Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TROFE KUZULAR (vertical jigging) 15 Ocak 2010

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
1,915
Tepkime puanı
111
Puanları
48
Konum
Marmaris
Adı
Akın Kaptan
Bugün uzun ve yorucu geçen haftanın yorgunluğunu atmak için öğleden sonra yola koyulduk. Bildiğimiz taşları tek tek yoklamaya başladık. İlk taşta balık çok isteksizdi. Hemen ikinci taşa dümen kırdık. Daha derin olan ikinci taştaki balıklar oldukça istekliydi ama ilk üç balığın üçüde küçük olunca geri salıp sıradaki taşa döndük. Bu taş yeni yılın ilk gününde bana güzel bir akya vermişti. Bu ilk günün damağımda kalan tadıyla sonraki her balığa çıkışımda aynı kerterize mutlaka uğradım. Ama hiç birinde yılbaşı piyangosunun ikramiyesine ulaşmak mümkün olmadı.

Kerterize geldiğimizde keyfimiz ve ümidimiz tükenmişti. Akşam serinliği ve esintisi kendini hissetirmeye başlayınca neredeyse cam gibi olan deniz yüzeyinde kıpırdamalar başladı. Taş, balık bulucuda görünmeye başladığı anda aşağı doğru hilal şeklinde ve oldukça kuvvetli balık yansımları ekranı doldurmaya başladı. Balık bulucu alarmı ile bizi ikaz etmeye çalışırken zokaları çoktan göndermiş ve dümene alabanda basmıştık. Her iki zoka (WILLIAMSON ABYSS SPEED JIG 60GR) aynı anda dibe(28mt) vardı. Öyle olunca Berkay Abi ile aynı anda seğirtmeye başladık. İnanılmaz bir şekilde peş peşe her ikimizde de aksiyon başladı. Ancak Berkay Abi kalomayı açmış olmasına ve asılmamasına rağmen balık onun zokasını koparıp kurtulmayı başardı. Benim mücadelem daha önce yaptığım hatalardan aldığım dersle, her anının keyfini yaşayarak devam ediyordu. Berkay Abi mücadeleyi kaybedince kamışı misafirimiz Seyhan Abi için yeniden hazırlayıp ona bıraktı. Sizler de inanırmısınız bilmem. Bazı misafirler uğur getirir. Seyhan Abi'de onlardan. Teknemize ne zaman gelse kendi limitlerimizi zorlayan avlar yapmışızdır.

Benim mücadelem devam ederken Berkay Abi kısa bir filim çekmeyi ihmal etmedi.



Filmin sonlarında balığın kafasının büyükülüğünden bahsediyorum. İşte kafa diye buna derim.


Seyhan Abi benim mücadelem devam ederken tahmini 10-15 kadar seğirtme yapıp yorulmuş ve aksiyonun yavaşlatmıştı. Hiç beklemediği bir anda balık takıma asılınca zaten gücünü tüketmiş olan kolları balığa hiç direnmeyip ne isterse verdi. İyiki öyle yaptı. Zira bu taşın balıklarının hiç şakası olmadığını hem önceki hemde Berkay Abi'nin taze tecrübelerinden görmüştük. Herbirimizin en az yarım saat süren keyifli mücadelesi kendi rekorlarımızın ipini göğüsleyerek mutlu sona erdi. Balıkları güverteye alırken de resimlerini çekmek için kaldırırken de çok zorlandık. Yaşadığımız keyifli anları denizin sessizliğini çığlıklarımızla yırtarak ilan ettik. Duymayan kalmasın diye...



 

mehmetulas

Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
94
Tepkime puanı
2
Puanları
8
Yaş
54
Adı
mehmet ULAŞ
akın kaptanım şu güzelim roman tadındaki
raporlarını çok özlemiştim sizlerle tekrar birlikte olmak güzel
 

Aydinuzum

Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
97
Tepkime puanı
5
Puanları
8
Yaş
43
Adı
Aydın Üzüm
Bir solukta okunası rapor.Tebrikler...
 

alagadi

Aktif Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
170
Tepkime puanı
15
Puanları
18
Yaş
55
Adı
Ergun ÖRCÜN
jigging den sonra sırtı da yapmaya devam ediyormusun Akın Kaptan ? :) tebrikler gerçekten :)
 

enis59

Daimi Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
1,210
Tepkime puanı
22
Puanları
38
Yaş
44
Adı
Enis
tebrikler gerçekten harika kuzular
 

Berkay

Aktif Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
101
Tepkime puanı
51
Puanları
28
Konum
Antalya
Adı
Adınızı Soyadınız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler.
 

ismail talay

Aktif Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
113
Tepkime puanı
8
Puanları
16
Yaş
49
Adı
ismail talay
Değerli Akın Kaptan,

Bütün av raporlarınızı büyük keyifle okudum. Aslında benimde hep yapmak istediğim bir balıkçılık türüdür deniz oltacılığı, Yıllarca rutin olarak ülkemizin 21 ilini gezdim , arabamdan zıpkın malzemelerim hiç eksik olmadı, her fırsatta denize attım kendimi.

Bu zaman zarfı içerisinde zıpkın avcılığı her zaman oltacılığı aştı bende. Sonra işten ayrılıp Balıkesir'in ilçesi olan memleketim Bigadiç'e yerleştim.En yakın deniz 150 km. Dolayısıyla eskisi kadar sıklıkla denize gidemiyorum. Yılda bir kaç kez zıpkın avı için anca zaman ayırabiliyorum denize. Memkeletim akarsu ve baraj gölleri açısından oldukça zengin işte bu yüzden çocukluğumuzun , gençliğimizin sevdası tatlı oltacılığına dönüş yaptım.

Sizin paylaşımlarınızın hemen hepsini okudum ve çok beğendim. Eğer şartlar değişir yine denize yakın bir yerlerde olursam mutlaka olta balıkçılığı yapacağım ve sizin paylaşımlarınızın benim için o zaman çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bereketiniz eksik olmasın , rasgele!
 

arno_16

Aktif Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
324
Tepkime puanı
18
Puanları
18
Adı
hasany
harika avlar ve balıklar ne mutlu sizlere daha irileri denk gelsin inşallah tebrikler...