Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Kamışı Önerisi

Yortanlı

Yeni Üye
Adı
Nurullah
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Muğla bölgesinde Çipura, Mercan gibi balık avlamak için max 180 cm uzunluğunda tekne kamışı arıyorum. Bütçem 1000 tl civarı.
Forumu didik didik ettim önerilen kamışlar neredeyse piyasada kalmamış. O yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım.
Önerilerinizi bekliyorum. ☺

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Nurullah kardeşim, özellikle çipura .. Yemi emerken en ufak dirençle karşılaştığında tüküren veya tasmalamaya fırsat kalmadan yemi çalabilen , zorlu bir türdür. Breamer kamışların üretilmesinin sebebide budur. Kendi tecrübelerime dayanarak eğer üst sınıf light jig tarzı(Abu Garcia SS-KRX- LJC ve LSS kullanıyorum) bir kamışa gücünüz yetmiyorsa piyasadaki bot kamışları yerine tekneden 7/28 veya 7/35 gr aralıklarda 2 parça kamışlar kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tür kamışlarla dikey 25-30 gr ile 90-100 gr aralığında çok başarılı avlarım oldu. Max 15 gr atar kamışların 60 gr da , max 40 gr atar kamışların 160 gr da dikey problemsiz çalıştığını test ettim. (Marka ve modele göre değişiklik gösterir.)
( Spro 180 7/28 -Abu Garcia 193 5-20- Quantum 210 max 40 Şu anda kullandıklarımdan bazıları). Sizde bütçenize uygun onlarca model bulabilirsiniz. Benim tavsiyelerime ihtiyacınız olursa da çekinmeden özelden yazabilirsiniz.

Enespro

Yeni Üye
Adı
Enes
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar marmara Tas alti eskina kikla baltabas karagoz tarzi balikları avlayacagim.
teknem var 1.80 remixon 150 atarli kamisima okuma epixor 55 kombin ettim gayet hafif fikriiniz nedir?

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar marmara Tas alti eskina kikla baltabas karagoz tarzi balikları avlayacagim.
teknem var 1.80 remixon 150 atarli kamisima okuma epixor 55 kombin ettim gayet hafif fikriiniz nedir?
Sniper 165 modelini test etme şansım oldu. 400-500 tl bandında FP ürünü. Makinanız yeterli torka sahip ve onunda FP iyi.
Kamışıda , makinayıda tuzlu sudan korur, bakımlarını yaparsanız sorun yok. Güle güle kullanın.

cagdask35

Yeni Üye
Adı
Çağdaş
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kali kunnan brava ve octopus serileri , albastar squiddy , ryuji searider ve sparrow serileri , yeni daiwa sensor cok sevilen cupra kamislaridir hocam tabi kisiden kisiye hissiyata gore bazi parametreler degiskenlik gosterir.

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
Nurullah kardeşim, özellikle çipura .. Yemi emerken en ufak dirençle karşılaştığında tüküren veya tasmalamaya fırsat kalmadan yemi çalabilen , zorlu bir türdür. Breamer kamışların üretilmesinin sebebide budur. Kendi tecrübelerime dayanarak eğer üst sınıf light jig tarzı(Abu Garcia SS-KRX- LJC ve LSS kullanıyorum) bir kamışa gücünüz yetmiyorsa piyasadaki bot kamışları yerine tekneden 7/28 veya 7/35 gr aralıklarda 2 parça kamışlar kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tür kamışlarla dikey 25-30 gr ile 90-100 gr aralığında çok başarılı avlarım oldu. Max 15 gr atar kamışların 60 gr da , max 40 gr atar kamışların 160 gr da dikey problemsiz çalıştığını test ettim. (Marka ve modele göre değişiklik gösterir.)
( Spro 180 7/28 -Abu Garcia 193 5-20- Quantum 210 max 40 Şu anda kullandıklarımdan bazıları). Sizde bütçenize uygun onlarca model bulabilirsiniz. Benim tavsiyelerime ihtiyacınız olursa da çekinmeden özelden yazabilirsiniz.
İyi günler konu baya eski ama aynı şekilde ben de kamış arıyorum çipura, mercan için elimde fujin sniper 3-18 kamış var sizin dediklerinize göre kulllanılır mı tekneden? Almayı düşündüğüm kamış şuanda Ryuji Searider sizin öneriniz nedir?

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ryuji Searider 60-180 i deneme şansım olmadı. fujin sniper 3-18 eğer 210 luksa 50 grama kadar tekne avlarında denemenizi öneririm.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Muğla bölgesinde Çipura, Mercan gibi balık avlamak için max 180 cm uzunluğunda tekne kamışı arıyorum. Bütçem 1000 tl civarı.
Forumu didik didik ettim önerilen kamışlar neredeyse piyasada kalmamış. O yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım.
Önerilerinizi bekliyorum. ☺
Hem yemli balık avında hem jig için kullanılabilen bir kamış önereyim, iki ucu ile gelen ve değiştirilebilen bir kamış, okuma ufr teleboat kamış, inceleyebilirsiniz. Kullanıyorum ve çok memnunum ben.