Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Takım İçin Yardım

seymen_84

Yeni Üye
Adı
VOLKAN VAROL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba; normalde spin avlanan biri olarak bu ara yemli denemeler yapıyorum, Dam Quick Darkside 4B Spod 6000S FD 3+1BB makina (ip sarılı şekilde) ve okuma fina pro 390 kamış kombinasyonundan memnun değilim, (atışlar zayıf ve kuş gözü problemide çok ) makina orjinalinde ip sarılı olarak satılıyor ve bu ipi kullanıyorum ama kamışı açıkcası ip için uygun olup olmadığını bilmeden almıştım. Bu takım için fikirlerinize ihtiyacım var. Acaba monofilament misina mı kullansam bu takımla veya başka bir ip mi kafam karışık.Teşekkür ederim.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Dam makinelerinde kuş gözü olma sorunu çok oluyor. Dam makinelerinin kafa yapısı ip ile pek uyumlu değil. Düşük hafızalı monoflament misina kullanırsan sorunun çözülür.

seymen_84

Yeni Üye
Adı
VOLKAN VAROL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dam makinelerinde kuş gözü olma sorunu çok oluyor. Dam makinelerinin kafa yapısı ip ile pek uyumlu değil. Düşük hafızalı monoflament misina kullanırsan sorunun çözülür.
Trabucco S-Force Xps Surf Cast Serisi 300m Monofilament Misina seçimi nasıl olur peki?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM

seymen_84

Yeni Üye
Adı
VOLKAN VAROL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu arada okuma fina pro kamışı beğendiğimi söyleyemem almış bulundum ama pişman olmadım değil, kullanan varsa tecrübelerini merak ediyorum.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bu arada okuma fina pro kamışı beğendiğimi söyleyemem almış bulundum ama pişman olmadım değil, kullanan varsa tecrübelerini merak ediyorum.
Fina pro, wawe power, revenger, avenger kamışlar okumanın yeni başlangıç kamışlarıdır. İçlerinde dişe dokunur olanı carbonite serisidir.
Mono misinasına gelince, uzun zamandır çaparide 125-150 gr kurşun ile 0,228 mm Trabucco S-Force Xps Surf Cast Serisi 300m serisini kullanıyorum.
Makinamda önde 8x 012 ipten şok ile. Yumuşak, akıcı, düğüm tutuyor, zayıf hafızalı ve kuvvetli bir misina. Malum mono misinadaki esneklik çaparide kamışa aksiyon vermede çok iyi oluyor. Hatta o zamanlar misinayı beğendiğim için fiyatıda uygundu yedekli almıştım.
Ama yemlide kesinlikle ip misina.

0F238BDF-10B1-4A2E-9353-C9A17833D3B2.jpeg

seymen_84

Yeni Üye
Adı
VOLKAN VAROL
Kan Grubu
O Rh Pozitif
peki üstadım, yakınlarda bir tekne turuna çıkacağım, bu makinayı 150 cmlik tekne kamışımla kullansam ipli şekilde verim alır mıyım 5:1:1 ve 110 sarım diye biliyorum.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
peki üstadım, yakınlarda bir tekne turuna çıkacağım, bu makinayı 150 cmlik tekne kamışımla kullansam ipli şekilde verim alır mıyım 5:1:1 ve 110 sarım diye biliyorum.
Tekne avlarında kullanabilirsiniz dikey avlarda sıkıntı olmaz.