Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

spin takımı ve leader hakkında

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle merhaba. Kendime LRF den sonra, yeni bir spin takım topladım hem bunun hakkında sorum olacak hem de ip misina hakkında.
Soru 1: kamış spro 15-40 gr 270cm , Makine shimano rarenium 2500 (tur sarım 73cm) drag 9kg.
Spin avcılığı için bu makine küçük müdür
Soru 2 : Kullandığım 8 kat örgü ip berkleyin 0,16mm 12kg çekerli. Bu misina önüne leader yapmalı mıyım. Yada metal 10 cmlik uzatmalar var (adını bilmiyorum bağışlayın), onlardan bağlamalı mıyım. Eğer öneriniz varsa Leader kalınlığı ne olmalı ve ne kadar mesafe olmalı?

Not hedef balık Lüfer, levrek

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
İdeal bir takım olmuş.. Levreği bilemiyorum ama lüfere 0,16 ip yeter..

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İdeal bir takım olmuş.. Levreği bilemiyorum ama lüfere 0,16 ip yeter..
Açıkçası keader olayında tereddütte kaldım. Acaba 0.30 kırmızı trabucco misinam var. Ondan bu misina önüne leader yapmalı mıyım. İp ile kırmızı misina görünüm açısından ilk balığın yaklaşımı açısından nasıl olur. İp görünür olduğundan yanaşmama durumu olur mu

SEMSS

Aktif Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şemsipaşa düğümü ile ip misina önüne ekleyeceğiniz 0,22 -0,25 flouracarbon shokleader görünme olayını ortadan kaldırır.Gece avları için pek sorun teşkil etmez leader olmasada olur. kamışta makinada gayet uygun. Rarenium 2500 lik makina devri ve kafasının küçük olması nedeni ile hızlı sarmanızı gerektirebilir bazı sahteler için.Fakat levrek avlarında düşük devir olması avantaj teşkil eder.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Spinde öne FC misinadan leader yaparsanız daha iyi olur.

İpe monoflament leaderda bence en iyi düğüm FG Knot.

Bunlar da iki değişik yöntemi, youtube da daha değişik atılışları da var. hangisi kolayınıza gelirse.

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Spinde öne FC misinadan leader yaparsanız daha iyi olur.

İpe monoflament leaderda bence en iyi düğüm FG Knot.

Bunlar da iki değişik yöntemi, youtube da daha değişik atılışları da var. hangisi kolayınıza gelirse.

Leaderi 0.30 kırmızı mono trabuccodan yapsam olur mu peki.

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Olmaz , olur da bir anlamı olmaz. FC yoksa renksiz misina olmalı en azından.
anladım. elimde trabucco kırmızı misina vardı onu değerlendirmek amaçlı sordum. peki leader için kalınlık ne olmalı. yarın alırken ona göre bakayım. yeni başlıyorum uygun bişeyler alacağım kesinlikle.

SEMSS

Aktif Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makarada sarılı makinadan 0,10mm max 0,15mm kalın olmalı diğer kalınlıklar uygun olmaz

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
makarada sarılı makinadan 0,10mm max 0,15mm kalın olmalı diğer kalınlıklar uygun olmaz
makinedeki 0.16 kalınlıkta ama gücü yüksek bunun önüne ideali 0.25-0.28 mi bakayım?