Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sinarit avlarım hakkında, nasıl avlanır ve kullandığım takımlar. 24 Mart 2011 Sivrice

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Çok teşekkür ederim Orhan abi.Sanırım birkaç kez okudum bu yazınızı.Hakikaten güzel bilgiler,tecrübelerle dolu bir yazı.Takımı taklavatı aldım ve Nisan ortasında bu canavarları aramaya başlayacağım.:)
Köpeğinize isim olarak "Solti" yi önereceğim.Yıllar önce 1 aylık olarak aldığım köpeğimin ismiydi..
Çok teşekkürler Erdal kardeşim, inşallah genç balıkçı kardeşlerime biraz olsun faydalı olurum, sevgiler, hoşçakal.:):):)

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Paylaşım için teşekkürler orhan abi, inan senden çok şey öğreniyorum, teşekkür ederim ustam, varol.:)

O minik köpeğin ismine gelince benim aklıma şiva ismi geliyor, anlamı başka, özge demek.

ellerinden öperim,saygılar....
Çok teşekkürler Oktay kardeşim, adını en sonunda CİCİ koyduk, sevgiler, hoşçakal.:):):)

Arif

Aktif Üye
Adı
Arif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Orhan Abi, konuyu sabitledim, genç katılımcılarımız hatta hepimiz bu bilgilerden oldukça faydalanacaklardır. Emeğine sağlık...

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Orhan Abi, konuyu sabitledim, genç katılımcılarımız hatta hepimiz bu bilgilerden oldukça faydalanacaklardır. Emeğine sağlık...
Çok teşekkür ediyorum sevgili Arif kardeşim, ben de kendimi bundan sonra genç yetisen balıkçı kardeşlerimize, evlatlarımıza adıyorum, yapmış olduğum avlarla ilgili bana her soruyu sorabilirler, sevgiler , hoşçakal canım kardeşim.:):):)

veterinarian

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Orhan abicim çok güzel bir paylaşım gene herzamanki gibi döktürmüşsün ellerine saglık bizim gibi yeni başlayan arkadaşlar için heves verici oluyor bakalım bizlerde sizin gibi abilerimize yetişebilecekmiyiz...

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Orhan abicim çok güzel bir paylaşım gene herzamanki gibi döktürmüşsün ellerine saglık bizim gibi yeni başlayan arkadaşlar için heves verici oluyor bakalım bizlerde sizin gibi abilerimize yetişebilecekmiyiz...

Çok teşekkürler inşallah biraz da olsa sizlere faydamız dokunursa ne mutlu bize, sevgiler hoşça kalın.:):):)

balikmatik

Yeni Üye
Adı
Balıkmatik - Sezgin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sevgili balıkçı dostlar mrb.2 gün önce 8 kiloluk sinariti kıyıdan aldım.Uyguladığım tekniği sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizde beğenirsiniz.
çuvaldız yardımı ile 13 cm lik kefalin derisinin altından girip ,ensesinden misinayı çıkardıktan sonra 3 lü galvaniz WMC 6 numara iğneyi bağladım.Canlı yem(kefal) dan 1 metre uzağına 100 gr kurşu bağladım.ancak ana misinam 60 mm.kurşun bağladığım kol 30 mm .kurşun takılsa bile çekerek koparma şasımız oluyor.Ancak özellikle belirtiyorum,asla ama asla fıdöndü -mırdöndü hiç bir metal kullanmıyorum..yani balık yakalanınca kurşun da kopuyor,siz ve balık başbaşa sınız,size kalan iş,yavaş yavaş kevreği-gridayı yada sinariti sahile atmak...herkese rast gele....bol şans.Antalyadan Balıkmatik.

Levreka

Aktif Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili balıkçı dostlar mrb.2 gün önce 8 kiloluk sinariti kıyıdan aldım.Uyguladığım tekniği sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizde beğenirsiniz.
çuvaldız yardımı ile 13 cm lik kefalin derisinin altından girip ,ensesinden misinayı çıkardıktan sonra 3 lü galvaniz WMC 6 numara iğneyi bağladım.Canlı yem(kefal) dan 1 metre uzağına 100 gr kurşu bağladım.ancak ana misinam 60 mm.kurşun bağladığım kol 30 mm .kurşun takılsa bile çekerek koparma şasımız oluyor.Ancak özellikle belirtiyorum,asla ama asla fıdöndü -mırdöndü hiç bir metal kullanmıyorum..yani balık yakalanınca kurşun da kopuyor,siz ve balık başbaşa sınız,size kalan iş,yavaş yavaş kevreği-gridayı yada sinariti sahile atmak...herkese rast gele....bol şans.Antalyadan Balıkmatik.
Doğrusu ben pek birşey anlayamadım. Bu şekilde kıyıdan nasıl ileri fırlatıyorsunuz? Balığın derisi yırtılıp düşmez mi?

Kefale de ayrıca üzüldüm. İçim bi tuhaf oldu... :(