Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni LRF Ekipmanım, Oyuncaklarım ve ilk av denemesi

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar,

15-20 gün kadar önce Okuma Dead ringer 240 2-12 LRF kamış ve Dead Ringer 2500 makinemi almıştım ikinci el olarak.
Bugün de ekipmanımı tamamlayacak malzemelerim geldi. Hamdi Abi'den temin ettim malzemeleri. Siteden takip ettiğim en fazla konuşulan malzemelerden seçim yapmaya çalıştım. Alt tarafa resmini de ekliyorum.(LRF harici 2-3 parça da var resimde)

Bu akşam da Kartal-Maltepe sahilde bir deneme yapasım var. Gitmeyi düşünen, planlayan ve bana LRF nin inceliklerini anlatacak arkadaşım var mı? :)

Ekli dosyalar

duke_nukem

Aktif Üye
Adı
akif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İncelik konusunda yardımcı olacaklar vardır illaki ( @enginson abi )
bende yeni başladım kartalda oturuyorum. bu akşam çıkar mıyım bilmiyorum ama çıkarsam haber veririm üstad en azından muhabbet olur.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
İncelik konusunda yardımcı olacaklar vardır illaki ( @enginson abi )
bende yeni başladım kartalda oturuyorum. bu akşam çıkar mıyım bilmiyorum ama çıkarsam haber veririm üstad en azından muhabbet olur.
Bir küçük grup Kartal-Maltepe tarafında buluşmalarınızı okudum, kıskanmadım değil :) Denk gelirsek tanışırız. Biraz hızlı oldu, belki daha planlı olup birkaç gün önceden haberleşiriz. Yine de ilgine teşekkürler Akif.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Hayırlı olsun Alper küçük LRF klipsi almadın mı?
makinanda mono misina mı sarılı ip mi ?
isome pembe olan silikonu bölerek kullanabilirsin güzel balık alıyor özellikle istavrit.
istavrit için Ömer Soyak hocamın bir videosunu göndereyim. şöyle anlatayım jighead dibe indikten sonra 50. saniyeden sonraki aksiyonu veriyoruz.

dip balıkları için ise dibe indirdikten sonra dipte ufak vuruşlar yapıyoruz arada sert vuruşlar da yapıyoruz.
bence 0 numara klips almadıysan onu da al jighead ve sahte değiştirirken zorlanmazsın.
upload_2016-8-2_15-34-15.png

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
birde 8 numara 2 gr cultiva jigheadlerden alsaydın istavrit için güzel çalışıyor. hamdi abide var.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Hayırlı olsun Alper küçük LRF klipsi almadın mı?
makinanda mono misina mı sarılı ip mi ?
isome pembe olan silikonu bölerek kullanabilirsin güzel balık alıyor özellikle istavrit.
istavrit için Ömer Soyak hocamın bir videosunu göndereyim. şöyle anlatayım jighead dibe indikten sonra 50. saniyeden sonraki aksiyonu veriyoruz.

dip balıkları için ise dibe indirdikten sonra dipte ufak vuruşlar yapıyoruz arada sert vuruşlar da yapıyoruz.
bence 0 numara klips almadıysan onu da al jighead ve sahte değiştirirken zorlanmazsın.
Ekli dosyayı görüntüle 41893
birde 8 numara 2 gr cultiva jigheadlerden alsaydın istavrit için güzel çalışıyor. hamdi abide var.
Sağolasın Engin hocam.
Klipsi unuttum ama spin için çok küçük bir klips almıştım kendonun. O da bir ihtimal iş görebilir.
Makinada ip sarılı, 0,08. Evet silikon için çok övgü okudum. Küçük bir mama kavanozuna boşaltmayı düşünüyorum.
Video oldukça güzelmiş. Önceden bir de Savaş Dursun'un dükkan içinde bir videosu vardı o da güzel bir anlatımdı. Deneyip göreceğim inş.

Ne yalan söyliyim 3 gramı bile şüpheli aldım, acaba hissedebilecek miyim diye. Bir dahaki siparişime eklerim 2 gramlık olanı da. Tavisyeler için çok teşekkür ederim. Seninle de bir Üsküdar avına eşlik etmek isterim müsait olduğunda.

Bir soru ile bitireyim mesajımı. Genelde hep gece tavsiye ediliyor ama mesela mırmır için ağırlıklı olarak gündüz videoları ve av raporları görüyorum. Sabah ve akşam suyunda vuruş daha mı az oluyor ya da gün içinde? Yoksa sessiz sakin olsun diye mi gece tercih ediliyor?

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
güzel görünüyorlar mebarunun pembesinden de alsaydın keşke fosforu kızılımsı güzel yanıyor. ayrıca turuncu ve pembe gece daha iyi iş yapıyor gibi . turuncu mebaruda yok ama aynı modelın bır kac farklı firmada ürünleri var.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Sağolasın Engin hocam.
Klipsi unuttum ama spin için çok küçük bir klips almıştım kendonun. O da bir ihtimal iş görebilir.
Makinada ip sarılı, 0,08. Evet silikon için çok övgü okudum. Küçük bir mama kavanozuna boşaltmayı düşünüyorum.
Video oldukça güzelmiş. Önceden bir de Savaş Dursun'un dükkan içinde bir videosu vardı o da güzel bir anlatımdı. Deneyip göreceğim inş.

Ne yalan söyliyim 3 gramı bile şüpheli aldım, acaba hissedebilecek miyim diye. Bir dahaki siparişime eklerim 2 gramlık olanı da. Tavisyeler için çok teşekkür ederim. Seninle de bir Üsküdar avına eşlik etmek isterim müsait olduğunda.

Bir soru ile bitireyim mesajımı. Genelde hep gece tavsiye ediliyor ama mesela mırmır için ağırlıklı olarak gündüz videoları ve av raporları görüyorum. Sabah ve akşam suyunda vuruş daha mı az oluyor ya da gün içinde? Yoksa sessiz sakin olsun diye mi gece tercih ediliyor?
Gündüz yakalananlar genelde istanbulda değil. gece LRF işi daha verimli gece bütün balıklar yemlenmek için kıyılıyor, taş balıkları yerlerinden çıkıyor. İstavritler kıyılıyor. akşam güneş batmaya yakın başlayıp sabah hava aydınlanana kadar yapılan avlar daha verimli. gündüz balık olmuyor mu oluyor ama gece daha verimli.
ip misina kullanıyorsan önüne bir kulaç kadar 0,16 FC misina eklemelisin.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Elimdeki spin için kullandığım klips, 3 gr jighead ,2.00 inch silikon ile görüntü şu şekilde oldu. Çok mu büyük kaldı klips sizce?20160802_192423.jpg