Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Yemli Av Olta Takımı ve Kamış Önerisi

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
İyi günler abilerim , kardeşlerim tekneden yemli av için( Hedefte ; Çipura, karagöz, antenli mercan , fangri mercan , sinarit , lüfer , baraküda , kopes vs.) takım yaptım makine olarak Ryuji Raptor 5000 D tercih ettim, 0.22m 4x ip iyi olur diye düşündüm. Kamış konusunda bir tık kararsız kaldım ,kalamar zokası ile dipte kalamar avlamak da istiyorum ve kamış sağlam , kolay taşınabilir olsun istedim . Bütçem de fazla olmadığı için Albastar'ın 165cm'lik bu kamışını almayı düşünüyorum.

Kamışın bulabildiğim bir kaç yorumunu okudum ve sert , güçlü bir kamışmış. Görüntüsü ve halkaları kalın durduğu için acaba hassaslığı , hissiyatı kötü olur mu diye düşündüm. Kalamar ve küçük balıklarını vuruşları hissedilir mi? Siz bu kamışı önerir misiniz? Önermezseniz ne önerirsiniz?

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
canım kardeşim keşke bu takımı kurmadan sorsaydın. Yemli dip avı için alacağın makine çok fazla önem arzetmemekteydi. Giriş sevyesi fiyat performans ürünü bir makine işini görürdü. Kamış konusunda eğer hedef balık çipura ise kamışın hassasiyetine dikkat et makineye yapacağın yatırımı kamışa yapmalıydın. İp misina için 0,20 mm kalınlıkta bulabileceğin en ucuz ipi al marka gözetmeksizin. diyeceklerim bu kadar.

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
canım kardeşim keşke bu takımı kurmadan sorsaydın. Yemli dip avı için alacağın makine çok fazla önem arzetmemekteydi. Giriş sevyesi fiyat performans ürünü bir makine işini görürdü. Kamış konusunda eğer hedef balık çipura ise kamışın hassasiyetine dikkat et makineye yapacağın yatırımı kamışa yapmalıydın. İp misina için 0,20 mm kalınlıkta bulabileceğin en ucuz ipi al marka gözetmeksizin. diyeceklerim bu kadar.
aslında hiçbirini almadım daha lafta kurdum takımı.

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
o zaman al sana fırsat. Verdiğim bilgiler doğrultusunda yemli dip avı için takımını kurabilirsin.

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
o zaman al sana fırsat. Verdiğim bilgiler doğrultusunda yemli dip avı için takımını kurabilirsin.
Kusura bakmayın tekrar bir sorum olacaktı kamış olarak daha hassas bir kamış aradım ve bunu buldum bu uygun olur mu?
ve saçma olacak ama çok halkası var ve gözüme küçük geldiler 0.20 , 0.22 mm ip içinden geçer değil mi?

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu bir jig kamışı, muhtemelen bu kamış ile çipura avlarken aradığın hassasiyeti bulamazsın. Bu kamış konusunda forumda çipura avı yapan arkadaşların konuları var onları bir incele hatta onlara özel mesajla sorabilirsin. Ayrıca hlka sayısı ne olursa olsun alacağın ip geçer :D ben 0,50mm ip geçiriyorum :D oltamühendisinden alışveriş yaparken selamımı söylersen yardımcı olurlar.