Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zargana Top

mhmt079

Yeni Üye
Adı
Mehmet Güler
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar Daha Önce Hiç Zargana Topu Kullanmadım. Oltalarıma şamandıra bağladığım zaman uzak mesafe atışı yapamıyorum ağırlığından dolayı internette Zargana topunu şamandıra gibi kullanabileceğimi öğrendim. 60 gr Zargana topunu tatlı suda kullanabilir miyim verimli olur mu ?

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Merhaba. Kefal avlarken zargana topuna tek iğne takıp denizde kefal avladığım olmuştu. Yemi yüzdürüyor ama topun kendisini görmek zaman zaman zor olabiliyordu. Tatlı suda belki daha da sorun olabilir. Ama baya uzağa atış yapılabiliyor evet.

Nasıl bir takım kullanıyorsunuz bilmiyorum ama zargana topu yerine şamandıranın tartabileceği ağırlıkta kurşun kullanmak daha mantıklı olabilir.

mhmt079

Yeni Üye
Adı
Mehmet Güler
Kan Grubu
O Rh Pozitif
60 gr Zargana topuna 15 gr kurşun ve 3 iğneli bir takım yaptım daha denemek kısmet olmadı ama

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Sanırım o takım işinizi görmez. Bir kere o zargana topu 15 gram kurşunu bile kaldırmayıp dibe batabilir. Batmasa bile su yüzeyinde zargana topunu görmeniz oldukça zor çünkü topun büyük bir kısmı su altında olacak. Ayrıca atış sırasında dengeli gitmeyecektir çünkü top daha ağır olduğu için havada 15 gram kurşundan daha ileride gidecektir. Yani takım dolanabilir ve topla kurşun havada birbirinin etrafında dönmeye çalıştığı için erim düşebilir gibi bir durum.

Üç köstekli takım için bence 40-50 gram kaldırabilecek normal şamandıra kullanıp kurşun olarak da 30-40 gram kurşun kullanın. Onun erimi yetmiyorsa şamandırayı ve kurşun ağırlığını büyütebilirsiniz.

Zargana topunu değerlendirmek istiyorsanız top arkası tek iğne gibi sistemler güzel. Klipse topu takıp topun diğer tarafına istediğiniz uzunlukta 1 iğne takabilirsiniz. Atış mesafesi oldukça iyi oluyor, tek iğne de üç köstekli takımlardan daha doğal duruyor.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Zargana topu değil de bombarda şamandıra sana lazım olan şeydir kardeşim.