Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spine yeni başlamak

kaanmsnli

Yeni Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba.Kendimce spin avı için bir kombin oluşturdum ve almayı düşünüyorum.Fakat kullandığım malzemelerin uyumunu sizlere danışmak istedim.Yorumlarınıza açığım.

Kamış: Okuma Wave power 244cm 15-40gr
Makine: Okuma alaris als-30
İp:Osaka fusion 8x 0.10
Leader: osaka fusion shock 0.275
Klips: no 0

şimdiden teşekkür ederim.

xKralTR

Üye
Adı
Hasan U.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kaan bey ben de spin ile yeni başlamayı düşünüyorum ve araştırdığım kadarıyla bazı ipler gösterdiği değerleri veremeyebiliyor. Mesela almayı düşündüğünüz " İp:Osaka fusion 8x 0.10 "in gerçek değerini yansıttığını düşünmüyorum. 0.1 9.6kg çekeri var diyor. Bu değerler en meşhur ve kaliteli diye bilinen Shimano ve daiwa iplerde bile yok. Yani ya 0.1 diye daha kalın bir satıyorlar yada vaad ettikleri çekerin daha altında çıkacak.

Makine ve kamış uyumlu sanırım. Bazı yerlerde Alarislerin kafasının diğer markala göre küçük olduğunu söylüyorlardı. Yani 3000lik olan 2000lik gibi.(boyut olarak)

Tekrar belirteyim ben de acemiyim.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Bence biraz daha para biriktirip daha iyi bir takım yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü ava başladığınızda göreceksiniz sizi tatmin etmeyecek bu takım. Daha iyi daha hissiyatlı, daha iyi erim, daha mukavemetli, daha hafif takım arayışına gireceksiniz. Hele ki merada balık alanlar varsa siz merak edip onların takımlarında atış denemesi yaparsanız bu sefer aldığınız takım için pişmanlık hissedeceksiniz. Kendi kendinizi kazıkladığınızı düşüneceksiniz. Almak istediğiniz ip bile çok su tutuyo. Bi arkadaşım denemem için vermişti, ip o kadar su tutuyodu ki sararken sular sıçrıyodu ipten üstüm başım su içinde kalmıştır. Hemen söküp Daiwa ipimi sardım. Spinden veya LRF den yada her hangibir av disiplininden keyif almak istiyosan işkence olmasın diyorsan orta segment ve üzeri takım kullanacan. Tek sefer para harcayacan olayı bitirecen. Sonra para oldukça sahteye silikona yatırım yapacan.

kaanmsnli

Yeni Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kaan bey ben de spin ile yeni başlamayı düşünüyorum ve araştırdığım kadarıyla bazı ipler gösterdiği değerleri veremeyebiliyor. Mesela almayı düşündüğünüz " İp:Osaka fusion 8x 0.10 "in gerçek değerini yansıttığını düşünmüyorum. 0.1 9.6kg çekeri var diyor. Bu değerler en meşhur ve kaliteli diye bilinen Shimano ve daiwa iplerde bile yok. Yani ya 0.1 diye daha kalın bir satıyorlar yada vaad ettikleri çekerin daha altında çıkacak.

Makine ve kamış uyumlu sanırım. Bazı yerlerde Alarislerin kafasının diğer markala göre küçük olduğunu söylüyorlardı. Yani 3000lik olan 2000lik gibi.(boyut olarak)

Tekrar belirteyim ben de acemiyim.
Bence biraz daha para biriktirip daha iyi bir takım yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü ava başladığınızda göreceksiniz sizi tatmin etmeyecek bu takım. Daha iyi daha hissiyatlı, daha iyi erim, daha mukavemetli, daha hafif takım arayışına gireceksiniz. Hele ki merada balık alanlar varsa siz merak edip onların takımlarında atış denemesi yaparsanız bu sefer aldığınız takım için pişmanlık hissedeceksiniz. Kendi kendinizi kazıkladığınızı düşüneceksiniz. Almak istediğiniz ip bile çok su tutuyo. Bi arkadaşım denemem için vermişti, ip o kadar su tutuyodu ki sararken sular sıçrıyodu ipten üstüm başım su içinde kalmıştır. Hemen söküp Daiwa ipimi sardım. Spinden veya LRF den yada her hangibir av disiplininden keyif almak istiyosan işkence olmasın diyorsan orta segment ve üzeri takım kullanacan. Tek sefer para harcayacan olayı bitirecen. Sonra para oldukça sahteye silikona yatırım yapacan.
ALS30 yerine shimano fx4000 makine ekleyip aldım birkaç da sahte aldım bütçe çok yüksek değildi açıkçası elimde bulunanla almak zorunda kaldım.İp kısmında da aldıktan sonra bu yorumu görmek beni biraz üzdü açıkçası ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama deneyerek öğreneceğim.Açıkçası şöyle de bir durum var eğer biraz daha bütçem olsaydı daha sağlam şeyler almak isterdim ama elimizden gelende bu. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Rastgelsin.

Ayk71

Yeni Üye
Adı
Aykut battal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba bende de fx 4000 var lrf de okuma weav power ı kullanıyorum ancak spinde nasıldır bende merak ediyorum,tabi herşey bütçeyle alakalı,bütçem olsa direk daiwa legis alırım ama okuma weavpover,fujin sniper,fujin newcrov,ryuji Luna II,şhimano fx arasında sıkışıp kaldım,anlayan arkadaşlar en azından bunların arasında hangisini seçmem gerektiğini söylerse sevinirim,1000/1500 TL arasında başla önerilere de açığım.