Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamış uzağa atma

selimgddc

Yeni Üye
Adı
Selim
Merhabalar fladen xtra flexx 10-30 spin kamış
Alba star aston 4000 makine 0.18mm örgü misina kullanıyorum. 12 gr lık ve 20 Gr lık sahteler ile denedim uzağa atamıyorum bende mi sorun var yoksa malzemerde mi?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Merhabalar fladen xtra flexx 10-30 spin kamış
Alba star aston 4000 makine 0.18mm örgü misina kullanıyorum. 12 gr lık ve 20 Gr lık sahteler ile denedim uzağa atamıyorum bende mi sorun var yoksa malzemerde mi?
Uzaga atamamadan kastınız nedir? Eger 40-50 metre atabiliyorsaniz bu normal mesafe. Eger daha az bir mesafeye düsüyorsa makinenin kafasinda cok bosluk olabilir. İpin altina dolgu yapmaniz gerekebilir. İp biraz kalın 12 gram ağırlık için.

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Eğer uzağa atmak istiyorsanız;
1. Biraz sizin pratiğiniz olmalı
2. Sert kamış kullanmalısınız.
3. Marmaea bölgesinde avlanıyorsanız 1.5pe ip idealdir, ustalaşıkça 1.2 ye geçin ama 1.2 ile başlarsanız suya çok sahte bırakırsınız, ip kalınlaştıkça fincanlara daha çok temas ettiği için sürtünme atış erimini düşürür
4. Mesafe giden atış transfer sistemi iyi olan veya hava sürtünme direncinden iyi sahteler kuşlanmalısınız.
5. Makinedeki dolguyu kontrol edin eğer dolgu eksikse kafadan çıkarken sürtünme yaratır buda atış erimini etkiler.

İşin sonu biraz para harcamaya dönüyo, ama size marmara için profoayonel bakış ile önerebilecek en uygun fiyatlı olarak, kamış okuma helios, makine daiwa ninja 3000’lik makina ile daiwa 1.5 pe ip ile güzel avlar çıkarırsınız. Ero ağırmanın bu konu ile alakalı güzel bilgiler verdiği videoları var yputube dan araştırın lütfen.

Son düzenleme:

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle sahteniz suya düşer düşmez klapeyi kapatıp varsa boşluğu aldıktan sonra kolu kaç kez çevirdiğinizi sayın ve makinenizin 1 turda sarım hızı ile bu sayıyı çarpın ki tam kaç metre atabildiğinizi bilelim. Maket balıkların hava direnci ve havada takla atma eğilimi fazladır. Bu nedenle çok iyi erim mesafesi olduğu bilinen shimano silent assassin ya da daiwa setupper üzerinde max erim mesafesi 65-70 metre civarı rakamlar yazar. İyi bir kamış, uyumlu makine, doğru kalınlıkta ip ve tecrübeli bir atıcı ile Assassini 65 metre atabilirsiniz demektir bu. Değişkenlerden biri kötü olduğu zaman bu mesafe 65 den 60'a düşmez oldukça fazla değer kaybı olur. Markasız sahteler ise zaten çoğunlukla 30-40 metreyi zor buluyor. Attığınız mesafe doğal da olabilir bir yerde hata da olabilir ama bunun için kabaca hangi marka/model sahte ile kaç metre atış yapabildiğinizi bilmemiz gerekir.

Son düzenleme: