Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spinciler neden daiwa kamış kullanıyor

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar birçok spin kamış markası var, hatta ben özelliklerine bakınca çok beğenerek major craft triple cross 269 cm. 1.2-20 gr atarlı kamış aldım ama hangi spinciyle konuştuysam çoğunlukla daiwa kamış kullanıyor, sebebini merak ettim, bir de 6 gr'lık su üstü sahtelerden, 14 gr'lık dalarlı sahtelerden, 16 gr'lık popper'lara kadar kullanabileceğim üst düzey bir daiwa kamış modeli önerir misiniz, hatta Shimano üst düzey kamış önerileri de alabilirim, sert ve hafif olsun istiyorum, bütçe sıkıntısı yok,

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Neden böyle bir genellemeye kapıldınız çözemedim bana tamamen tesadüf gibi geldi çevremde shimano dan daiwaya savage den majora birçok markada spin kamışı kullanan memnun olan olmayan bir sürü insan var :)

Bahsettiğiniz atar aralığı çok hakim olduğum bir aralık değil kullandığım kamışlar arasında da o atar aralığında müthiş çalışıyor diyeceğim bir kamış yok inşallah birileri gelir de biraz tavsiye okuruz :)

Ayrıca elinizdeki kamış da ortalama bir kamış diye biliyorum hatta TR ortalamasının üstünde bir kalitede olması lazım ne gibi bir memnuniyetsizliğiniz var acaba

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Neden böyle bir genellemeye kapıldınız çözemedim bana tamamen tesadüf gibi geldi çevremde shimano dan daiwaya savage den majora birçok markada spin kamışı kullanan memnun olan olmayan bir sürü insan var :)

Bahsettiğiniz atar aralığı çok hakim olduğum bir aralık değil kullandığım kamışlar arasında da o atar aralığında müthiş çalışıyor diyeceğim bir kamış yok inşallah birileri gelir de biraz tavsiye okuruz :)

Ayrıca elinizdeki kamış da ortalama bir kamış diye biliyorum hatta TR ortalamasının üstünde bir kalitede olması lazım ne gibi bir memnuniyetsizliğiniz var acaba
Bendeki major craft kamışın atar aralığı 1.2-20 gr, kamıştan çok memnunum, sadece 14-15 gr dalarlı sahte attığımda biraz daha ucu sert olsaydı diyorum, keşke 5-25 gr atarlı olan modelini alsaydım, yüzükleri de küçük

Bedri35

Aktif Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bana kalırsa yamaga blanks, zenaq vb kamışlar çok pahalı olduğunu için tercih ediyoruz. Sadece kamış üreten tüm enerjisini oraya vermiş firmaların ürünlerine ulaşım kolay olsa ben onu tercih ederim. Sahip olduğunuz kamışı kullanmadım ancak fiyat skalası ve kullanıcı yorumlarına baktığımda bir çok kişinin isteyeceği, markası malzemesi gayet iyi bir kamış olduğunu düşünüyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bendeki major craft kamışın atar aralığı 1.2-20 gr, kamıştan çok memnunum, sadece 14-15 gr dalarlı sahte attığımda biraz daha ucu sert olsaydı diyorum, keşke 5-25 gr atarlı olan modelini alsaydım, yüzükleri de küçük
Bana 1,2-20 atar aralığı çok iddalı geliyor yani su üstünü yapsa dalarlıda eksik kalır 2 gr jighead de hissiyat varmıdır yokmudur çok merak ettiğim meseleler kendimde yaklaşık 3 4 aydır 3-20 aralığında bir kamış bakıyorum :) bundan sebep kamıştan memnuniyetinizi sordum

Bir spin kamışı değil birden fazla spin kamışı kullanıyorum çünkü hepsinin birbirine karşı merada eksi ve artıları var
7-35 kamış ile de 21 gr sahte attığımı varsayalım
14-42 kamış ile de 21 gr sahte attığımı varsayalım

atışta bir problem yok fakat iş aksiyon vermeye geldiği zaman özellikle dalarlı sahtelerde denkleme akıntı ve şiddeti de giriyor İstanbul'da boğazda birbirine 5 km mesafede 2 farklı meradan hangisine gideceksem ona göre kamış ile gidiyorum tabi burada şunu da atlamamak lazım çok daha uygun fiyatlı tek bir kamış ile tüm meralarda av yapan arkadaşlarımız da var onlar da bizim kadar balık tutuyorlar ama bu işin birde hobi kısmı var keyif kısmı var konfor kısmı var..

Benim fikrim 3 4 ayrı sahte çeşidi ile av yapıyorsanız hangisini daha çok kullanıyorsanız ona göre bir kamış bakmak sonrasında yan dal gibi diğer sahtelerdeki reaksiyonları göz önünde bulundurmak..

Tabi bütçede sıkıntı yok demişsiniz vardır bir babayiğit Apia Yamaga Zenaq kullanıcısı ve bu kamışlardan bir model all in one a yakın bir performans sunuyordur onu da ben bilemiyorum :)

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Genelde spinde (levrek icin) kullandigimiz sahteler az cok belli, ona gore degil de meraya gore kamis secmek daha dogru.. tabi gelecek olan ortalama baliga gore de degisir.. benim 4 farkli boyda kamisim var, daiwa ve shimano’da kullaniyorum.. daiwa kamislarin satis agi cok genis oldugu icin daha fazla var.. ayrica f/p olarak daha uygunlar, bence yaygin olma sebepleri o.. 4 ayri spin kamisimin olmasinin sebebi boylarina gore kullanmam, atar araliklari hemen hemen ayni..

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bana kalırsa yamaga blanks, zenaq vb kamışlar çok pahalı olduğunu için tercih ediyoruz. Sadece kamış üreten tüm enerjisini oraya vermiş firmaların ürünlerine ulaşım kolay olsa ben onu tercih ederim. Sahip olduğunuz kamışı kullanmadım ancak fiyat skalası ve kullanıcı yorumlarına baktığımda bir çok kişinin isteyeceği, markası malzemesi gayet iyi bir kamış olduğunu düşünüyorum.
Evet major craft kamış güzel gerçekten, tubular kamış ayrıca bendeki, fakat bana göre spinde ya da light spinde kamış sert olmalı, sahteyi yüzdürmede, balığı tasmalamada ve hissetmede daha avantajlı olduğunu düşünüyorum sert kamışların

Engin Daiwa

Aktif Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Shimano exsence infinity s100mh kullaniyorum (2023) gerci yeni aldim ama sertligi, hafifligi ve esnekligi oldukca tatmin edici. Tavsiye ederim

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İsmail önecelikle "üst düzey" ve "ucu sert" kamıştan kastın ne ? Kullandığım ve çok iyi bildiğim ve f-p olarak hiç sevmediğim Triple cross 1.2-20 segmentinde ucu en sert kamışlardan biridir zaten ! Hatta O kadar serttir ki hata affetmez anında kırılır ! Benim senin anlatımlarından çıkardığım kadarıyla sen : Jerkte ucu bayılmayacak, kendini hızlı toplayan ve pop up direnci daha yüksek bir kamış istiyorsun. En büyük sıkıntın muhtemelen Triple cross un yüksek aksiyon hızı ve getirisi ( senin durumunda götürüsü ). Çalışmak istediğin aralık için yüzlerce alternatif mevcut. Bunların arasında uygun fiyatlı 5-28 aralığının tümünde çalışan 5000 liralık orta halli bir modelde seçebilirsin 4 - 27 aralığında koşturan 25.000 liralık en üst segment amiral gemilerinden birini de tercih edebilirsin. Ama hafiflik dediğinde tavsiye edebileceğim bir model yok. "hafiflikten" kastım "denge" ve "yormayan bir kamış" dersen ; O zaman iş değişir. Önce bütçeni beklentilerini ve gerçekte ne istediğini netleştir bence . Sonra 30.000 liralık bir kamış alıp ilk avda kırma kardeşim. Eğer trofe kovalıyorsan bu aralıkta mücadele gücü yeterli alternatif fazla değil. Trofe kovalamıyorsan da çok üst segmente çıkman gereksiz.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İsmail önecelikle "üst düzey" ve "ucu sert" kamıştan kastın ne ? Kullandığım ve çok iyi bildiğim ve f-p olarak hiç sevmediğim Triple cross 1.2-20 segmentinde ucu en sert kamışlardan biridir zaten ! Hatta O kadar serttir ki hata affetmez anında kırılır ! Benim senin anlatımlarından çıkardığım kadarıyla sen : Jerkte ucu bayılmayacak, kendini hızlı toplayan ve pop up direnci daha yüksek bir kamış istiyorsun. En büyük sıkıntın muhtemelen Triple cross un yüksek aksiyon hızı ve getirisi ( senin durumunda götürüsü ). Çalışmak istediğin aralık için yüzlerce alternatif mevcut. Bunların arasında uygun fiyatlı 5-28 aralığının tümünde çalışan 5000 liralık orta halli bir modelde seçebilirsin 4 - 27 aralığında koşturan 25.000 liralık en üst segment amiral gemilerinden birini de tercih edebilirsin. Ama hafiflik dediğinde tavsiye edebileceğim bir model yok. "hafiflikten" kastım "denge" ve "yormayan bir kamış" dersen ; O zaman iş değişir. Önce bütçeni beklentilerini ve gerçekte ne istediğini netleştir bence . Sonra 30.000 liralık bir kamış alıp ilk avda kırma kardeşim. Eğer trofe kovalıyorsan bu aralıkta mücadele gücü yeterli alternatif fazla değil. Trofe kovalamıyorsan da çok üst segmente çıkman gereksiz.
Haklısınız, öncelikle yanıtınız için teşekkürler, bugün birkaç balık market gezdim, üst düzey denilen kamışların birçoğu bendeki major craft triple cross kamıştan daha yumuşak geldi, bir tanesi hariç "daiwa team 244 7-28" tok ve istediğim sertlikteki kamış gibi geldi bana, hatta daiwa saltisi de denedim, bendeki major craft triple cross kamıştan daha iyi değildi, shimanonun daiwanın birçok orta üst segment kamışını elime alıp denedim, sadece daiwa balistic 244 cm 7-28, daiwa lateo gibi kamışları inceleyemedim, onları da deneseydim aklımda az çok hangi kamışı alacağım otururdu, sanırım aradığım 240 cm boylarında, tok hissettiren, hızlı toparlayan, yani fast ya da extra fast bir kamış, daiwa team 244 cm 7-28 kamışın bu fiyat bandında olmasına rağmen tokluğu, hafifliği ve benim beklentilerimi az çok karşılaması beni şaşırttı ve memnun etti, sizin daiwa team 244 cm 7-28 kamış hakkındaki düşüncelerinizi, lateo veya başka tavsiyeleriniz olursa onları da dinlemek isterim

Son düzenleme: