Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Speedmaster/Aerlex/Ultegra

siprus

Üye
Herkese selam,

shimano da bu kamışlardan hangileri daha üste hangileri daha alt kategoride bunları nası ayırt ediyoruz...Karşılaştırma sitesi varmı??

Shimano Speedmaster Surf H Hybrid Low Rider
Shimano Aerlex Surf Hibrit

Shimano Ultegra Surf

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Üst kategoriden, alt kategoriye göre sıralarsak.
1. Shimano Ultegra Surf
2. Shimano Speed master Surf H Hybrid Low Rider
3. Shimano Aerlex Surf Hibrit

Bu kamışlardan Türkiye' de stoklarda bulabileceğin model Shimano Aerlex Surf Hibrit modeli. Diğer kamışların stokları çoğu mağazada yok. Bulman biraz zor olabilir.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selam,

shimano da bu kamışlardan hangileri daha üste hangileri daha alt kategoride bunları nası ayırt ediyoruz...Karşılaştırma sitesi varmı??

Shimano Speedmaster Surf H Hybrid Low Rider
Shimano Aerlex Surf Hibrit
Shimano Ultegra Surf
shimano ultegra bx 425cm. 100-225 gr. (545 gr ağırlıkta) tubular 3 parça kamışı tavsiye ederim. tubular sağlam, dirençli yemli ve kurşun arkasında kullanabileceğiniz 150 gr üstü kurşunda mesafesi çok iyi olan, yemlidede kullanılabilecek bir kamış. eski seri olmasına nazaran çok tutulan bir seri. sanırım 2019 da forumdan @KaNKuRT tavsiyesi ile almıştım. ve iyikide almışım. ve yine ultegra 14000 xse makina ile takımladım. pandemi döneminde sattım. ve 2022 de tekrar sıfır aldım. o gün bugün su yüzü görmedi dolapta durur. çok şık bir kamış.

speed master shimanonun pandemi sonrası çıkardığı 225 gr atarlı hibrit uçlu (480 gr ağırlıkta) bir kamış. açıkçası o günlerin piyasa şartlarına göre üretmiş, orta kalite bir kamış. (yada ben ultegra kamış ile kıyasladığım için öyle düşünüyorum :))

shimano aerlex için birşey diyemiyeceğim. kullanmadım. 🙄

kamışları çok iyi bilen bir hobidaşın yorumları dışında ancak gördüğünüzde elinize aldığınızda kıyaslama yapabilirsiniz. tabii hangi amaç ile almak istediğinizde (yemli av - çapari - kurşun arkası) daha ağır basan bir kriter. (alt üst kategori olayı fiyatlarındanda anlaşılabilir)
RASTGELSİN.

hak.man

Yeni Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba twinpower 8000 pg almayı düşünüyorum
İstanbul boğazında kurşun arkası için ama
O kadar video izledim ve bilgi aldım ki
Kamışı hala seçemedim
Kimi hibrit uçlular hem hassasiyeti iyi hemde uzak ve ağır kurşunlu ile çok iyi atış yapabiliyor diyor
Tavsiye verirmisiniz?
Makina içinde ayrı tavsiye alabilirim

siprus

Üye
tekrar selam,
aslında Shimano Aerlex Surf Hibrit aldım kullanıyorum 2 ava gidebildim aslında oldukça memnun kaldım diyebilirim
bugüne kadar malum işler yüzünden pek av yapamadım, biz birazda hobi amaçlı bakıyoruz
yani millet saat biriktirir takmasada çakmak alır sigara kullanmasada gibi ama aklımda sürekli SHİMANO ULTEGRA surf kamış kaldı
speedmaster ıda sarı sayfalarda gördüm sıfır kullanılmamış sahibinden satan diye, anladığım kadarıyla ultegranın ne sıfırı nede 2.eli bulunmuyor
speedmaster alınabilirmi diye sormak istedim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tekrar selam,
aslında Shimano Aerlex Surf Hibrit aldım kullanıyorum 2 ava gidebildim aslında oldukça memnun kaldım diyebilirim
bugüne kadar malum işler yüzünden pek av yapamadım, biz birazda hobi amaçlı bakıyoruz
yani millet saat biriktirir takmasada çakmak alır sigara kullanmasada gibi ama aklımda sürekli SHİMANO ULTEGRA surf kamış kaldı
speedmaster ıda sarı sayfalarda gördüm sıfır kullanılmamış sahibinden satan diye, anladığım kadarıyla ultegranın ne sıfırı nede 2.eli bulunmuyor
speedmaster alınabilirmi diye sormak istedim.
shimano speedmaster kamışın ağababası eski seri olan bu yeşil-gri olan kamıştır.Ekran görüntüsü 2025-04-14 200927.png

o zamanlarda hep önüme tubular olanı denk geldi. hibrit uçlu olanını bulamamaştım.
sonrasında ultegrayı almıştım. ve pandemi zamanında bir gaflet ile sattım. çok şükürki aynı seriyi sıfır (bxi) tekrar bulunca aldım. inanın dolapta öyle durur. (satmak için söylemiyorum)

bu yeni çıkan almış olduğunuz speedmaster hibrit kamışta güzel bir kamış. yemli avda ve çaparide kullanacaksınız sizi fazlası ile memnun eder. çokta hafif bir kamış (477 gr).

HAYIRLI UĞURLU OLSUN 🧿 . GÜZEL AVLAR YAPARSINIZ İNŞALLAH.

siprus

Üye
teşekkürler tekrar selam benim aldığım Shimano Aerlex Surf Hibrit olanı,
speedmaster internette satılık olan. ama yazdıklarınızdan anladığım speedmaster da oldukça iyi bir kamış.

siprus

Üye
15.5 bin tl ye ultegra 4.25 bx,12.5 bin tl ye speedmaster var sarı sayfalarda fiyatlar nasıl sizce?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
teşekkürler tekrar selam benim aldığım Shimano Aerlex Surf Hibrit olanı,
speedmaster internette satılık olan. ama yazdıklarınızdan anladığım speedmaster da oldukça iyi bir kamış.
KUSURA BAKMAYIN 🙏.
Ben seçeneklerde en başa oturttuğunuz için speedmasterda takılıp kalmışım.
Öncelikle ne tür avda nasıl bir merada kullanacağınız önemli. Yani çapari, yemli av için hibrit kamış, yok boğazdayım yeri geliyor 180-200-225 atıyorum derseniz tubular uçlu bir kamış daha doğru bir tercih olur.
Yeşil-gri renk Speedmaster (hibrit) kamışı bir arkadaşın izni ile 5-6 saat kullandım. Efsane kamış. Sonradan çıkan komple yeşil speedmaster kamışı kullanmadım. Gördüm ama kullanmadım. Tabii bu benim kendi fikrim. Kimisi alır eline oturur muhteşem çalıştırır. Aerlex kamışı hiç bilmiyorum.
Ultegra sert bir kamış. 225 atarlı ama 250 dahi atar.
Sizin el alışkanlığınız, sizin kamıştan beklentileriniz, av sitiliniz, meranız burada tercih meselesidir.
Zaten aerlex kamışıda almışsınız. Eliniz alıştıktan sonra hiç bir sorun yaşamayacağınıza eminin.

siprus

Üye
tekrar selam, shimanonun bir sitede sıfırını buldum satışta
shimanonun kendi sitesine baktığımda bx, ax, cx modelleride var bu ax,cx, bx ne anlama geliyor kamışın hangi özelliğini belirtiyor, hatta sarı sayfada bulduğum 2.el ultegra kamış sıfırından pahalı görünüyor :cool: