Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

tekneden çipura mercan avı için kamış tavsiye

serkand09

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Negatif
abi peki uc kısmının hassasiyeti nasıl esnekmi kusura bakma sürekli aklıma gelenleri soruyorumda ev kamış çöplüğü gibi oldu sürekli bi kamış arayışındayım şöyle gönlüme istediğime göre bulamadım daha

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mesajım bulunsun :)

serkand09

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Negatif
teşekkürler uğur samsa :)

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fatih Karaçiçek abi sen kendin aynı kamıştanmı kullanıyosun hassasiyeti nasıl acaba sert bi kamışmı?
Evet , Ben de 180 Kamış var diye bu Lineaeffe mustang kamışın 240 lığın satın aldım. Çok Memnunum. Hissiyatı çok iyi. Mercan avın da kullanmıştım.

Sertliği için ; bana göre tam ayarında diyebilirim. Balık vuruşlarını çok net hissedebiliyorsunuz. Aynı zamanda , kısa bir kamış hareketi ile de , balığı tasmalıyabiliyorsunuz. Beraber av yaptığımız arkadaşlar arasında , bana fark yaratan bir kamış olduğunu söyleyebilirim.
Ben memnun kaldım. Hatta 240' lığın yanına bir tane de kısasını alabilirim.

serkand09

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Evet , Ben de 180 Kamış var diye bu Lineaeffe mustang kamışın 240 lığın satın aldım. Çok Memnunum. Hissiyatı çok iyi. Mercan avın da kullanmıştım.

Sertliği için ; bana göre tam ayarında diyebilirim. Balık vuruşlarını çok net hissedebiliyorsunuz. Aynı zamanda , kısa bir kamış hareketi ile de , balığı tasmalıyabiliyorsunuz. Beraber av yaptığımız arkadaşlar arasında , bana fark yaratan bir kamış olduğunu söyleyebilirim.
Ben memnun kaldım. Hatta 240' lığın yanına bir tane de kısasını alabilirim.
ABİ UÇ KISMI İNCEMİ? YANİ BALIĞI ÇEKERKEN ESNEME PAYI VARMI ÖYLE KÜTÜK GİBİ DURUYORMU BEN 180 CM DÜŞÜNÜYORUM VE SENİN YORUMLARINDAN SONRA MUHTEMELEN ALICAM SON RÜTUŞLARI YAPIYORUM :d

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
abi peki uc kısmının hassasiyeti nasıl esnekmi kusura bakma sürekli aklıma gelenleri soruyorumda ev kamış çöplüğü gibi oldu sürekli bi kamış arayışındayım şöyle gönlüme istediğime göre bulamadım daha
Çok hassas ve ince değil benim kullandığım kamış, ama ufak vuruşları da hissettiriyor. mesela Oğuz Bey'in önerdiği kamışı ( LINEAEFFE SQUIDDY XL 150GR 160CM KAMIŞ ) bayide test ettim bana ucu çok ince ve hassas geldi. Tasmalarken, balığı yukarı kaldırırken çok eğilirmiş gibi sanki... Ben 125 gr. kurşunla denedim ama pek beğenemedim. Fakat eminim kendisi çok memnundur ki tavsiye ediyordur... Sonuçta bu iş kıyafet almak gibi deneye deneye doğrusunu bulacaksın. Bende de 6 tane bot kamışı var evde, şimdilik bunda karar kıldım sanırım ama bu demek değil ki daha iyisini bulursam almam :) bu işin sonu yok malum... Tavsiyem imkanın varsa av bayilerine gidip denemendir. Daha sonra yine internet üzerinden sipariş verebilirsin :)

Bu arada yarın Akbük/Kazıklı'dayım umarım keyifli bir gün geçiririz :)

serkand09

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Çok hassas ve ince değil benim kullandığım kamış, ama ufak vuruşları da hissettiriyor. mesela Oğuz Bey'in önerdiği kamışı ( LINEAEFFE SQUIDDY XL 150GR 160CM KAMIŞ ) bayide test ettim bana ucu çok ince ve hassas geldi. Tasmalarken, balığı yukarı kaldırırken çok eğilirmiş gibi sanki... Ben 125 gr. kurşunla denedim ama pek beğenemedim. Fakat eminim kendisi çok memnundur ki tavsiye ediyordur... Sonuçta bu iş kıyafet almak gibi deneye deneye doğrusunu bulacaksın. Bende de 6 tane bot kamışı var evde, şimdilik bunda karar kıldım sanırım ama bu demek değil ki daha iyisini bulursam almam :) bu işin sonu yok malum... Tavsiyem imkanın varsa av bayilerine gidip denemendir. Daha sonra yine internet üzerinden sipariş verebilirsin :)

Bu arada yarın Akbük/Kazıklı'dayım umarım keyifli bir gün geçiririz :)
abi ben sökede oturuyorum av bayilerindeki kamışlar hep piyasa malı ürünler.bide en iyi denizde sonuç alıyorsun diğer bahsettiğin kamıştan evde var ucu çok ince evet tasmalamak biraz problem zaten 1 defa kullanabildim o hızla çekerken fırdöndü ilk halkayı kırdı.125 gr için bana çok uygun gelmedi açıkçası.kamış almaktan inan bıktım insanlar 20 liralık kamışla harikalar yaratıyor benim ev çöplük gibi oldu maşallah.tavsiyelere göre artık değerlendiricem

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Evde işe yaramaz bir sürü kamış olayı bizim başımızdanda geçti.
orta seviye veya daha üzeri bir malzeme almak daha akılcı olur.
Her av disiplini için ayrı ayrı 2-3 malzeme gerekiyor...

Son düzenleme:

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ABİ UÇ KISMI İNCEMİ? YANİ BALIĞI ÇEKERKEN ESNEME PAYI VARMI ÖYLE KÜTÜK GİBİ DURUYORMU BEN 180 CM DÜŞÜNÜYORUM VE SENİN YORUMLARINDAN SONRA MUHTEMELEN ALICAM SON RÜTUŞLARI YAPIYORUM :d
Yok , öyle narin , nazik bir kamış değil. Daha kalitelileri var mı elbette var.
Bu kamış için ben....! Fiyat / Performan ürünü diyebilirim.
Aynı kamışı forum üyelerinden @tmac48 e de tavsiye etmiştim.
Satın aldığını biliyorum. Onun da görüşlerini alabilirsiniz.
Tek bir yerden öneri ve tavsiyeler ile hareket etmeyin isterseniz.