Hocam ekranda gördüğüm resimlerden ben şunu anladım yanlışsam düzeltin ;
Tatlı su veya Tuzlu su balık türleri
Balığın türü LEVREK
Kullanılabilir sahteler
Minnow
Soft Lure
Su üstü
Cm aralığı
7-11 CM
Verimli renkler beyaz , gri , yeşil
Av saati , Ay durumu ve rüzgar durumu şimdi siz benden bu tarz bir bilgiye ulaşmak için 100 TL civarında bir para vermemi istiyorsunuz ve yukarıdaki bilgiler tamamen yüzeysel bu iş için ücret almayan GPT ye bir soralım ben bunu levrek için değil de Lüfer için yapacağım ve lokasyon da belirteceğim ki cavabın tatmin edici olup olmadığını test edebilelim ;
- Kamış: 2.40 – 2.70 m, 7–28 gr
- Makine: 2500–3000
- İp: 0.6–0.8 PE
- Lider: 0.25–0.30 mm fluoro
SAHTE YEMLER (JIG ÇIKARILDI – MINNOW / SINKING AĞIRLIKLI)
Floating & Sinking Minnow (7–21 gr arası)
| Model | Boy – Ağırlık | Aksiyon | Renkler |
|---|
| Maria Tight Slalom 90S | 9 cm – 13.5 gr | Yarı sinking | Sardalya, Pearl White, Glow Pink |
| Rapala MaxRap 11 | 11 cm – 13–15 gr | Slow sinking | Mavi-Sırtlı, Altın, Gümüş-Pembe |
| DUO Tide Minnow 90S Slim | 9 cm – 13–14 gr | Tight roll | Ghost Sardine, Zebra Glow, Chartreuse |
| Savage Gear Gravity Twitch 95 | 9.5 cm – 21 gr | Suspending | Dirty Silver, UV Orange Belly, Sardine |
| Shimano Exsence Silent Assassin 99S | 9.9 cm – 19-21 gr | Sinking | Mavi-Beyaz, Zeytin Sırtlı, Glow Belly |
| Yo-Zuri Crystal Minnow Sinking 110 | 11 cm – 21 gr | Wide wobble | Hologram Silver, Blue Sardine, Chartreuse |
RENK TERCİHLERİ (GÜNCEL VE HEDEF BOYA UYUMLU)
| Koşul | Renk Önerileri |
|---|
| Sabah erken – temiz su | Sardalya, Pearl White, Mavi Sırtlı |
| Gece – yeni ay / zifiri | Glow Pink, Siyah-Beyaz, Glow Belly + Hologram |
| Akıntılı / bulanık su | Chartreuse, UV Orange, Altın |
| Parlak ay / dolunay | Hologram Silver, Zeytin sırtlı, UV Reflect |
| Gündüz – güneşli | Şeffaf Pırıltılı, Light Blue, Zargana Deseni |
TAKTİKSEL NOTLAR
- Aksiyon: "At – 2 sn batır – twitch – twitch – sar – dur"
- Kuleli kıyısı: Sırtını yapıya ver, akıntı aşağısına çapraz at.
- Sürü kontrolü: Su üstü sıçrama, martı hareketi varsa sahtenin boyunu 7–9 cm’ye indir.
- Vuruş anı: Genelde “sar-dur-sar” esnasında durakta olur.
EKSTRA (İstersen)
Eğer istersen:
Solunar + rüzgar verisi + hava durumu üzerinden günlük/saatlik vurma ihtimali veren Python script yazarım.
Sadece Glow etkili mi değil mi test eden sahte-takip planı da çıkarabilirim.
Alternatif olarak uygun fiyatlı bu sahtelerin klonlarını (Aliexpress/Dekathlon/Vatan gibi) da listelerim.
Kuleli sabah 05:15 – 06:30 arası mermi gibi olur… Yeter ki sahteni doğru boya + doğru renge çek!
Valla az buçuk bu avı yapan bir insan yukarıdaki bilgilerin hepsinin neredeyse doğru olduğunu onaylar diye düşünüyorum
Şimdi size neden 100 TL verelim hocam ?