Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin için makine tavsiyesi

onurkacmaz

Yeni Üye
Merhabalar,
274 cm 15-40 gr atarlı Okuma kamışım için 3000 ya da 4000’lik makine arayışındayım. Genelde boğazda vakit geçireceğim. 3500 liraya kadar olan bütçemin yettiği bu makineler arasında kaldım. Değerli öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, çok teşekkürler.

Shimano Sedona C3000HG/4000
Shimano Nexave 3000 HG/4000
Okuma ITX 4000
Okuma Epixor XT3000/4000
Daiwa Exceler 3000/4000
Daiwa Legalis 3000/4000

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Exceler 4000 tavsiye ederim.

Faryalı

Aktif Üye
Savage Gear SG8 4000 FD 10+1 BB bu makineyi öneririm. Sadece rapala yüzdürürüm derseniz 3000 olanı yeterli.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Teşekkür ederim. Legalis ile Exceler arasında ne fark var acaba? Aynı özelliklerde görünüyorlar.
Exceler de kol vidalı jig kolu gibi, Legaliste vidasız. Exceler biraz daha hafif. Geri kalan özellikler aynı.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
O halde eğer bulabilirsem Exceler bir adım önde. Peki sizce Sedona veya Nexave’den daha mı iyi bu makine?
Nexave giriş seviyesi bi makine. Sedona Nexave modelinin bi üstü. Sedonanın üstü Sahara ve Nasci onun üstü Miravel diye gider. Exceler ile kıyaslayacağın makine Sahara olabilir ama sahara da jig kol değil.

onurkacmaz

Yeni Üye
Nexave giriş seviyesi bi makine. Sedona Nexave modelinin bi üstü. Sedonanın üstü Sahara ve Nasci onun üstü Miravel diye gider. Exceler ile kıyaslayacağın makine Sahara olabilir ama sahara da jig kol değil.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Etrafımda bu sorulara cevap alabileceğim deneyimde kimse yok. Forumlarda da çok fazla marka cepheleşmesi var, o yüzden yazdıklarınız benim için çok değerli gerçekten.

3500-4000 liralık bütçemle Shimano eleniyor direkt bu durumda. Peki Okuma Epixor alt segment sanırım, peki ITX veya Azores 4000 nasıl Exceler’e göre?

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Etrafımda bu sorulara cevap alabileceğim deneyimde kimse yok. Forumlarda da çok fazla marka cepheleşmesi var, o yüzden yazdıklarınız benim için çok değerli gerçekten.

3500-4000 liralık bütçemle Shimano eleniyor direkt bu durumda. Peki Okuma Epixor alt segment sanırım, peki ITX veya Azores 4000 nasıl Exceler’e göre?
Exceler ile Epixoru aynı kefeye kesinlikle koymam mukayese edilecek bir makine bile değil benim gözümde Epixor. ITX ilk çıktığı zaman incelemeye gittim inceledim sonra gittim Exceleri inceledim. Rulman kalitesi bariz belli etti kendini Exceler aldım hem de 2 adet. Azoresi incelemedim ama onunda çok matah bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zamanında bi çok makineyi inceleme imkanım olduğu için Japon makinelerinin kalitesi bi başka oluyo. Konforu 1-2 tur çevirdiğinde hemen hissediyosun.

onurkacmaz

Yeni Üye
Exceler ile Epixoru aynı kefeye kesinlikle koymam mukayese edilecek bir makine bile değil benim gözümde Epixor. ITX ilk çıktığı zaman incelemeye gittim inceledim sonra gittim Exceleri inceledim. Rulman kalitesi bariz belli etti kendini Exceler aldım hem de 2 adet. Azoresi incelemedim ama onunda çok matah bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zamanında bi çok makineyi inceleme imkanım olduğu için Japon makinelerinin kalitesi bi başka oluyo. Konforu 1-2 tur çevirdiğinde hemen hissediyosun.
Kafamdaki bir çok karışıklığı çözdünüz gerçekten. Bu hafta içi Exceler siparişini vereceğim. İzlediğim videolarda 2017 ve 2020 modelleri arasında çok az fark olduğu söylendi. 2020 her halükarda daha güncel olduğu için az bir fiyat farkıyla onu tercih edeceğim. Tek bir sorum kaldı; sarım hızları farklı olan C ve CXH modelleri. Biri 82 cm, diğeri 99 cm çekiyor. Levrek gibi balıklar için 99 fazla olduğu söyleniyor, 82 de spin için iyi bir oran sanırım. Bu durumda C modelini mi tercih etmeliyim sizce?