Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Silivri Selimpaşa Kano avcılığı

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar BalıkSevdam forum üyeleri, bu forumda aktif üye olma açısından pek yeniyim ama uzun zamandır işime yarayacak bilgiler için takip ediyordum. İstanbul Silivri/Selimpaşa'da yaşayan ve kano/deniz kanosu gibi sportif araçlarla balık avlayan kişilere yönelik bazı merak ettiğim şeyler var onları sormak isterim. Ben Selimpaşa'da Camcıoğlu Sitesi yakınlarındaki burunda 4 yıldır balık tutan bir şahıs olarak 1 ay gibi bir zaman önce Itiwit 1/2 kişilik şişme kano edindim ve gereken aksesuarları ile balıkçılığa hazır hale getirdim. Son 2.5 haftadır zaman buldukça ve havayı internette takip ettiğim üzere iyi gördükçe kanoya çıkıp kıyıdan fazla açılmadan ispari / kefal avı yapıyorum. Ancak kanoyu almadaki asıl amacım 300/700 arası metrelerce açılıp çapa bırakıp avlanmaktı ancak kıyıya çok yakın 1-1.5 metre derinlikteki yerlerde bile az buz bir akıntı varken 300-700 metre ilerdeki 7-9 metrelik suda nasıl bir akıntı olur kestiremediğim için biraz içimde bir korku var. Anlık cesaret edip açılasım da geliyor ama denizin asla şakası olmuyor.. Yüzmem iyidir ve bir şekilde suda kalırım kalmasına ama kanomla beraber açığa ya da bilmediğim uzak yerlere sürüklenirim ve kürek çekmek fayda etmez gibisinden hafif tırsıyorum da eğer forumda buralarda yaşayan ve denizcilikten anlayan avcılarımız var ise onlara danışmak istedim bir acemi olarak. Şu an 1.5 kiloluk çapa + 50 metre iskota halat kullanıyorum. Bu çapa ağırlığı kanoma yeter mi? O kadar fazla bir akıntı ile karşılaşır mıyım? Harici olarak av önerileriniz var mıdır? Cevaplayabilirseniz pek sevinirim :)

Eğer konuyu yanlış kategoride açtıysam kusuruma bakmayın eğer bir hata etti isem belirtin konuyu açılması gereken yerde açayım..

Ekli dosyalar

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, bende de aynı kanonun 3 kişilik olanı var.
1,5 kg şemsiye tipi çapa kullanıyorum. Ancak ben rüzgarın fazla olduğu havalarda kano ile çıkmıyorum.
O yüzden hafif havalarda 1,5 kg yeterli oluyor.
Akıntıdan çok etkileneceğini sanmam. Rüzgar çok daha etkili bence sürüklenme açısından.
Maalesef bu yaz yine çok rüzgarlı bir yaz oldu. Kano ile 2-3 defa açılabildim.
Hakim rüzgar poyraz olunca kıyıya kol gücüyle dönmek çok zor.
Riske girmeyin derim.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Cevabınız için teşekkürler. Evet malum kötü bir yaz oldu ama hava 11 knot civarlarında veya altında seyrederken pek bir sıkıntı yaşamadım. Akıntı elbet fazla etkilemeyecektir ama buradaki halk çoğunlukla orada boğazda olanlara benzer ağır bir akıntı olduğunu iddia etti ben de pek emin olamadım ve biraz da tedirgin etti. 1.5 kg yeterli olur diyosanız öyle de bir deneyeyim. Hayırlı avlar dilerim 🙌

xlsm

Yeni Üye
izmirden 2 kişilik farklı bir firmanın şişme kanosunu kullanıyorum, enelde yalnız çıkıyorum , bazen 2 kişi çıkıyoruz ama rahat olmuyor maalesef , kürekle 2.5 km açığa açılmışlığım var , tabii kesinlikle hava ve rüzgar durumunu birkaç kanaldan takip etmeden asla açılmam , can yeleğim ve çapam mutlaka yanımdadır , eğer rüzgar ve akıntı yoksa çapaya bile gerek kalmıyor ama z bile olsa rüzgar ve akıntıda çapa atarım , balık avı amaçlı kullanıyorum , şimdide 34 lbs lik bir elektrikli motor ve 12v 80 ah lık bir jel akü aldım , kanoya sistemimi kurdum ve yeni yeni motorlu açılmaya başladım , hem yorgunluk olmuyor hemde sırtıya müsait oluyor , tedbirlerinizi alıp maceraya girmediğiniz sürece hem keyifli hemde güvenlidir.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
izmirden 2 kişilik farklı bir firmanın şişme kanosunu kullanıyorum, enelde yalnız çıkıyorum , bazen 2 kişi çıkıyoruz ama rahat olmuyor maalesef , kürekle 2.5 km açığa açılmışlığım var , tabii kesinlikle hava ve rüzgar durumunu birkaç kanaldan takip etmeden asla açılmam , can yeleğim ve çapam mutlaka yanımdadır , eğer rüzgar ve akıntı yoksa çapaya bile gerek kalmıyor ama z bile olsa rüzgar ve akıntıda çapa atarım , balık avı amaçlı kullanıyorum , şimdide 34 lbs lik bir elektrikli motor ve 12v 80 ah lık bir jel akü aldım , kanoya sistemimi kurdum ve yeni yeni motorlu açılmaya başladım , hem yorgunluk olmuyor hemde sırtıya müsait oluyor , tedbirlerinizi alıp maceraya girmediğiniz sürece hem keyifli hemde güvenlidir.
Cevabınız için sağ olun. Açılması aslında dert değil dönmesi de ancak insan emin olamıyor kocaman denizde ne olacağı bilinmez. 2-3 saat bi av yapayım dersin kendini çok açılmış bulursun çapa artık dibe ulaşmaz akıntı başlar falan insanın kolay kolay kendini emanet edeceği bir durum değil maalesef. Konu başlığını yazdıktan sonra açığa açılmaktansa kıyıdan avlanabilinecek balıkları ancak surf kamışların yetişemediği uzaklığa giderek oradan atıp yakalamaya çalışıyorum. Kurduğunuz sistem ayrıca güzel oluyor. Cebim sırtlayabilse ben de yapardım zevkli ve güvenli olurdu. Tabii bazen kürek çekmek şart sportif balıkçılık anlamında kano sürüyor isek..