Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Oltayla Şamandıralı Dip Balıkçılığı

fstheboss

Üye
Adı
Furkan S.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar iyi günler. Yine size amatör bir soru ile geliyorum :D
Spin kamış'a Şamandıra,kurşun,mantar,iğne taksam sahte yem ile aldığım verimi alır mıyım ?

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şamandıralı takımda canlı yem kullanacaksanız ve mera uygunsa verimli avlar yapabilirsiniz...

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Deniz için boru kurdu yada canlı teke uygundur şamandıralı için, tatlı suda ise hamur yada solucan iş görür.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hiç bir sıkıntı olmaz hocam, zaten şamandırayı atacağınız mesafe çok fazla olmayacak. Onu da spin kamışla çok rahat atarsınız. Hatta teleskopik yemli kamışı ile avlanan arkadaşlardan daha fazla zevk alırsınız.

fstheboss

Üye
Adı
Furkan S.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hiç bir sıkıntı olmaz hocam, zaten şamandırayı atacağınız mesafe çok fazla olmayacak. Onu da spin kamışla çok rahat atarsınız. Hatta teleskopik yemli kamışı ile avlanan arkadaşlardan daha fazla zevk alırsınız.
Çok teşekkürler o zaman :) Boyut olarak 220 cm kamış buldum, yeterli olur mu yoksa daha uzun mu olmalı ?

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
220 cm lrf kamışı ile biz 2 gr'ı 15-16 m civarı atıyoruz siz 10 gr şamandıra ve kurşun kullansanız çok daha ileri atarsınız ki şamandıralıda fazlasına gerek yok. Hedef balık nedir bu arada? Hedef balığı bilmeden yönlendirmeyeyim yine de...

fstheboss

Üye
Adı
Furkan S.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
220 cm lrf kamışı ile biz 2 gr'ı 15-16 m civarı atıyoruz siz 10 gr şamandıra ve kurşun kullansanız çok daha ileri atarsınız ki şamandıralıda fazlasına gerek yok. Hedef balık nedir bu arada? Hedef balığı bilmeden yönlendirmeyeyim yine de...
Yani gümüş,sazan,levrek tarzı balıklar tutmak istiyorum

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şamandıralı sazan için genelde match kamışları kullanılıyor, match fishing diye araştırın biraz. Levrek için şamandıralıda en iyisi canlı teke diye biliyorum.