Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uzağa Atma Sorunu

CemoJR

Yeni Üye
Adı
Cemal ÇELİK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba üstatlar.

Elimde Okuma Wave Power 0-8GR atar aralıklı kamış var.

Üstünde CHD1000A

Altında eski 0.06MM Kendo ip üzerinde ise caretta seiko 0.06MM ip var.

Doluluk oranı neredeyse full. Hafif eğim var makarada.

2.5GR Jig head + Silikon taktığım zaman 5-10 Metre arasına düşüyor sürekli lakin bi 10GR Jig taktığımda en az 50 metre gidiyor bu sorunu nasıl çözerim?

05-5GR bir kamış mı almam lazım ne önerirsiniz ?
1763824431875.png1763824442029.png

bmod

Yeni Üye
Adı
Okan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar,

Ben çok yeniyim ama çok fazla kamış, makine vs araştırma yapıyorum. Neden kısa gider nasıl uzağa gider vs tüm boş zamanımı neredeyse bu aralar bunlarla ilgili içerikleri tüketmeye harcıyorum.

Yukarıda belirttiğiniz kamış incelemelerde ve farklı yorumlarda gördüğüm kadarıyla çok fazla esnek olmasından dolayı şikayet edilen bir kamış ve fazla esnek olması da düşük gramajları uzağa atmada problem oluşturuyor olabilir mi?

Bugün 1-15gr ryuji infinity 230 luk kamışla 3gr, 4,5gr, 7gr, 10gr ağırlığında farklı atışlar yaptım ve 1-15 demesine ve aksiyonu fast olmasına rağmen 3gr ve 4,5 gr atışlarında istediğim performansı alamadım. 7gr ve 10gr da ise iyiydi. Tabi fast aksiyon olması kamışın sertliği konusunda kesin sonuç vermiyor üretim teknolojisi kullanılan malzemelerin kalitesi gün sonunda en etkili olan etmenler.

Yine Bugün 7-28 atarlı okumanın red spin kamışı sert bir kamış olarak geçer onunla 9gr, 10gr, 15gr hatta denizden kancama takılan rasgele bulduğum tahminen 30gr üstü kurşun ile atış yaptım. Bunların hepsinde tatmin edici sonuçlar elde ettim.

Benim genel araştırmalarımdan ve çok kısa süreli deneyimimden söyleyebileceğim şey kamış üzerinde belirtilen atar aralıkları ile tatmin edecek kadar uzağa atabilmek istiyorsanız kamışınız esnek değil sert yapılı olması lazım. Bunun içinde 0-2 0-5 0-8 gibi düşük atarlı kamışlarda major craft seviyelerinde bu doğruluk başlıyor gibi görüyorum.

Çok yanlış da yönlendirmek istemiyorum açıkçası çok farazi olabilir benin deneyimim.

Forumda çok fazla tecrübeli balık sevdalısı var umarım başka birileri de bu konuya katkı verir ve varsa yanlışlarımı düzeltir.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Selamlar,

Ben çok yeniyim ama çok fazla kamış, makine vs araştırma yapıyorum. Neden kısa gider nasıl uzağa gider vs tüm boş zamanımı neredeyse bu aralar bunlarla ilgili içerikleri tüketmeye harcıyorum.

Yukarıda belirttiğiniz kamış incelemelerde ve farklı yorumlarda gördüğüm kadarıyla çok fazla esnek olmasından dolayı şikayet edilen bir kamış ve fazla esnek olması da düşük gramajları uzağa atmada problem oluşturuyor olabilir mi?

Bugün 1-15gr ryuji infinity 230 luk kamışla 3gr, 4,5gr, 7gr, 10gr ağırlığında farklı atışlar yaptım ve 1-15 demesine ve aksiyonu fast olmasına rağmen 3gr ve 4,5 gr atışlarında istediğim performansı alamadım. 7gr ve 10gr da ise iyiydi. Tabi fast aksiyon olması kamışın sertliği konusunda kesin sonuç vermiyor üretim teknolojisi kullanılan malzemelerin kalitesi gün sonunda en etkili olan etmenler.

Yine Bugün 7-28 atarlı okumanın red spin kamışı sert bir kamış olarak geçer onunla 9gr, 10gr, 15gr hatta denizden kancama takılan rasgele bulduğum tahminen 30gr üstü kurşun ile atış yaptım. Bunların hepsinde tatmin edici sonuçlar elde ettim.

Benim genel araştırmalarımdan ve çok kısa süreli deneyimimden söyleyebileceğim şey kamış üzerinde belirtilen atar aralıkları ile tatmin edecek kadar uzağa atabilmek istiyorsanız kamışınız esnek değil sert yapılı olması lazım. Bunun içinde 0-2 0-5 0-8 gibi düşük atarlı kamışlarda major craft seviyelerinde bu doğruluk başlıyor gibi görüyorum.

Çok yanlış da yönlendirmek istemiyorum açıkçası çok farazi olabilir benin deneyimim.

Forumda çok fazla tecrübeli balık sevdalısı var umarım başka birileri de bu konuya katkı verir ve varsa yanlışlarımı düzeltir.
Aksine esnek olması daha iyi gerilme yaratıp daha uzağa atmasını sağlamıyor
Merhaba üstatlar.

Elimde Okuma Wave Power 0-8GR atar aralıklı kamış var.

Üstünde CHD1000A

Altında eski 0.06MM Kendo ip üzerinde ise caretta seiko 0.06MM ip var.

Doluluk oranı neredeyse full. Hafif eğim var makarada.

2.5GR Jig head + Silikon taktığım zaman 5-10 Metre arasına düşüyor sürekli lakin bi 10GR Jig taktığımda en az 50 metre gidiyor bu sorunu nasıl çözerim?

05-5GR bir kamış mı almam lazım ne önerirsiniz ?
Ekli dosyayı görüntüle 127089Ekli dosyayı görüntüle 127090
Gram arttıkça mantıken daha uzağa atarsınız bu normal bir şeydir, düşük gram atarken sahteyi hissetmiyorsanız belki yanlış yerde bırakıyor olabilirsiniz. Onun dışında bana dedikleriniz normal gibi geldi.
mu?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ben sorunun kamıştan kaynaklı olduğunu düşünüyorum , atış yapmakta sorun yaşamadığınızı düşünerek..
0,6 PE ( yaklaşık 0,12mm ) ip ile Daiwa Balistic max 5 , Crostage 0,6-10 , şu anda Corto 0,8-10 kamış ile kullanacağım ki onda da sorun yaşayacağımı sanmıyorum 2 2.5 3 gr ağırlıklar ile birçok kez avlar yaptım ve balıklar aldım hiçbir zaman da erim sorunu yaşamadım elinizdeki ip 0.06 mm olarak geçsede emin olun çok daha kalındır ama 2 katı kalınlık hatası da yapsalar yine benim örnekteki kalınlığa gelir ve sorun yaşamamanız gerekir makine de bu konuda sorun çıkarmayacağına göre atış ve kamış kalıyor geriye..

bmod

Yeni Üye
Adı
Okan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aksine esnek olması daha iyi gerilme yaratıp daha uzağa atmasını sağlamıyor
Sağlıyor mu demek istediniz çünkü benim genel kanım olması gerektiğinden daha esnek kamışın düşük gramajlarda atış mesafesini olumsuz etkilediği ama siz katılmayıp benimle aynı şeyi söylemiş gibisiniz.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Sağlıyor mu demek istediniz çünkü benim genel kanım olması gerektiğinden daha esnek kamışın düşük gramajlarda atış mesafesini olumsuz etkilediği ama siz katılmayıp benimle aynı şeyi söylemiş gibisiniz.
Yanlış yazmışım galiba ,bana göre kamışın esnemesi kurşunu daha uzağa atmasını sağlar. Mesela minimum 50 gram atarlı bir olta da 1 2 gram atarsak hiç esnemez ve uzağa atamayız ama 1-10 gram atarlı bir oltada 2 gram kurşun oltayı fazla esnetir ve uzağa attırır. Bana göre esnemesi uzağa atış için iyi bir şey.