Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tatlı su avlarında başlarken iğneler hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Msecim

Yeni Üye
Adı
Mustafa Seçim
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Selamlar forum üyeleri.

Konya Altınapa Barajında Spin ile Sudak/Perch/Turna avlamayı düşünüyorum. ama bilgilerim biraz kısıtlı. Yaptığım araştırmalardan da tam olarak verimli ve kesin veriler elde edemedim. Bu konuda size bir takım konuları danışmak istiyorum.

Eksiklerimi tamamlamak ve yakınlarda avlanmak istiyorum. Kamış ve makina aldım, misina, olta, sahte ve spin yaparken yanımda atmayı planladığım bir kaç oltayla ilgili kararsızım.

SavageGear silikonlarını kullanmayı düşünüyorum. Bu silikonlardan;
A.) 6,8 cm 3 gr,
B.) 8 cm 5gr,
C.) 10cm 9gr olanlar için hangi zokayı (7-10Gr, 3/0?) kullanmalıyım? Hırsız için kaç numara 3lü kanca bağlamalıyım?

Sazan dip oltası için hangi numara kaç iğneli olta önerirsiniz? Kasnak oltaya 2-3 adet 3-4 numara çapraz bronz iğne önerilmiş genelde, hamur yayı mı yoksa iğneye mısır dizmek mi daha isabetli tercihtir?

Kasnak oltaya şamandıralı sistemle sudak/turna/perch avlamak için tavsiye edeceğiniz takım var mı? Böyle bir avlanma verimli olabilir mi? Kaç numara iğne kullanılmalı?

Henüz misina da almadım ama ip misina ya da florokarbon düşünmüyorum, acemiliğimi monofilament ile atma fikrindeyim. Spin için 0.25, kasnaklar için 0.40 mono misina düşünüyorum, uygun mudur? Yukarıda saydığım avlanma metotları için çelik leader gerekli midir? Bilhassa spinde ne sahteyi kaybetmek isterim, ne de bir balığın acı içinde kalmasına sebep olmak.

Bu sorulara güncel cevaplarınızı merak eder, şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
A.slm Mustafa bilgiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayayım zoka konusunda fazla bilgim yok ama suyun derinliğine ve balığın avlandığı derinliğine göre seçmen lazım , sazan için ben genelde bu tarz iğnler kullanıyorum Renat Carp Stronger No:4 Sazan Iğnesi Fiyatları ve Özellikleri, kasnak oltayı en fazla iki iğneli yap ne kadar çok iğne o kadar sıkıntı oluyor , sazan için ne verimli ve çabuk etki eden hamur yayı altına da tek iğneli rig sistemi örnek olarak Yaylı Sistem Sazan Rig Takımı (Fosforlu Pop Up'Lı) Fiyatları ve Özellikleri ,turna şamandıralı avlanılır en alta çelik tel ve üçlü iğne ile takım yapılır.turna için 0,25 az kalablir 0,27-0,28 olursa daha iyi olur kasnak için 0,40 uyugundur.