Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yilan balığının koparamayacagi orgu misina tavsiyesi

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kasna avinda bir sey "viking 6x braided" marka orgu misinami kopardi.. Bir abi yilan baliginin dislerinin cok keskin oldugunu anlatti.. Yilan baligi oldugunu dusunuyorum..Av bolgem susurluk çayı.. Turna baligi bulunduğum bölgede yok.. Yilan baliginin koparamayacagi orgu misina tavsiyesi istiyorum..

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Varivas daiwa powerpro 8 katlılarını rahatlıkla kullanabilirsin Ama mesele sadece ip değil bulunduğun merada böyle bir balık varsa çelik tel veya pala iğne kullan man daha doğru olur.

Son düzenleme:

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Ayrıca oltacılara bazen kaplumbağaların mussallat olduğuna dair yığınla bilgi var bazen yemin kendisine bazen kancadaki balığa saldırdığı bile görülür bu sıradada ipi koparmış olabilir.

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kaplumbağa da olabilir.. Orgu misinayi saniyede kesti.. Çok şaşırdım..

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Linkini verdiğin şu ipe baktımda açıkçası ön yargılı olmak istemiyorum ama onca dünya devi durur ken ben bu ipe niye güvenip alayım çok iyi mal çok ucuz olmaz olamaz daiwa iplere bakınca 100 ila 300 lira arası alıp kullanınca ne dediğimi daha iyi anlarsın. Bence kalitesiz hiç bir ipe tek kuruş verme..

Adı
Önder Özen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
kaplumbağa varsa hangi ipi alırsanız alın çözüm olmaz. mutlaka koparacaktır. koparmasa bile zedelenen ip bir süre sonra kendi kendine patlıyor.
linaeffenin 15kg mukavemetli 10 metre çelik telleri var. maksimum 8-10 liradır. birkaç tane de nikel burç alırsınız. onlarda 4-5 lira. birbirine monte edip takımınıza ekleyin. köpekbalığı ısırmadıkça kopmaz

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kaplumbağa varsa hangi ipi alırsanız alın çözüm olmaz. mutlaka koparacaktır. koparmasa bile zedelenen ip bir süre sonra kendi kendine patlıyor.
linaeffenin 15kg mukavemetli 10 metre çelik telleri var. maksimum 8-10 liradır. birkaç tane de nikel burç alırsınız. onlarda 4-5 lira. birbirine monte edip takımınıza ekleyin. köpekbalığı ısırmadıkça kopmaz
Tesekkurler..

KARAHANLI07

Aktif Üye
Adı
Metin Özgür Doğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yılan balığı dal aralarında kaya aralarında gezer ve oltayı oralara dolamayı bilir.bu oltanın bu cisimlere sürtünmesi anlamına geliyor.örgü misinalar monoflament misinalar kadar sürtünmeye dayanıklı olamaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nut

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bende yılanbalığı avcısıyım. zamanında cok misina patlattım. ancak sonunda cozumu buldum. maruto 4340 1-2-3 no delikli iğnelerden edinmen ve bu iğneyi dogruca deliğinden klipsli fırdonduye takman. bu sayede iğne ile ip arasında oldukca mesafe kalıyor balığın dişi degmiyor ipe. klipsli fırdondınun diğer avantajı yılanbalıgı yakalandıgı anda cok hızlı bir sekilde kendi etrafında tur atar bu şekildede takımı koparttığı olur. ama fırdondude kendi etrafında donduğu için ipe zarar gelmez.