Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

WORM FLY

BİROL BABADAĞLI

Aktif Üye
Katılım
6 Eyl 2012
Mesajlar
110
Tepkime puanı
18
Puanları
18
Yaş
50
Konum
ANKARA
Adı
BİROL BABADAĞLI
Herkese merhaba
Ekip halinde 4 aydır ava gidemiyoruz. Havaların biraz düzelmesindenede cesaret alıp hiç olmazsa hava alırız diye organize olduk. Pazar sabahı ufak tefek işlerimizi halledip 9:30 da düştük yola. Hava bulanık ve ctesine göre daha soğuk.
yolda çay çorba molası ve en yakın avlağa düştük.

Benim derdim bağladığım Fly ları denemek.
İlk durakta biraz dry fly uçurdum yüzüşleri iyi ( biri antremansızlıktan dallara takıldı) nymph leri denedim batışları iyi. Taşlara takıp iki nymph daha eğitim zaiatı olarak deftere yazdım.

Sonra avlağın diğer kısmına ilerledik. Daha önceleri yemli olta ile avlanırken bu mevsimde solucanla iyi neticeler almıştım. Ayrıca Ala avında solucanın neden yasak oluğu tartışmalarında okuduğum gereksiz çekişmenin sonucunda model olarak bağladığım solucanı denemeye başladım. İlk atışlarda fark ettiğim kullanım hatalarını düzenledikten sonra flyı istediğim şekilde suya gönderdim. Bir yandan ipi ve yemi takip ediyorum bir yandanda arkamdan gelen Cengiz ve Azizcanı kolluyordum ki bir vuruş ardından ikinci vuruşta tasma ve balık flyda :eek: kışın flyla kefal :eek::eek: Hemen karaya aldım fotoladık ve saldık. Devamında iki vuruş daha aldım fakat balıkları alamadım.

Balıklarda bir gariplik vardı sarhoş sarhoş gezen balıklara rastladık hatta bir tanesini Cengiz eliyle yakaladı balık elinde biraz ısınınca canlandı :D suya saldık.


Sonra rüzgar ve ısının iyice düşmesi ile biraz daha antremandan sonra arabaya dönüp termostan çay yemek ve sohbet muhabbet evimize döndük.

Şimdi bu flyla ilgili olarak gördüğümüz eksikleri tamamlayıp ilk fırsatta daha düzgün ve iyi bir netice almayı planlıyoruz.







Solucanın ve kasnanın iade videosu
FLY FISHING KIŞ KEFALİ ( WORM FLY ) - Dailymotion video



Cengiz solucanı uçuruyor


Azizcan yemli molasında


Rastgelsin
 

caberia

Daimi Üye
Katılım
2 Haz 2010
Mesajlar
736
Tepkime puanı
152
Puanları
43
Yaş
41
Konum
istanbul
Adı
Mustafa ÖZCAN
av için tebrikler bu sizin yaşadığınız olaya benzer birkaç olayda ben bu haftasonu eskişehirde yaşadım balıklar şoktaymış gibi dolaşıp duruyorlardı :)
 

BİROL BABADAĞLI

Aktif Üye
Katılım
6 Eyl 2012
Mesajlar
110
Tepkime puanı
18
Puanları
18
Yaş
50
Konum
ANKARA
Adı
BİROL BABADAĞLI
Eline sağlık, uzun süreden sonra iyi gelmiştir :)
Teşekkür ederim Hamdi
Uzun süreden sonra suya ilk temasta cooooos :D
Tek balık olsada güzeldi. Vuruşlar içimi hoplattı o bile güzeldi.
Sesizdi kimsecikler yoktu.
Akşam fırsatım olursa Worm flyda gereken düzeltmeleri yapıp yenilerini bağlayacağım çünki iş yapacak bliyorum.

Rastgelsin