Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeşil dilli çinekop

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5A947B79-500E-42B7-9255-125DCE85BE82.jpeg
Arkadaşlar, abiler, kardeşler. @alperderya ile yaptığımız ama rapor yazmaya zaman bulamadığımız, zaten kayda değerde bir hareket olmadığı için çokta üstünde durmadığımız, yapraktan başka balık gelmeyen oltamıza gelen yapraklarıda iade ettikten sonra 1 tanesi hariç kuyruğu parçalanmıştı. Diğer balıkçılar tarafından birer birer bize hediye edilen bunu tuttuk kovanız hangisi size bırakayım deyip giden arkadaşlardan eve getirdiğim 2 çinekopu inceledim. Boyut olarak 20 cm aşmışlardı. İrilikleri kalınlıkları güzeldi. Pldukça yağlanmışlardı belliki. Ağzını açıp içine baktığımda yeşillik dikkatimi çekti. Balığın normalde krem rengi veya pembemsi olan rengi benekli yeşil renkte olduğunu farkettim. Fotoğraf temsilidir. Balığın resmini çekme fırsatım olmadı temizleyip buzluğa attım. 2 balığında dili aynıydı. Bu balıklar bi hastalığamı yakalanmış, yoksa deniz kirliliğinden mi etkilenmiş, yoksa başka bir nedenimi vardır. Mesela yosunların aralarını kurcalamaktan yeşile boyanmış olabilirmi, yemekte bir sakınca varmıdır, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa hem benim hemde bu durumla karşılaşmış başka arkadaşlarımızın aklındaki soru işaretleri giderilmiş olur.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Erdinç tekneden yaptığım avlarda bana da denk gelmişti yeşile kaçan bir dil rengi oluyor. ben tükettim bir sıkıntı yaşamadım şahsen.

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ilk defa karşılaşınca böyle birşeyle tedirgin oldum açıkcası. Bu sene genelde skor olmadığı için 2-3-4 balıkla dönebiliyoruz onlarda çocukların midesine gidiyo ben yesem sıkıntı değil. Nedeninin ne olduğunu detaylıca araştırıcam müsait bir zamanda.

bkirgic

Daimi Üye
Adı
Barış
Kan Grubu
O Rh Pozitif
saglikli beslendiginin göstergesi.

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Aynı olay bende de oldu. Çok tuhafima gitmisti.
Demek ki zarganadan kaynaklanmis.
Tecrubeli abilerimiz teshisi koyuyor :)

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fosfor patlaması yaşamış paşa :):)

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Zargana balığında fosfor fazladır,yiyenler bilir,pişince kılçığı yeşile döner.

M

MALKOÇOĞLU

Misafir
Ekli dosyayı görüntüle 68568
Arkadaşlar, abiler, kardeşler. @alperderya ile yaptığımız ama rapor yazmaya zaman bulamadığımız, zaten kayda değerde bir hareket olmadığı için çokta üstünde durmadığımız, yapraktan başka balık gelmeyen oltamıza gelen yapraklarıda iade ettikten sonra 1 tanesi hariç kuyruğu parçalanmıştı. Diğer balıkçılar tarafından birer birer bize hediye edilen bunu tuttuk kovanız hangisi size bırakayım deyip giden arkadaşlardan eve getirdiğim 2 çinekopu inceledim. Boyut olarak 20 cm aşmışlardı. İrilikleri kalınlıkları güzeldi. Pldukça yağlanmışlardı belliki. Ağzını açıp içine baktığımda yeşillik dikkatimi çekti. Balığın normalde krem rengi veya pembemsi olan rengi benekli yeşil renkte olduğunu farkettim. Fotoğraf temsilidir. Balığın resmini çekme fırsatım olmadı temizleyip buzluğa attım. 2 balığında dili aynıydı. Bu balıklar bi hastalığamı yakalanmış, yoksa deniz kirliliğinden mi etkilenmiş, yoksa başka bir nedenimi vardır. Mesela yosunların aralarını kurcalamaktan yeşile boyanmış olabilirmi, yemekte bir sakınca varmıdır, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa hem benim hemde bu durumla karşılaşmış başka arkadaşlarımızın aklındaki soru işaretleri giderilmiş olur.
Hiç dikkat etmedim bugüne kadar. Sayende artık bende bakarım. Rasgele