Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Su üstü sahte/Popper yapım aşamaları- Resimli

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Merhaba Arkadaşlar.
Bu sefer yapacağım sahte 105mm uzunlukta Skitter Pop benzei bir su üstü Popper. 10 mm. kalınlıkta Balsa levha ile çalışmayı tercih ettim. Bittiğinde 20 mm kadar bir kalınlığı olacak.
Ahşabın oyma aşamaları bir önceki konuda açmış olduğum damaklı sahteye benziyor. https://www.baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=2687

Bu sahtede, daha iyi su fışkırtması ve aksiyon için damak yaptım. 3mm lik mikadan oyduğum damağı ısıtarak ovak ve içbükey şekil form verdim.

Sahtenin tel düzeneği ve iç yapısında biraz farklı yöntem izledim. Ağırlık için delikli kurşun kullandım. İğnelerin takılacağı halkaları sabit değil, ana düzeneğe tel ile ekli çekeri yüksek paslanmaz fırdöndü kullandım. Her 3 halka da 360 derece kendi etrafında dönebiliyor, bu da sahtenin aksiyonunu iyileştirdiği gibi misinanın gam yapmasını da engelliyor.

Önce damağı epoksi ile fırdöndüye tutturdum.

Alttaki iğnenin takılacağı fırdöndüyü metal bir boru içinde sabitledim.

Kuyruktaki iğnenin takılacağı fırdöndüyü ana tele bağladım.

Aynı şekilde misinanın takılacağı fırdöndüyü de ana tele bağlayıp, teli yuvasına japon ile yapıştırdım; damağı da epoksi ile ana gödeye tutturup, şeffaf ahşap tutkalı ile partçaları birleştirdim. Bu seferki oldukça zahmetliydi.

Bu da değişik bir alternatif, daha önceki çalışmalarıma ait:

Boyama tekniği ile ilgili daha önce açmış olduğum bir konu vardı:
https://www.baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=2574

Basitçe maskelemeden bahsedeyim;
Elektrik bantı ile maskeledikten sonra ilk astarı oluşturacak beyaz akrilik ile boyuyorum.

Kuruduktan sonra, parlak simli gri oje ile boyayıp, sprey cila ila parlatıyorum.

Sert uçlu bir fırça yardımı ile, boyaya derinlik kazandıracak bir ton koyu gri ile efekt veriyorum.

Bu sahtede yine farklı olarak, gözleri ve karın yüzgecini yaparken fosfor boyalı plastik parçacıklar kullandım. Karanlıkta parlaması, gece avında dikkat çekici oluyor.

Sağlıcakla kalınız.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler
Zahmetli ama bir o kadar da güzel bir çalışma olmuş

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Tebrikler
Zahmetli ama bir o kadar da güzel bir çalışma olmuş
Teşekkür ederim Şeref bey. Evet bu seferki biraz zahmetli idi, özellikle iki parçayı birleştirirken, hem epoksi hem de şeffaf tutkalı aynı anda kulndığımdan, düzgün olması ve hava kabarcığı oluşmaması için epey ter döktüm.

boru

Üye
Adı
handikap hata
Epoxi ve sertleştiriciyi nereden temin edebiliyoruz?

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Epoxi ve sertleştiriciyi nereden temin edebiliyoruz?
Epoksi sertleştiricisi ile beraber satılıyor. Ben THK nun online satış sitesinden almayı tercih ediyorum. Hem fiyatı uygun hem de kuruma yarar sağlamış oluyorum.
Selamlar.

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
Hepsi mükemmel olmuş, Gerçek balık derisi olan mükemmel ötesi olmuş :) Ellerine sağlık Özcan abi gün geçtikte sahteler sanat eselerine döndü, saygıyla selamlıyorum sizi...

freefish

Aktif Üye
Adı
Ümmet AYYILDIZ
TEBRİKLER VE TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL Bİ ÇALIŞMA ELLERİN DERT GÖRMESİN

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Hepsi mükemmel olmuş, Gerçek balık derisi olan mükemmel ötesi olmuş :) Ellerine sağlık Özcan abi gün geçtikte sahteler sanat eselerine döndü, saygıyla selamlıyorum sizi...
Teşekkür ederim Gökhan kardeş, Bazen değişik materyalleri denemek faydalı oluyor.
Selamlar.

TEBRİKLER VE TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL Bİ ÇALIŞMA ELLERİN DERT GÖRMESİN
Teşekkür ederim, Sağlıcakla kalın

sokrates

Aktif Üye
Adı
Murat Can
Kan Grubu
A Rh Negatif
Epoksi sertleştiricisi ile beraber satılıyor. Ben THK nun online satış sitesinden almayı tercih ediyorum. Hem fiyatı uygun hem de kuruma yarar sağlamış oluyorum.
Selamlar.
Tebrikler Özcan abi harika çalışmaların var epoksiyi temin ettiğin sitenın adresini verebilirmisin thk sitesi demişsin ben araşltırdım fakat bulamadım amaç epoksi almak değil thk faydamız dokunabilir bizimde sevgiler.

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Tebrikler Özcan abi harika çalışmaların var epoksiyi temin ettiğin sitenın adresini verebilirmisin thk sitesi demişsin ben araşltırdım fakat bulamadım amaç epoksi almak değil thk faydamız dokunabilir bizimde sevgiler.
Değerli Murat kardeşim bu sitede modelcilik ile uğraş veren pekçok arkadaşımızın işine yarayabilecek yardımcı malzemeler de mevcut.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php