Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spirolino veya bombardo ile atçek avı hk.

spirolino nedir

• pipetli şamadıra

Kullanılan: 11 64.7%
  • sor

Kullanılan: 7 41.2%

• Kullanılan toplam oy
    17

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

spirolino veya diğer adı bombardo bunu kullanan ve sonuç alan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini tek başlık altında toplamak istedim.
farklı başlık altında bu şamandıranın adı geçiyor fakat böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

şimdi gelelim ben bu konuyu neden araştırıyorum. 10-40 atarlı bir kamışım var 2,70 (shimano exage) malum en iyi atışları 20 gr civarı sahteler ile yapıyor. ama benim en avcı balıklarım 9-12 gr civarındaki sahteler. ve bu kamış ile 10 gr sahte pek ideal bir mesafeye gidemiyor. hedef balık sadece levrek değil, palamut lüfer ve çinekop .

şimdi yukarıda yazdığım şamandıra ile bu ufak sahtelerimi surf kamışımı kullanarak uzak mesafelere atabilirim diye düşünüyorum. levrek kıyıda belki ama palamut ile lüfer çok kıyıya gelmiyor maalesef.

kullanan arkadaşlar tecrübe ve önerilerinizi esirgemez iseniz çok sevinirim. tabi sadece spirolino değil zargan topu arkası sahte konusunu da yazabilirsiniz...

tşk

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

spirolino veya diğer adı bombardo bunu kullanan ve sonuç alan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini tek başlık altında toplamak istedim.
farklı başlık altında bu şamandıranın adı geçiyor fakat böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

şimdi gelelim ben bu konuyu neden araştırıyorum. 10-40 atarlı bir kamışım var 2,70 (shimano exage) malum en iyi atışları 20 gr civarı sahteler ile yapıyor. ama benim en avcı balıklarım 9-12 gr civarındaki sahteler. ve bu kamış ile 10 gr sahte pek ideal bir mesafeye gidemiyor. hedef balık sadece levrek değil, palamut lüfer ve çinekop .

şimdi yukarıda yazdığım şamandıra ile bu ufak sahtelerimi surf kamışımı kullanarak uzak mesafelere atabilirim diye düşünüyorum. levrek kıyıda belki ama palamut ile lüfer çok kıyıya gelmiyor maalesef.

kullanan arkadaşlar tecrübe ve önerilerinizi esirgemez iseniz çok sevinirim. tabi sadece spirolino değil zargan topu arkası sahte konusunu da yazabilirsiniz...

tşk
Merhaba arkadaşlar bombardo siparişim geldi ilk denemeyi yarin yapacağım uzun zamandir kullanamadığım ufak 9 10 cm lik 10 gr lik sahteleri kullanabileceğim bakalim nasil olacak

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Hatalı montaj yapmayınız.
Sbirolinodaki amaç şeytan oltası tarzı avlanmayı uzak mesafelere atış ile yapabilme amacıdır.
Meraya bağlı olarak her türlü balığı alabilirsiniz.
Aşağıda şeklini görebilirsiniz.

Surf kamış ile değil spin ilede çok rahat yapabilirsiniz

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hatalı montaj yapmayınız.
Sbirolinodaki amaç şeytan oltası tarzı avlanmayı uzak mesafelere atış ile yapabilme amacıdır.
Meraya bağlı olarak her türlü balığı alabilirsiniz.
Aşağıda şeklini görebilirsiniz.

Surf kamış ile değil spin ilede çok rahat yapabilirsiniz

Merhaba, yemli takım için gönderdiğiniz fotoğraflar ve montaj doğrudur, fakat ben küçük rapaları uzak mesafede kullanmak amaçlı kullanacağım

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Merhaba, yemli takım için gönderdiğiniz fotoğraflar ve montaj doğrudur, fakat ben küçük rapaları uzak mesafede kullanmak amaçlı kullanacağım
Sahteleri bu şekilde atmayı hiç düşünmedim.
Biraz dalarlı sahte kullanmanız lazım o zaman bilginiz olsun.
Yoksa siz çekerken yüzeyden gelecektir.
Yada sbirolino arkasında sahteyi bağlamak için yine beden yaparak kıstırma kurşun ile aşağıdan gelmesini sağlayabilirsiniz.
Yada Boğazda kullanılan Kurşun arkası yöntemi kullanmanız daha mantıklı gibi gözüküyor.
bölgenize göre 75-100 gr civarı kurşun arkası sahte
Tamamen şahsi düşüncemdir.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahteleri bu şekilde atmayı hiç düşünmedim.
Biraz dalarlı sahte kullanmanız lazım o zaman bilginiz olsun.
Yoksa siz çekerken yüzeyden gelecektir.
Yada sbirolino arkasında sahteyi bağlamak için yine beden yaparak kıstırma kurşun ile aşağıdan gelmesini sağlayabilirsiniz.
Yada Boğazda kullanılan Kurşun arkası yöntemi kullanmanız daha mantıklı gibi gözüküyor.
bölgenize göre 75-100 gr civarı kurşun arkası sahte
Tamamen şahsi düşüncemdir.
biz gemlikte kıyıdan atıyoruz. 20-22 gr sahteler ideal uzaklığa gidiyor fakat 10 gr civarı saheteler maalesef gitmiyor. kurşun arkası denemeleri yaptım ama onda da çok dolanma oluyor . dediğiniz gibi biraz dalarlı sahte kullanır isem sorunu çözmüş olurum diye düşünüyorum.

aslında ben dalarlı bombardo almak istemiştim ama yüzerinden göndermişler . dipten yukarı doğru tarayarak avlanmayı düşünmüştüm.

neyse deneyeceğiz bakalım sonuçları yazarım

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
biz gemlikte kıyıdan atıyoruz. 20-22 gr sahteler ideal uzaklığa gidiyor fakat 10 gr civarı saheteler maalesef gitmiyor. kurşun arkası denemeleri yaptım ama onda da çok dolanma oluyor . dediğiniz gibi biraz dalarlı sahte kullanır isem sorunu çözmüş olurum diye düşünüyorum.

aslında ben dalarlı bombardo almak istemiştim ama yüzerinden göndermişler . dipten yukarı doğru tarayarak avlanmayı düşünmüştüm.

neyse deneyeceğiz bakalım sonuçları yazarım
Rastgele

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Ben ilk kez kullandım.
Kalamar zokasını uzağa atmak için kullandım.
10-40 kamışa 40gr bombardo + 8gr zoka kullandım.
İlk takımım olmadı. Ben sonsuz gezer şeklinde bağladım bombardoyu ve arkasına hemen zokayı koydum. Zoka hiç dalmaığından ve stoper olmadığından bombardoya yakın kaldı. Hemen takımı değiştirdim.
Bombardoyu sonsuz yapıp arkasına stoper, stoper sonrası 2m kadar misina sonra zoka , zokonın da önüne biraz daha hızlı dalsın diye 2 kıstırma kurşun taktım. Böyle olunca tam istediğim oldu.
Hem istediğim mesafeye atabildim hem de bombardodan aşağı kadar serbestçe zoka dalabilmiş oldu.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben ilk kez kullandım.
Kalamar zokasını uzağa atmak için kullandım.
10-40 kamışa 40gr bombardo + 8gr zoka kullandım.
İlk takımım olmadı. Ben sonsuz gezer şeklinde bağladım bombardoyu ve arkasına hemen zokayı koydum. Zoka hiç dalmaığından ve stoper olmadığından bombardoya yakın kaldı. Hemen takımı değiştirdim.
Bombardoyu sonsuz yapıp arkasına stoper, stoper sonrası 2m kadar misina sonra zoka , zokonın da önüne biraz daha hızlı dalsın diye 2 kıstırma kurşun taktım. Böyle olunca tam istediğim oldu.
Hem istediğim mesafeye atabildim hem de bombardodan aşağı kadar serbestçe zoka dalabilmiş oldu.
sonuç alabildiniz mi ? kalamar zokası kullandınız dimi ?

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
sonuç alabildiniz mi ? kalamar zokası kullandınız dimi ?
Hocam aşırı rüzgarlı ve soğuk bir gün akşamıydı. Akşama doğru duramadım pek fazla. Denemiş oldum. Sadece rüzgar durumuna göre kıstırmayı iptal etmek gerekebilir. O gün dalgalı olduğu için kıstırma takmıştım.
Sonuçtan kastınız kalamar ise zaten kalamar çıkmayacak biryerde atmıştım. Üçkuyular iskele, belki sübye gelirdi. Yani sonuç yok. Ama ben yapmak istediğimi yapmış ve denemiş oldum. Kendimce verim aldığımı düşünüyorum. Bir dahakine bu sistemle avlanmaya devam edeceğim. Bombardoyu ilk deneyişimdi zaten.