Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ultegra XR XSD & Ultegra XTE & Ultegra Ci4+ XTC & Ultegra XTD & XSD

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
selam hobidaşlar;

shimano da 4 tane ultegra serisi sorf makine var sitesinde
Ultegra XR XSD
Ultegra XTE-XSE
Ultegra Ci4+ XTC
Ultegra XTD & XSD

Birde ayrıca
Speedmaster XSD

bu makineler ayrı ayrı mı gerçekten yoksa hepsi bir kandırmacamı :cool:
Ultegra XTD & XSD olanı 2021de corona zamanı almıştım çok memnun kaldım çekiş gücünden balığı yağvesu gibi alıyor sudan

hatta yeni modeli XSE sanırım stoklarda ikici surf kamışımada bunu
almayı düşünüyorum veya speedmaster biraz daha uygun fiyatlı olduğu için bunların arasında hakkaten değecek farklar varmı

xse kullanan varmı aramıza veya speedmaster modelini??? tavsiye edermisiniz

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Hepsi 14.000 lik olarak karşılaştırma yapınca devir, sarım, drag gibi özellikleri aynı. Materyal ve üretim yılı farkı var gibi görünüyor. 2 tanesi 4+1 diğer 2 tanesi 5+1 rulmanlı. Aşağıdan inceleyebilirsiniz.

ultegra.jpg

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
bu karşılaştırma sitesine nasıl ulaşabiliriz açıklamalar çok ufak okunmuyor
link vermeniz mümkünmü, shimanonun sitesinde karşılaştırma yapmaya kalkınca çok basit bir karşılaştırma yapıyor neredeyse herşeyi aynı duruyor...

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Shimano'nun "XSD" ve "XSE" gibi model isimlerinde yer alan bu kısaltmalar, belirli özellikler veya teknik farklılıkları ifade eder. Shimano'nun balıkçılık makinelerinde genellikle şu şekilde ayrım yapabiliriz:
1. XSD (XSC'nin güncellenmiş hali olabilir):
Genellikle daha ileri düzey surf casting (kıyıdan uzun mesafeye atış) için üretilmiş modelleri ifade eder. Dış görünüş olarak, siyah ve gümüş tonlarındaki tasarımı ile bilinir.
Surf balıkçılığına uygun güçlü ve dayanıklı bir yapı sunar.
2. XSE: XSE modelleri, yine surf casting için üretilmiş, genellikle gümüş rengi tasarıma sahip bir varyanttır.
XSD'ye göre daha yeni teknolojiler veya tasarım güncellemeleri içerebilir.
Her iki model de Shimano'nun üst düzey surf makineleri arasında yer alır, ancak XSE modeli genellikle daha modern tasarım ve bazı ince ayarlamalar ile kullanıcıya sunulabilir. İşlev açısından çok büyük farklar olmasa da görünüm ve ufak teknik iyileştirmeler bu farkları yaratır.
Eğer hangi modelin daha uygun olduğunu seçmeye çalışıyorsanız, kullanım amacınıza, estetik tercihinize ve teknik özelliklere bakarak karar verebilirsiniz.