Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vmc9335 bl ile bk arasındaki farklar nelerdir

levrek321

Üye
Adı
levrek321
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Farkları ne acaba ben internetten bl diye aldım bk geldi ne fark var arada ?

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam Merhaba,

BL nin açılımı Barbless ( çentiksiz), BK ise çentiklidir. Aşağıda görsellerini görebilirsiniz.

VMC.jpg

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bilmediğimden soruyorum bu çentiksiz olan ne işe yarıyor? Balığı nasıl yakalıyor
Balığın kancaya takılması konusunda önemli bir fark yok, hatta teorik olarak çentiksiz olan balığın ağzına birazcık daha iyi saplanıyor olabilir inceliğinden ötürü. Çentiksiz olmasının amacı iğnenin balığın ağzından kolayca çıkması, böylece balığa olabildiğince az zarar vermek. Yakala bırak yapmak istediğinizde ideali budur, iğneyi çıkardığınızda çentik olmadığından balığın ağzı parçalanmaz. Ama bu sadece karada değil suda da geçerli, balık iğneye takıldıktan sonra çentiksiz iğneyi çok daha rahat kusabilir. En ufak bir boşluk verdiğinizde iğnenin balığın ağzından çıkmasını engelleyen bir şey olmaz.

Neden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum, özetle:
Çentiksiz iğne -> yakala bırak için daha iyi, balık kaçırtabilir, iğneyi balıktan çıkarmaya çok daha az uğraşırsınız.
Çentikli iğne -> balığı karaya getirmek için daha iyi, bıraktığınız balığın ağzına daha fazla zarar verir.