Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamış önerisi

dilmacabdulkerim

Yeni Üye
Adı
Kerim
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tercihen 250 260 cm civarı 10 50 ye yakın atar değeri olan(mesela 14 56) karbon kalitesi yüksek çok sert olmayan medium hard gibi bir kamış önerisinde bulunabilir misiniz. Bütçem 1 ile 1.5k arası , hafif olması da önemli bir etken

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Neden 2.50 veya 2.60 gibi spesifik uzunluklarda kamış arıyorsunuz? Özel bir sebebi var mı? Genelde ya 2.40 vaya 2.74 boyları yaygındır. İstediğiniz boy ve atar aralığına birebir uyumlu kamış yok maalesef. Avlanacağınız mera neresi? Hedef balığınız nedir? Hepsi bir etken kamış seçiminde. Sanırım siz geniş atar aralığı olsun tek kamışla işi çözeyim diyorsanız öyle bir dünya yok :)) Ayrıca 10-50 gibi kamışlar hassasiyeti az olan biraz sağır kamışlardır. Eğer üst sınıf kamışlar değilse o atar değerlerinin çoğu yanlış oluyor.

Bütçenize uygun olarak.
Daiwa Spitfire Seabass 240cm 14-42gr Spin Kamışı
Daiwa Spitfire Seabass 270cm 14-56gr
Jaxon Grey Stream 265cm 10-40gr Spin Kamışı
Ryuji Jeking Fuji 240 Cm 10-50 Gr Spin Olta Kamışı

dilmacabdulkerim

Yeni Üye
Adı
Kerim
Kan Grubu
A Rh Negatif
Hem tatlı su hem tuzlu suda kullanmak istiyorum kocaelinin izmit tarafında oturuyorum hedef balık olarak bişey diyemiyorum yeni başladım balık tutmaya şuan elimde albastarın 80 150 gram atarlı bir surf kamışı var yanına da bir spin almak istiyorum250 boy da hem uzun mesafe atışlarda avantaj sağlasın hem de tatlı suda iyi gitsin diye. Farklı bir öneriziniz varsa önerilere açığım

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Hem tatlı su hem tuzlu suda kullanmak istiyorum kocaelinin izmit tarafında oturuyorum hedef balık olarak bişey diyemiyorum yeni başladım balık tutmaya şuan elimde albastarın 80 150 gram atarlı bir surf kamışı var yanına da bir spin almak istiyorum250 boy da hem uzun mesafe atışlarda avantaj sağlasın hem de tatlı suda iyi gitsin diye. Farklı bir öneriziniz varsa önerilere açığım
Sadece kamışın uzun olması uzak atış yapacak diye bişey yok. Önemli olan Kamış, makine,ip uyumu hatta atacağın ağırlığın da belli bir kombinasyonda olması lazım. Kimi 2.70 kamış var 2.40 ile atılan mesafeye erişemiyor. Önemli olan kamışın boyu değil kombinasyonun nasıl uyum içinde çalışacağıdır. Makine olarak ne kullanacaksın ? Kaçlık kafa kullanacaksın? Onları da belirt. Ben bütçene göre yukarda belirttim iyi kalite kamışları. Ama sen bu kamışlardan birini alıp saçma sapan bi makine takarsan yine olmaz.

dilmacabdulkerim

Yeni Üye
Adı
Kerim
Kan Grubu
A Rh Negatif
Sadece kamışın uzun olması uzak atış yapacak diye bişey yok. Önemli olan Kamış, makine,ip uyumu hatta atacağın ağırlığın da belli bir kombinasyonda olması lazım. Kimi 2.70 kamış var 2.40 ile atılan mesafeye erişemiyor. Önemli olan kamışın boyu değil kombinasyonun nasıl uyum içinde çalışacağıdır. Makine olarak ne kullanacaksın ? Kaçlık kafa kullanacaksın? Onları da belirt. Ben bütçene göre yukarda belirttim iyi kalite kamışları. Ama sen bu kamışlardan birini alıp saçma sapan bi makine takarsan yine olmaz.
Makine 4000 lik düşünüyorum, bu arada makineye misina değil ip saracağımı da belirteyim, makine konusunda net bir bilgiye sahip değilim sadece teorik bilgim var o yüzden makine önerip anlatırsanız detayını çok mutlu olurum makine + kamış 2000 lira verebilirim birkaç yüz lira gevşeyebilir tabi bu fiyat

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Makine 4000 lik düşünüyorum, bu arada makineye misina değil ip saracağımı da belirteyim, makine konusunda net bir bilgiye sahip değilim sadece teorik bilgim var o yüzden makine önerip anlatırsanız detayını çok mutlu olurum makine + kamış 2000 lira verebilirim birkaç yüz lira gevşeyebilir tabi bu fiyat
Makina+kamış 2000 lira bütçe çok az. Seni üzmeyecek giriş seviye kamış+makine+ip 5000 lira civarı tutar. Piyasada adı sanı bilinmeyen malzeme kalitesi bilinmeyen çin malı kamış ve makineler var ama bi kaç avdan sonra dökülmeye başlar hobiden soğursun. Ayrıca 3000 lik makine kullanmanı öneririm.

Giriş seviye alınabilecek takım bu olabilir.

Shimano Catana C3000 FE makine
Daiwa Spitfire Seabass 240cm 14-42gr

dilmacabdulkerim

Yeni Üye
Adı
Kerim
Kan Grubu
A Rh Negatif
Makina+kamış 2000 lira bütçe çok az. Seni üzmeyecek giriş seviye kamış+makine+ip 5000 lira civarı tutar. Piyasada adı sanı bilinmeyen malzeme kalitesi bilinmeyen çin malı kamış ve makineler var ama bi kaç avdan sonra dökülmeye başlar hobiden soğursun. Ayrıca 3000 lik makine kullanmanı öneririm.

Giriş seviye alınabilecek takım bu olabilir.

Shimano Catana C3000 FE makine
Daiwa Spitfire Seabass 240cm 14-42gr
Bide bunun sahteleri var valla sağlam para tutucak, teşekkür ederim bu arada önerilerin için

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Bide bunun sahteleri var valla sağlam para tutucak, teşekkür ederim bu arada önerilerin için
Bi kaç sahte alsan zaten yaptığın takımın fiyatını geçiyo. Resmen dipsiz kuyu. Kendo 125f sahteler bile 230 lira olmuş. Sarı, pembe, paylaço rengi alsan 700 lira + E balık bazen dibte takılacak derin dalar istesen Yine Kendonun dlarlı sahteleri bi kaç renkte onlardan alsan yine 700-800 lira + bazen balık jige gelecek kaşığa gelecek ondanda bi kaç renk tanesi 150 liradan. Daha en tırt sahtelere dünya para gitti. İyi sahteler 750-800 lira olmuş tanesi. Hangi birine para yetecek. Bakma biz zamanında aldık stok yaptık onları kullanıyoruz. Yapılacak iş değil esasında. Pazartesi yine zam yapacaklar benim burda.

dilmacabdulkerim

Yeni Üye
Adı
Kerim
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bi kaç sahte alsan zaten yaptığın takımın fiyatını geçiyo. Resmen dipsiz kuyu. Kendo 125f sahteler bile 230 lira olmuş. Sarı, pembe, paylaço rengi alsan 700 lira + E balık bazen dibte takılacak derin dalar istesen Yine Kendonun dlarlı sahteleri bi kaç renkte onlardan alsan yine 700-800 lira + bazen balık jige gelecek kaşığa gelecek ondanda bi kaç renk tanesi 150 liradan. Daha en tırt sahtelere dünya para gitti. İyi sahteler 750-800 lira olmuş tanesi. Hangi birine para yetecek. Bakma biz zamanında aldık stok yaptık onları kullanıyoruz. Yapılacak iş değil esasında. Pazartesi yine zam yapacaklar benim burda.
Lrf takımk toplasam daha uyguna gelir mi, araştırıyorum hala spin mi lrf mi alsam diye lrf nin hitap ettiği balık türü daha fazla sanırım senin fikrin ne bu konuda hangisiyle başlamamı önerirsin, söylediğin fiyatlar harbiden zorlar adamı da balk tutmak da zevkli ya, he bide şey sorucam benim olduğum tarafta rüzgar oluyo genelde lrfde sıkıntı çıkarır mı bu acaba sahtelerin gramajları düşükya onda