Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Sedona 4000 Xg Fı Acaba Hatamı Yaptım?

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar sevgili dostlar kısa bir süre önce shimano sedona 4000xg fı spin makine aldım fakat daha sonradan devir oranı yüksek diye levrek avlarında kullanılmaz gibisinden yorumlar aldım . Bir turda 99cm sarım yapmakta ve sadece su üstü avlarında kullanmak istemiştim . Elimdeki daiwa crossfire 1000 lik makine ile 2 tane güzel levrek almıştım sarozda ve sonrasında iyi birşey alayım diye buna yöneldim fakat kafam çok karıştı ne yapıcam bilemedim . Değerli üstadlar beni aydınlatırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Zafkon

Aktif Üye
Adı
Zafer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu adamın videolarını izleyince herşeyin doğru aksiyonla bilek manevrası ile yürüdüğünü düşünüyorum. Kamışlar değişsede makine hep 5000biomaster.

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Adam bizim bildiğimiz wtd aksiyonundan farklı şekilde avlanıyor evet . Başarılı oluyormu ona da evet . Bencede önemli olan yüksek devir veya düşük devir değil ,doğru aksiyonla başarılı bir şekilde sahteyi yüzdürebilirseniz balığı kandırıp alabilirsiniz . Çok fazla takılmamak lazım gibi sanki.

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
sadece su ustu avlarda kullanacaksaniz makinenin sarim hizi uygun. hizli sarim makine misinayi hizli topladigi icin su ustunde avantajli oluyor. makinenin dez avantaji 295 gr ile spin icin agir olmasi bu agirlik bilassa wtd yaparken sizi cabuk yoracaktir.

ince.seyyit

Aktif Üye
Adı
Seyyit İnce
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Olay devir mevir değil bütün olay doğru zamanda doğru yerde ve balığın da seninle aynı suda olması ile alakalı. 3 sene kovaladım durdum levrek levrek diye yok yavaş makinası yok hızlı makinası yok zart sahtesi yok zurt sahtesi diye dünya para döktüm yemedim malzeme aldım , içmedim malzeme aldım ama nafileydi. Sonra bir akşam Silivri'de balık çıkıyor dediler atladım arabaya gittim 10-15 atış sonrası çaaat dedi bindi oltaya koca bir levrek ama zaten o gece ve daha öncesinde orada sürekli balık alıyorlarmış. Makina hızlı sarım yapan stradic ci4+ 2500 idi sahte de 130luk tacklehouse node glow palyaço. Aksiyon vs verdiğim de yok yani atıyorum sakin sakin sarıyorum küt diye bindi. O nedenle takılmayın nasip varsa vardır yoksa da yoktur. Sürekli levrek resmi atan arkadaşlara da çok takılmayın adamlar ya gerçekten gece gündüz kovalıyorlar denk getirip tutuyorlar ya da avlaklarında balık çok ve imkanları var yakalıyorlar. Alaçatı'da bir arkadaşım var mesela her gidişinde levrek kıyamı yapıyor çünkü adamın merası levrek cenneti :) malzemeye bahaneye gerek yok balık varsa alırsın yoksa hava cıva ...

Btc78

Aktif Üye
Adı
Burak Çakır
Olay devir mevir değil bütün olay doğru zamanda doğru yerde ve balığın da seninle aynı suda olması ile alakalı. 3 sene kovaladım durdum levrek levrek diye yok yavaş makinası yok hızlı makinası yok zart sahtesi yok zurt sahtesi diye dünya para döktüm yemedim malzeme aldım , içmedim malzeme aldım ama nafileydi. Sonra bir akşam Silivri'de balık çıkıyor dediler atladım arabaya gittim 10-15 atış sonrası çaaat dedi bindi oltaya koca bir levrek ama zaten o gece ve daha öncesinde orada sürekli balık alıyorlarmış. Makina hızlı sarım yapan stradic ci4+ 2500 idi sahte de 130luk tacklehouse node glow palyaço. Aksiyon vs verdiğim de yok yani atıyorum sakin sakin sarıyorum küt diye bindi. O nedenle takılmayın nasip varsa vardır yoksa da yoktur. Sürekli levrek resmi atan arkadaşlara da çok takılmayın adamlar ya gerçekten gece gündüz kovalıyorlar denk getirip tutuyorlar ya da avlaklarında balık çok ve imkanları var yakalıyorlar. Alaçatı'da bir arkadaşım var mesela her gidişinde levrek kıyamı yapıyor çünkü adamın merası levrek cenneti :) malzemeye bahaneye gerek yok balık varsa alırsın yoksa hava cıva ...
Ben de aynı düşünüyorum. Doğru zamanda doğru yerde olmayı bilmek lazım veya buna imkan olmalı.

mhilmipaydas

Yeni Üye
Bu adamın videolarını izleyince herşeyin doğru aksiyonla bilek manevrası ile yürüdüğünü düşünüyorum. Kamışlar değişsede makine hep 5000biomaster.
Bunun kullandığı biomaster düşük devirli olan modeli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi