Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teleskopik LRF kamış önerisi

Eymen Ersarı

Yeni Üye
Adı
Eyüp Eymen Ersarı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Foruma yeni katılan ve amatör balıkçılıkta LRFye merak salan biriyim.Sıkça seyrhat ettiğim için yanimda tasinabilir ve az yer kaplayan teleskopik bir kamis almak istiyorum fakat herkes 2 parcali kamisla ayni verimi alamassin dediği için ve paramin boşa gidiceğinden dolayı korkuyorum.Aklımda 2 tane olta var 1.Ryuji rock fish tele 2.28cm 3-16gr 2.Okuma Lrf-Tele-762UL 228 cm 1-9 bu iki olta arasında kaldım. Sizce bu iki kamistan hangisi daha kullanisli bir ürün? Ya da bildiğiniz veya önerdiğiniz başka bir teleskobik LRF kamisimi var mi? Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar benimle de paylaşırlarsa çok sevinirim.(Not: eğer üslubumda veya yazım biçimimde bir problem varsa lütfen kusura bakmayin.)

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Okuma olana bakmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 5 halkası vardı. Daha önce az halkalı bir kamışım vardı rüzgarlı havada çok sorun yaşatıyordu, o yüzden tercih etmedim. Satıcı çocuk çok sağlam abi kiloluk balığı kepçesiz çıkarabilirsin, alt atarı 1 gr ama 3-4 gr altı verim almak zor demişti.
Yaklaşık aynı fiyata savage gear’ın 1.98lik iki parça ultra light kamışlarından aldım ama seçimimde en önemli etken hedefimin istavrit olmasıydı. Taşırken sorun olmuyor, küçük arabalarda bile bagaja sığıyor 1,80-1,90 kamışlara da bakabilirsiniz bence. Teleskopik lrf kamışlarında seçenek azdı.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eymen Bey Selamlar,

Mutlaka başka markalarda da vardır ama major craft travel 4 parça kamışlara bakmanızı tavsiye ederim. Lrf de teleskopik sıkıntılı. mc.jpg

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoş geldin Eymen , ben ruyji kamışı kendime aldım ve 4-5 avda kullandım kötü kamış değil ama 3-4 gr dan aşağası için uygun değil 4-12 gr arası için uygun bir kamış, ben kamışı beğendim tam f/p ürünü bir kamış bir gezer halkası var orta sertiklte bir kamış 250-300 gr gibi balıkları kaldırarak bu kamış ile aldım.

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Geçenlerde bir bayide teleskopik bir majorcraft kamışı kapatmak için amuda kalkıp ters takla attık bayinin sahibi arkadaş ölümüne bükmese kapatabilceğimizi de zannetmiyorum :D o büktükçe ben büküldüm evet karbon yapısı çok güçlü ama kamış sahibi öyle bükerek açamaz o kamışı :D bence bunu da göz önünde bulundurun neden sıkıştı nasıl sıkıştı bilmiyorum ama bazen benim teleskopik surf kamış da sıkışıyor cinnet geçirtiyor bana :)

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçenlerde bir bayide teleskopik bir majorcraft kamışı kapatmak için amuda kalkıp ters takla attık bayinin sahibi arkadaş ölümüne bükmese kapatabilceğimizi de zannetmiyorum :D o büktükçe ben büküldüm evet karbon yapısı çok güçlü ama kamış sahibi öyle bükerek açamaz o kamışı :D bence bunu da göz önünde bulundurun neden sıkıştı nasıl sıkıştı bilmiyorum ama bazen benim teleskopik surf kamış da sıkışıyor cinnet geçirtiyor bana :)
Benim kamışların % 90 teleskobik , çok nadir bu durumla karşılaştım, acaba deniz ve tatlı su farkı mı var ,ben ağırlıklı tatlı suda avlanıyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Benim kamışların % 90 teleskobik , çok nadir bu durumla karşılaştım, acaba deniz ve tatlı su farkı mı var ,ben ağırlıklı tatlı suda avlanıyorum.
kullanım ile alakalı olabilir ortam sıcaklığı değişiyor ondan olabilir yada o kamışın özelinde bir problem olabilir dediğim gibi sebebini bilmiyorum ama gerçekten sinir bozucu bir durum :)

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2 kamıştanda bol miktarda elimde mevcut ve ikisinide uzun süre deneme fırsatım oldu. Hatta cengiz balıkçılıkta Özkan arkadaşımızın abi al abi al 75 gramla çapari atıyor millet demesine istinaden 5 adet okumanınkini aldım (bulunsun nasılsa kırılır diye) evet dediği gibi 75 gramla çapari yaptım 2 3 sefer atıyorda. ama kamışı uzun vadede hamur haline getirir o başka. lrf de memnun kaldım gayette güzel. sonrasında ryujiyi aldım 3 adet (yarı fiyatına olduğu için okumanın) birebir kopyalamışlar resmen :) güzelde olmuş. ama okumaya göre biraz sert geldi bana (bu yüzden onunla 75 gramı denemedim) Hamdi üstadın dediği gibi atar aralığın 10 - 15 gram arasında kalacaksa iş görür.

Eymen Ersarı

Yeni Üye
Adı
Eyüp Eymen Ersarı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cevap veren herkes için içtenlikle teşekkür ediyorum.Dediklerinizin hepsini göz önünde bulunduracağım.Aslında benim ilk önceliğim küçük balık tutup zevk almak onun için ince ve hassas bir kamış arıyorum ve dediklerinize göre okumanın daha hassas ve ince bir kamış olduğunu anladım. En mantıklısı yakın bir av bayiine gidip iki oltayida elime almak olucaktır. Eğer denk gelirsemde 4 parçalı kamışlara da göz atacağım. Hepinize iyi günler dilerim ve değerli vaktinizi ayırıp sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4 parça kamışım var aliexpresten almıştım. Ölümüne memnunum. Teleskopla filan hikaye valla. Ufak da bir kılıfı var sok iç cebine paltonun istediğin türde götür. İzmarit de aldım, mezgitte barbunya yemli veya jigle istavrit. Her derde deva tavsiye ederim yani