Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teknede Kullanılacak Makina Ve Kamış Önerisi Için Yardım

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamınaleyküm değerli insanlar.Öncelikle tüm hobidaşlarımın iğnelerinin keskin olması dileği ile rastgele hepinize.Forumda çok araştırma yaptım, eski gönderilerede baktım fakat sonuca ulaşamadım.Hâla aklımda soru işaretleri var.Öncelikle benim Okuma ceymar 40 üzerinde 0.16 ip sarılı bir makinam ve remixon 165 cm dolgu kamışım var.Genelde 50 metre derinliğe çipura,mercan vs avına gidiyorum.Fakat biraz aksiyon olsun diye lüfer takımı yapıp sardalya fileto falan atıyordum ki birden baamm dedi ama ne aksiyon.Balıgı tekneye alayım derken tüm oltaları dolaştırmış.Gittigim arkadaslarimda ilk defa tekneye cikan ve fazla bilgisi olmayan arkadaslarımdı.Kalama ne demek onu bile bilmiyorlardı.Ve ben kendime yeni bir takım dizme kararı aldım tekne icin.Normalde ben spin avcılıgı yapıyorum.Fakat teknede de orta siklet bir takım dizmek istiyorum..Hedef balık lüfer,Ceylan palamutu,Akya, vs..Fakat dip icinde kullanabileyim..benim aklımdaki takım Okuma Sarasota 180 cm kamış ve Azores 65 veya 55.. 65 lik baya agır inceledim uzun sürede beni yorar mı ? Siz değerli abilerimden tavsiyelerinizi bekliyorum.Bütçe ortalama 700 lira.Simdiden düşünüp yorum yapan tavsiye veren herkese teşekkürü borç bilirim.

sivola

Yeni Üye
Adı
Coşkun Candaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aleykümselam Sercan arkadaşım.. Daha önce teknede yemli ve jig için okuma raw 2 60 ( 600 gr civarı) kullanan birisi olarak.. Çift yönlü hem dragı güçlü hemde hafif bir makine olarak relix wawe breaker 8000 öneririm.. Hem sağlam, hem güçlü hemde hafif ( 485 gr civarı ).. Üstelik ele oturan topuz var..Drag olarak ta (15-20 kg arası olması lazım) .. Fiyatı da seni yormaz. ( Tabi piyasada bulabilirsen). Ben aldım sezon için kenara koydum.. Devride 5-2 seri bir makine...

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
290
Aleykümselam Sercan arkadaşım.. Daha önce teknede yemli ve jig için okuma raw 2 60 ( 600 gr civarı) kullanan birisi olarak.. Çift yönlü hem dragı güçlü hemde hafif bir makine olarak relix wawe breaker 8000 öneririm.. Hem sağlam, hem güçlü hemde hafif ( 485 gr civarı ).. Üstelik ele oturan topuz var..Drag olarak ta (15-20 kg arası olması lazım) .. Fiyatı da seni yormaz. ( Tabi piyasada bulabilirsen). Ben aldım sezon için kenara koydum.. Devride 5-2 seri bir makine...
290 TL'ye buldum coşkun abi birtane.Ama bu markayı ilk defa duydum desem kızar mısın bana ? Topuz kol evet artı 485 gram agırlıkta fena sayılmaz :) siz mesaj yazarkende Socorroya falan bakınıyordum bende abi.Sezonu ne zaman açacaksın abi birde Raw 2 nasıl memnun musun

ilkkez

Üye
Ryobi ecusima 6000 lik 300 TL mis gibi makina .kamisa bence çok vermeyin bende daiwa sensör 120 cm lik var taş gibi 100 TL ama hassasiyeti az inceleyip alın mutlaka .160 cm ve ucu çok ince olmayan olursa daha sağlıklı olur

sivola

Yeni Üye
Adı
Coşkun Candaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Doğrudur Sercan kardeşim..Bu makine ilk çıktığında jig için bile kombine yapıyorlardı..Şimdi av bayisi ismi vermeyeyim..Ben Antalya'da olduğum zamanlar daha 6-7 yıl öncesi... O zamanlar bir av bayisinde görüp elime alınca makinenin hafifliğine ve gücüne hayran kaldım...O sırada raw 2 60 kullanıyordum...Raw 2 de gerçekten performans makinesi ama çok ağır..Belki 50 li liği daha iyidir ama..50 liği bile relixe ten ağır..Tabi fiyat ta ayrı..Ben de daha kullanmadım ama kalama ayarını sıktım...Topuz falan çok iyi..Hatta surf ta bile kullanmayı düşünüyorum..Güçlü bile olsa ağır makinelerin devri geçti bana göre..Daiwalar bile spinde makine ağırlığını azalttı...Yeni exeler lt aldım 3000 lik muhteşem bir makine 215 gr.. Dediğim gibi hem güç hem hafiflik bir de bütçe dersen, relix gayet uygun derim..Üstelik Alman firması..Bu arada 290 tl ye buldum dedin..Bir tüyo daha benden sana N 11 'den bak firma ismi gene söylemeyeceğim..google arama motorlarından bulursun fiyatı biraz daha da uygun..Bir tane kalmış gözüküyor..

Son düzenleme:

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ortalama 4.5 devir, 5+1, 6+1 rulmanlı 6000 - 10000 lik arası bir makina olmalı. Yedek makaralı olması, extra bir avantajdır. İkinci

Şöyle bir makina, beklentilerinin çoook çooook ötesindedir.

Satılık - Shımano Aceratıon Sw 8000pg

Bu da videosu.:):)

İlgine çok teşekür ederim abi.Birazdan inceleme fırsatım olacak gibi sanki ama daha bekliyoruz.Sıfırı şuanda yok galiba uretilmiyor.

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ryobi ecusima 6000 lik 300 TL mis gibi makina .kamisa bence çok vermeyin bende daiwa sensör 120 cm lik var taş gibi 100 TL ama hassasiyeti az inceleyip alın mutlaka .160 cm ve ucu çok ince olmayan olursa daha sağlıklı olur
120 cm benim icin cok az bence tekne kamisi 165 180 max olmalıdır. Zaten benim Dolgu kamışım var.Daiwa sensor genelde kullananlar memnun.Ryobi ecusima 8000 inceledim dün misina yatagı biraz sıkıntıli gibi geldi bana.Uzun sure kullanimda misinaya zarar verecek gibi bi cıkıntı var

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Doğrudur Sercan kardeşim..Bu makine ilk çıktığında jig için bile kombine yapıyorlardı..Şimdi av bayisi ismi vermeyeyim..Ben Antalya'da olduğum zamanlar daha 6-7 yıl öncesi... O zamanlar bir av bayisinde görüp elime alınca makinenin hafifliğine ve gücüne hayran kaldım...O sırada raw 2 60 kullanıyordum...Raw 2 de gerçekten performans makinesi ama çok ağır..Belki 50 li liği daha iyidir ama..50 liği bile relixe ten ağır..Tabi fiyat ta ayrı..Ben de daha kullanmadım ama kalama ayarını sıktım...Topuz falan çok iyi..Hatta surf ta bile kullanmayı düşünüyorum..Güçlü bile olsa ağır makinelerin devri geçti bana göre..Daiwalar bile spinde makine ağırlığını azalttı...Yeni exeler lt aldım 3000 lik muhteşem bir makine 215 gr.. Dediğim gibi hem güç hem hafiflik bir de bütçe dersen, relix gayet uygun derim..Üstelik Alman firması..Bu arada 290 tl ye buldum dedin..Bir tüyo daha benden sana N 11 'den bak firma ismi gene söylemeyeceğim..google arama motorlarından bulursun fiyatı biraz daha da uygun..Bir tane kalmış gözüküyor..
Bakayım hemen abi :) Bende genelde büyük balık için kullanacağım abi

hasanduman

Aktif Üye
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ben geçen hafta tekne için aşağıdaki makina kamışı aldım ,

Makina: Remixon Hurricane Black 5000 Olta Makinesi
Kamışı: Okuma G-Force Tele Buscle 6' 190 cm