Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Slow Jig İçin Takım Tavsiyesi

melanur

Daimi Üye
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
713
Tepkime puanı
591
Puanları
93
Yaş
51
Konum
alanya
Adı
Hüseyin Soy
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam
Bu takımı bi değerlendirin
 

ibrahim ilkay

Yeni Üye
Katılım
13 Mar 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Adı
İ.İlkay
Kan Grubu
B Rh Negatif
hocam bu kam
Al sana kaya gibi takım daiwa bg 4000 makina savage gear mpp 90 2.74cm kamış daiwa j braid 0.18mm ip
Bu kamışın 21 kg balık videosu var foçada Akdeniz zarganası tuttular 21 kg luk youtube da var.
hocam bu kamışın atar aralığı nedir?
 

Bozburun

Yeni Üye
Katılım
3 Eyl 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Konum
İstanbul-Muğla
Adı
Ahmet E. H.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cevaplar için teşekkürler. Slow jigte daha çok çıkrık makineler ve bunlara uygun kamışlar öneriliyor. Bu disiplin hakkında hiç bilgim olmadığı için (her ne kadar forumdaki slow jigle ilgili tüm konuları okumuş olsamda) takım alırken hata yapmamak için direkt öneri istedim. Bu rakam üst sınırım. Merak ettiğim baitcasting makineler slow jig için kullanılırmı? yoksa slow jig için üretilen çıkrıklardan mı almamız gerekir.
Slow jig en yanlış anlaşılan balık avlama disiplini, ledigim kadariyla japonya ve Avustralya dısında tüm ülkeler için de gecerli. Neyse dağıtmadan önerimi özetleyeyim; madem yenisin çıkrıklar bütçeni zorlar, alısik degilsen ilk başta ona da alısman da bir sure alır. bir turda 100 cm veya üstü saran 4000 hani en fazla 4500 bir makina al, üstü gereksiz .( Penn Battle 2 3000 veya 4000 -veya muadili- yaklaşik bin lira). . Kamış işi daha zor. slow jigin en hassas noktası. Sanirim tekne avlarında. kamısın en önem kazandıği disiplin slow jig. Kamışı tutacağin balığın büyuklüğüne gore değil, takacagın jigin ağirligına gore seçeceksin, jigin ağirligini da meranin derinligi, akinti ve rüzgar belirler. Kabaca; avlanacagin derinligi iki ile çarp, kullanacağin jigin gramajı o olacak. Yani 75 metreler için 150 gr jig ile testlere başlamak uygundur. Demek ki yaklaşık 100-180 gr jiglere uygun, boyu 160-210 cm arası, parabolik esneyen bir kamış gerek. Bunu da gezip bakarak almanı öneririm. Yalnız kamısta dayanikliklik degil, yumusakliği sayesinde jige "yasam verebilmen" önemlidir. İki kamıs arasinda tereddütte kalırsan daha fazla esniyeni, esnerken de sadece ucu degil, boyu komple bükülenı seçmek uygun olabilir. Rastgele
 

Horozbina

Daimi Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
2,270
Tepkime puanı
3,796
Puanları
113
Konum
Tekirdağ / İstanbul / Ören
Adı
Bülent
Şu anda piyasada uygun fiyatlı Çin malı çıkrıklar var.

Hangisi kalitelidir bilmiyorum. Piyasada çok fazla baitcasting model makineler var. Bunlar genelde spin alternatifi makineler ve neredeyse %90 ı tatlı su için. Bu nedenle her avdan sonra rulmanları paslanmaz da olsa, makineyi söküp temizlemek gerekiyor. Ve bunlar yemi atma amaçlı olduklarından jig için uygun değil. Satanlar da bilmediklerinden alacağın makineyi üreticinin bilgilerinden araştırmak gerek.

Bir arkadaş teknede kullanmak için, o kadar almamasını söylememe rağmen Shimano Curado DC 150HG aldı.
Bu şahane makineyi sadece 2 kez kullanabildi, ikinci kullanımda 1700 TL ye mal ettiği makinenin işi bitmiş.

Kamış olarak da makineyi çıkrık modeli alacaksanız tetikli dedikleri daha uygun ancak şart da değil. Ben genelde tetikten neredeyse hiç yararlanmıyorum.

Çıkrık makine kullanıldığında diğer makinelerde kamışa bağlama ayağı tutma yeri olarak kullanıldığında sistemin dönme, sallanma hareketlerini engellediğinden bu hareketleri önlemek için tetik eklenmiş. Yararı var mı, evet var, genelde kamışı bu bölgeden tutuyorsan.

Ama bu bölge yerine kamışı biraz daha ileriden tuttuğunuzda tetik gereksiz bir çıkıntı.

Yukarıda yazılan max 90 gr özellikli kamışlar büyük balık geldiğinde çok yetersiz kalır. Üst sınır en az 180 gr olmalı.
90-180 gr kamışlar ideal aralık ancak 7 kg üzeri balıklarda slow jigte üst sınır 250 grama çıkılabilir. Bunlarda da jige aksiyon verebilmek için daha ağır, dolayısı ile daha pahalı jig almak zorunda kalırsın.