Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Ekipmanları ile Hangi Av Türlerini Deneyebilirim?

zelax

Üye
Adı
ömer
BAUER White 50 makine ve AlbaStar Telecast 420 kamış ile 3'lü dip takımına mamun, sülünez takarak av yapıyorum ancak malum bu fırtınalı havalardan sonra yem bulamadım. Çapari de av vermiyor. Bu ekipmanlar ile yapabileceğim başka hangi av türleri var acaba? (Gemlik/BURSA)

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Yem bulmakta zorlanıyorsanız karides, tavuk ciğeri veya tavuk göğüsü takıp ta av yapabilirsiniz.

zelax

Üye
Adı
ömer
Tavuk göğsüyle yaptığım her avda kaya balığından başka bir şey gelmediği için uzun süredir denemedim ama ciğer ve karidesi deneyeceğim. Bu ekipmanlarla farklı bir av türü yapılabilir mi peki? Dip takımından ve çapariden farklı olarak...

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Tavuk göğsüyle yaptığım her avda kaya balığından başka bir şey gelmediği için uzun süredir denemedim ama ciğer ve karidesi deneyeceğim. Bu ekipmanlarla farklı bir av türü yapılabilir mi peki? Dip takımından ve çapariden farklı olarak...
Gezer kurşunlu tek iğneli takım yapabilirsin levrek, mercan, çipura avı deneyebilirsin. Lüfer takımı takıp yaprak istavrit, izmarit veya zargana takıp lüfer avı yapabilirsin.

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dip takimiyla;
Soyulmuş hazır karidesi ya da tavuğu tuz ve şeker karışımıyla bir gün bekletip, deneme yapabilirsiniz. Bu şekilde iğneden siyrilmaz, güzel durur.

Tavuk için biraz kokusturmak gerektiği kanısındayım. O yüzden peynir suyu ya da sirke ile biraz aroma katabilirsiniz. Bu haliyle daha çok verim alıyorum. Kasaptan alıp, tuz şeker yapınca rağbet az oluyor.

İzmarit, mırmır, mezgit avı yapılabilir.

Ya da;

Çapari tüylerini kesip bu yemleri takarak izmarit, ispari, mezgit ve yemli istavrit avı yapabilirsiniz.

Merada balık varsa rağbet gösterir.

zelax

Üye
Adı
ömer
Gezer kurşunlu tek iğneli takım yapabilirsin levrek, mercan, çipura avı deneyebilirsin. Lüfer takımı takıp yaprak istavrit, izmarit veya zargana takıp lüfer avı yapabilirsin.
Tek iğneli yapınca uzun olduğundan meraya uygun olmuyor ama farklı merada onu da denerim. Teşekkürler.

zelax

Üye
Adı
ömer
Dip takimiyla;
Soyulmuş hazır karidesi ya da tavuğu tuz ve şeker karışımıyla bir gün bekletip, deneme yapabilirsiniz. Bu şekilde iğneden siyrilmaz, güzel durur.

Tavuk için biraz kokusturmak gerektiği kanısındayım. O yüzden peynir suyu ya da sirke ile biraz aroma katabilirsiniz. Bu haliyle daha çok verim alıyorum. Kasaptan alıp, tuz şeker yapınca rağbet az oluyor.

İzmarit, mırmır, mezgit avı yapılabilir.

Ya da;

Çapari tüylerini kesip bu yemleri takarak izmarit, ispari, mezgit ve yemli istavrit avı yapabilirsiniz.

Merada balık varsa rağbet gösterir.
Daha önce hiç böyle şeyler denememiştim peynir suyunda bekletmek vs. 😂 deneyeceğim, verim alırsam bundan sonra öyle avlanırım yem arama derdim olmaz. Teşekkürler.

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sirkede etkili başkan, koku önemli :)