Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Video (YENİ)Kaşık İle Sazan Avı -Balık Avı - Elazığ Keban Baraj Gölü

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar.
Gerçekleştirdiğim bu güzel avı sizler için de görüntülemeye çalıştım.
Güzel bir pullu sazan ve küpeli balığı yakalayabildiğim bu avda muhteşem doğanın keyfini gezerek doyasıya çıkardım.
Ben çok keyif aldım inşallah sizler de beğenirsiniz. İyi seyirler dilerim

Makine Daiwa bgrr lt 5000
Kamış Daiwa Ballistic 14/42
Kaşık Avcı Kaşık 26 gr. Renk Gold

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Can
Bu sazanlar kaşığa neden saldırıyorlar acaba?
Hep yeme nazlı nazlı yaklaşır diye bildiğimiz, dünyada tatlı su avlarının vaz geçilmez türü Sazan.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Can
Bu sazanlar kaşığa neden saldırıyorlar acaba?
Hep yeme nazlı nazlı yaklaşır diye bildiğimiz, dünyada tatlı su avlarının vaz geçilmez türü Sazan.
Teşekkür ederim abim🙏 Sazanlar büyümeye devam ettikçe kütlesi büyür ve artık tohum kök ve sair besinlerle kendini doyuramaz ve yamyamlaşmaya başlar. Küçük boylardayken de solucan,kurtçuk,larva ,sinek gibi canlılarla beslenir. Özellikle suların serinlemeye başladığı sonbahar aylarında ve ilkbahar da yumurta dönemi bitince hiç bir yemek fırsatini kacirmaz.Ölü veya diri küçük balıkları da yemeye baslar, protein ağırlıklı beslenir. Bu dönemde küsbe mısır hamur yerine, dip oltalarına gümüş balığı takmak trofe şansını artırır. Ben 23 kg almıştım bu balıktan. Resimleri alttadır. Çok daha büyükleri olduğunu biliyorum içi temizlendikten sonra 32 kg gelen balık alan arkadaşlarımız oldu.Yine dip oltasını direği, kasnağı ve ziliyle birlikte suya alan baliklara da sıkca sahit oluyoruz. Kaşık ile avı yapılacaksa altın ve bakır rengi kasiklara daha fazla tepki gösterdiğini söyleyebilirim, ama sebebini bende bilmiyorum. Sadece parladığı için bile ilgilerini çekiyor olabilir. Yakaladığım balıkların içlerine hep bakar küçük çaplı bir otopsi yaparım🙂 içlerinden mermi kovanı ve sigara jelatini çıktığı bile olmustur.
Spin av da ise 2 aksiyona çokça şahit oluyorum, birincisi kaşığı attık dibe doğru inerken balık kaşığı gördüğünde yere düşene kadar peşinden takip ediyor yere değer değmez bir defa vuruş yapıyor ve uzaklaşıyor. Eğer bu esnada iğne takılırsa balığı alıyorsunuz. Ben bu yüzden Kaşık dibe inince 3 saniye beklerim. İkinci aksiyon da ise durarak sarmak belli belirsiz küçük vuruşlarla yüzdürmek sazanlarin kaşığa atlamasını sağlıyor . Bununla ilgili detaylı bir video da hazırlayacağım abim inşallah. Saygı selam🙋🏻

Ekli dosyalar

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Teşekkür ederim abim Sazanlar büyümeye devam ettikçe kütlesi büyür ve artık tohum kök ve sair besinlerle kendini doyuramaz ve yamyamlaşmaya başlar. Küçük boylardayken de solucan,kurtçuk,larva ,sinek gibi canlılarla beslenir. Özellikle suların serinlemeye başladığı sonbahar aylarında ve ilkbahar da yumurta dönemi bitince hiç bir yemek fırsatini kacirmaz.Ölü veya diri küçük balıkları da yemeye baslar, protein ağırlıklı beslenir. Bu dönemde küsbe mısır hamur yerine, dip oltalarına gümüş balığı takmak trofe şansını artırır. Ben 23 kg almıştım bu balıktan. Resimleri alttadır. Çok daha büyükleri olduğunu biliyorum içi temizlendikten sonra 32 kg gelen balık alan arkadaşlarımız oldu.Yine dip oltasını direği, kasnağı ve ziliyle birlikte suya alan baliklara da sıkca sahit oluyoruz. Kaşık ile avı yapılacaksa altın ve bakır rengi kasiklara daha fazla tepki gösterdiğini söyleyebilirim, ama sebebini bende bilmiyorum. Sadece parladığı için bile ilgilerini çekiyor olabilir. Yakaladığım balıkların içlerine hep bakar küçük çaplı bir otopsi yaparım içlerinden mermi kovanı ve sigara jelatini çıktığı bile olmustur.
Spin av da ise 2 aksiyona çokça şahit oluyorum, birincisi kaşığı attık dibe doğru inerken balık kaşığı gördüğünde yere düşene kadar peşinden takip ediyor yere değer değmez bir defa vuruş yapıyor ve uzaklaşıyor. Eğer bu esnada iğne takılırsa balığı alıyorsunuz. Ben bu yüzden Kaşık dibe inince 3 saniye beklerim. İkinci aksiyon da ise durarak sarmak belli belirsiz küçük vuruşlarla yüzdürmek sazanlarin kaşığa atlamasını sağlıyor . Bununla ilgili detaylı bir video da hazırlayacağım abim inşallah. Saygı selam
Teşekkürler bilgilendirme için.
Ben bilmiyordum ama mutlaka benim gibi bu durumu bilmeyen başkaları da vardır. Bu anlamda çok değerli bir bilgilendirme oldu.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkürler bilgilendirme için.
Ben bilmiyordum ama mutlaka benim gibi bu durumu bilmeyen başkaları da vardır. Bu anlamda çok değerli bir bilgilendirme oldu.
Rica ederim abim.

Adı
Akın
Merhaba arkadaşlar.
Gerçekleştirdiğim bu güzel avı sizler için de görüntülemeye çalıştım.
Güzel bir pullu sazan ve küpeli balığı yakalayabildiğim bu avda muhteşem doğanın keyfini gezerek doyasıya çıkardım.
Ben çok keyif aldım inşallah sizler de beğenirsiniz. İyi seyirler dilerim

Makine Daiwa bgrr lt 5000
Kamış Daiwa Ballistic 14/42
Kaşık Avcı Kaşık 26 gr. Renk Gold
Tebrikler güzel av olmuş. Yine boş geçmemişsin. Çok sazan varmış iskelede. Dip oltası yokmuydu yanında?

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler güzel av olmuş. Yine boş geçmemişsin. Çok sazan varmış iskelede. Dip oltası yokmuydu yanında?
Çok teşekkür ederim. Dip oltası var her zaman arabada , araba çok uzakta kalmıştı. Turna için uğraştım. Sazan için gece kalarak kamp avları da çekeceğim.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Devamını bekliyorum. Sazan yok diyenlere izleteceksin🙂
Akın sazan çok var, kaşıkla bile yakalayabiliyoruz. Hem kaşıkla sazan nasıl yakalanır aksiyonları nasıldır bununla alakalı hem de dip takımları ve şamandıralı takımla sazan nasıl yakalanır, detaylı videolar hazırlayıp, anlatacağım.

Adı
Mert
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rasgele abi Didime ne zaman döneceksin?