Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

48 SAAT Yayın Avı

BAYBORA

Daimi Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
1,586
Tepkime puanı
31
Puanları
38
Yaş
53
Konum
SİVAS
Adı
Murat
Nihayet 13.08.2010 günü akşamüzeri yayın için yola düştüm.Mevkii Kızılırmak,Bu avda yem olarak canlı sülük kullanıldı.Gece ay olmaması için bayağı beklemiştim.Ayın olmaması ve karanlığın koyuluğu iyi etkenlerdi.Akşamüstü 38 derece olan sıcaklık şafağa yakın 8 dereceye kadar düştü gece üşümek ve kazak giymek hakikaten keyifli idi.İnce belli bardaktan çay içmekte.
Avda bana arkadaşım Levent eşlik etti.Kendisi Cumhuriyet Üniversitesinde akademisyendir.Muazzam bir matemetikçidir aynı zamanda.Ancak foruma yazacağım rapor konusunda olurunu almadığım için onun avını ve fotoğraflarını buruda paylaşmayacağım.
Ekipman olarak ;
Ef-fe energy surf 4200 (100-300 gr atarlı) kamış x Okuma eos 865 makina
Ef-fe energy surf 4200 (100-300 gr atarlı) kamış x Okuma eos 865 makina
Ef-fe Carbotex 350 cm (100-300 gr atarlı) kamış x Fox Stratos fs 7000 m
Remixon Carbo-carp 390 cm(2.5 libre atarlı) kamış x SproHardlıner 10500 m ve 0.70 mm DAM misinalar ile Dip takımlar olarak kullanıldı.Kurşun ağırlıklar fırdöndülü ve 150 gr ağırlığında.Her takımda tek kanca var ve kancalar Fudo(3201 Typ 2 no)
Yine Balser 360 Carp kamış (ki bu kamışımın nerede ise bir kalem kalınlığında ve çok hafif olması ona olan aşkımın temel sebebi-teşekkürler Arif Kısık balıkçılık) ,Shimano Twinpover 1500 makina ve Asso 0.50 mm misina ile Fladen 10 gr ışıklı şamandıra ile mamül ve Bıyıklı Balık (bekir-taşalası) hedefi için elde taşıdığım toplam 5 oltayı kullandım.
Günün sürprizi 13 ağustos sabah saat 04:40 ta içindeki fosforun ışığıyla yıldızlara inat suyun anaforlarıyla danseden şamandıranın kayan bir yıldız gibi ışığını da birlikte götürerek suyun içinde bir yay çizip kaybolmasıyla başladı.
Tasmaladığımda balığın bıyıklı olmadığını hemen anladım.Zira güçlü bir mücadele vardı.Yemi alan balık anaforların arasından ve çağlağın hemen önündeki yarı durgun derinlikten korkunç bir hızla sağ ilerimde suya sel tarafından yıkılmış ve girift bir şekilde birbiriyle kucaklaşarak akıntıyı göğüsleyip üçe bölmüş sögüt ağaçlarına doğru hamle yaptı.Ben sahilden güçlükle ilerleyerek suya devrilen söğütlerden birinin gövdesine indim.Balık ta bu esnada bu dallar ve suyun getirip yığdığı türlü ilişkenlerden teşekkül korkunç derinliğin içine girdi.Oltanın sapı elimde ve fakat ucu sırtında bulunduğum ağacın tam altında bir vaziyette olta kamışının gücünü sınar gibi askı bir vaziyette kaldık.Kamışla hayvanı geriye çekmem kamışı mutlak surette kıracaktı zira limitlerde dolanmaktaydık.Misina salmam ve kalama kullanmam ise balığın ağaçların dalları ve kökleri içinde bir dehlize girmesi ile sonuçlanacak ve misinanın kopması kaçınılmaz olacak idi.Bu sebeple ne misina salıp kalama kullandım ne de hayvanı geri çekmeye çalıştım.Sadece kamışın limitlerinde bir güçle hayvanı askıda tuttum.Bu süreç yaklaşık 7-8 dakika kadar sürdü.Bu süre boyunca balığın tam olarak üstünde bulunmaktaydım.Balık üzerinde durduğum kütüğün altında idi.Adil ve mert bir mücadele.Suya düşse idim benim de şansım çok fazla değildi.Nihayet kamışın olağanüstü direnci ile askıda yorulan hayvan kök altından vazgeçip mücadeleyi açıkta yapmaya karar vererek geldiği yöne tekrar hamle yaptı,ben sahilden tekrar takiple oltayı ilk aldığı derinlikte bu kez kalama ile yormaya devam ettim.Kamışın ucu suyun içinde ve makinanın ince sesi kulaklarımda iken hayvanı sahile yaslayıp alt dudağından aldım dışarı.İlk balık 12 Kg civarında bir yayın.
Bundan sonra uzun bir süre haraket olmadı zira mücadeleden hasıl olan ses ortalığı bir hayli dağıtmıştı.Cumartesi sabah ise diplerden biri ile 1.5- 2 kg aralığında güzel bir Siraz aldım ki bunun mücadelesi de destansı olmasa da güzeldi.
Cumartesi geceleyin 11:30 Civarında zil sesine koştuğumda askıdaki diplerden birisinin askı kazığını kırmış ve suya doğru sürüklenmekte olduğunu gördüm.Hemen tasmalayıp makina ve kamışın daha uygun ve yerin de problemsiz olmasından dolayı 5 dakika içerisinde bunu da kenera aldım.Normal olarak bıraktığım boyda bir yayın yaklaşık 6 kg civarında ama Levent hocamın ısrarı (balık yasal limitin bir hayli üzerinde ) ile bu balığı da alıkoydum.
Bu 48 saatte 1kg'ın altında 6 ve 1-2,5 Kg aralığında ise iki kelebeği suya iade ettik.
Asıl hedefimiz olan 30 Kg ve üzeri bir yayın ile bu avda müşerref olamadık.
Gecenin dingin güzelliği ,aysız akşamda yıldızların suya vuran akisleri ,gece kuşlarının ve cırcır böceklerinin senfonileri,uzak ağaçların kollarını yana açmış renksiz hayaletler gibi uğuldaması ,bakır demlikte demlenen çayın sıcağı ve muhabbetin güzelliği ile geceleyin kampımızı ziyaret eden bir kirpi ve bir tilki hatırlanacak başkaca güzellikler olarak hafızamızdaki yerini aldı.
Ve mutluluğa mahkumiyetimiz 48 saat sonra gönülsüz bir tahliye ile son buldu.
Devamı mutlak olacaktır.
Herkese rastgele.









 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Aybata74

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
743
Tepkime puanı
24
Puanları
18
Yaş
50
Konum
İstanbul
Adı
Gökhan Polat
Toprağım eline emeğine sağlık, çok güzel bir rapor hedefin balığı çok bilinçli usturuplu bir şekilde almışsınız,
Bereketli avların her daim olsun
Rastgele...
 

BAYBORA

Daimi Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
1,586
Tepkime puanı
31
Puanları
38
Yaş
53
Konum
SİVAS
Adı
Murat
Teşekkür ederim Gökhan,ilk cevabın bir hemşehriden gelmesi de çok hoş oldu.Sevgiyle.
 

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
1,915
Tepkime puanı
111
Puanları
48
Konum
Marmaris
Adı
Akın Kaptan
Muhteşem balıklar ve raporunuz için teşekkürler.

NOT: Resimleri küçülttüm daha okunaklı oldu. Birdahaki raporunuzda resimleri 640x480 ebatlarınına getirirseniz daha hızlı ve kolay açılır.
 

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler Abi çok güzel ve heyecanlı bir anlatım ve rapor olmuş:) İnşallah hedeflediğin yayını da yakalarsın biz de heyecanına zevkle ortak oluruz:)
 

whitefoxss

Aktif Üye
Katılım
13 Haz 2010
Mesajlar
295
Tepkime puanı
18
Puanları
18
Konum
Çanakkale
Adı
T.KIRTMAN
Güzel bir avın,böyle güzel bir anlatımla sunulması çok güzel.Ellerinize sağlık,şansınız daim olsun.
 

enis59

Daimi Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
1,210
Tepkime puanı
22
Puanları
38
Yaş
44
Adı
Enis
tebrikler keyifli bir gün olmuş Murat abi balığında maşallahı var
 

hunter

Daimi Üye
Gold Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
4,003
Tepkime puanı
815
Puanları
113
Yaş
54
Konum
İstanbul-Pendik
Adı
Mustafa
Sevgili Murat,
harika bir anlatımla çok güzel zaman geçirmiş,harika balıklarla süslemişsiniz.
hedef balığını almanın an meselesi olduğunu tahmin ediyorum.
Daha güzel avlara,
selamlar.
 

zafersat

Aktif Üye
Katılım
18 May 2010
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yaş
41
Konum
K.K.T.C./Girne
Adı
Zafer SATILMIŞ
Ağzınıza sağlık ,1dk önce Kızılırmak'taydım.
 

agartan

Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
27,695
Tepkime puanı
15,583
Puanları
113
Yaş
58
Konum
İstanbul
Adı
Şeref
Tebrikler Murat
Harika bir av olmuş.
Merayı ve balığı tanımanın önemini de gösteren bir av olmuş.