 olan eski model Fuego alırım. Ama ilk tercihim Shimano Miravel olurdu.

LT 20 Fuego
Ekli dosyayı görüntüle 125048

LT23 Fuego
Ekli dosyayı görüntüle 125047
Teşekkürler erdem abi

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Miravel kullanmadım yorumum yok ama spinde legalis-exceler-fuego kullandım. Magsealed bu seride tamamen bir kandırmaca rotor kilidi orda oldukça içine su alıcaktır, su geçirmezlik için MQ kasa olması lazım. Kesinlikle kötü makina değil ama kolun dişli olmasının dışında hiç bir farkı yok legalis ile 1000'lik makine ile de hedef balığın belli, kolunda sana bir negatifi yok bende bu sebeple legalis tercih ettim, fuego gereksiz ya üzerine biraz daha para koyup caldia'ya geç yada legalis veya exceler al.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Yeni exceler ı 15 20 atış istavrit avında deneyimleme şansım oldu aynı şekilde fuego yu da badi kontenjanından denedim kendimde de Regal var exceler sarım konusunda beni aşırı derecede pozitif yönde şaşırttı imkan olursa denemenizi ve ondan sonra karar vermenizi tavsiye ederim

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıymetli yorumlarınıza dayanarak miravel aldım. Zaman ayırdığınız ve tecrübelerinizi paylaştığıniz için çok teşekkür ederim.

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Kıymetli yorumlarınıza dayanarak miravel aldım. Zaman ayırdığınız ve tecrübelerinizi paylaştığıniz için çok teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, miravalde bildiğim kadarıyla magnumlight serisi, hassasiyetinin iyi olacağını tahmin ediyorum bence kötü tercih olmamış. Bende spin kamış olarak helios 2.74 15-45 kullanıyorum, legelis kamışı alıcakken çok arada kalmıştım düşük ağırlıklardaki atış erimi, hissiyat gibi konularda rica etsem kullandıktan sonra tecrübelerini paylaşabilir misin.