selimpasakanoav
Üye
- Kan Grubu
- AB Rh Pozitif
Merhabalar BalıkSevdam forum üyeleri, bu forumda aktif üye olma açısından pek yeniyim ama uzun zamandır işime yarayacak bilgiler için takip ediyordum. İstanbul Silivri/Selimpaşa'da yaşayan ve kano/deniz kanosu gibi sportif araçlarla balık avlayan kişilere yönelik bazı merak ettiğim şeyler var onları sormak isterim. Ben Selimpaşa'da Camcıoğlu Sitesi yakınlarındaki burunda 4 yıldır balık tutan bir şahıs olarak 1 ay gibi bir zaman önce Itiwit 1/2 kişilik şişme kano edindim ve gereken aksesuarları ile balıkçılığa hazır hale getirdim. Son 2.5 haftadır zaman buldukça ve havayı internette takip ettiğim üzere iyi gördükçe kanoya çıkıp kıyıdan fazla açılmadan ispari / kefal avı yapıyorum. Ancak kanoyu almadaki asıl amacım 300/700 arası metrelerce açılıp çapa bırakıp avlanmaktı ancak kıyıya çok yakın 1-1.5 metre derinlikteki yerlerde bile az buz bir akıntı varken 300-700 metre ilerdeki 7-9 metrelik suda nasıl bir akıntı olur kestiremediğim için biraz içimde bir korku var. Anlık cesaret edip açılasım da geliyor ama denizin asla şakası olmuyor.. Yüzmem iyidir ve bir şekilde suda kalırım kalmasına ama kanomla beraber açığa ya da bilmediğim uzak yerlere sürüklenirim ve kürek çekmek fayda etmez gibisinden hafif tırsıyorum da eğer forumda buralarda yaşayan ve denizcilikten anlayan avcılarımız var ise onlara danışmak istedim bir acemi olarak. Şu an 1.5 kiloluk çapa + 50 metre iskota halat kullanıyorum. Bu çapa ağırlığı kanoma yeter mi? O kadar fazla bir akıntı ile karşılaşır mıyım? Harici olarak av önerileriniz var mıdır? Cevaplayabilirseniz pek sevinirim
Eğer konuyu yanlış kategoride açtıysam kusuruma bakmayın eğer bir hata etti isem belirtin konuyu açılması gereken yerde açayım..
Eğer konuyu yanlış kategoride açtıysam kusuruma bakmayın eğer bir hata etti isem belirtin konuyu açılması gereken yerde açayım..
Ekli dosyalar
-
67 KB Görüntüleme: 27