Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yamaha 9.9 4 zamanlı motor için buji

selowatt

Yeni Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar saygılar. 2nci el bir tekne aldım ve ilk teknem. Artık bana sürekli sizin aranıza dahil olarak sizin engin bilgilerinizle pişmek düşüyor.

Teknem fiber 4 mt. dıştan takma 9.9 Yamaha 4 zamanlı 1997 model. Aldığım şahıs bujilerin değişmesi gerektiğini söylemişti. Bugün bujilere baktım ve birbirinden farklı uydurma gibi bujiler olduğunu gördüm. Internette biraz araştırma yaptım ve anladım ki su motorlarınin 1001 çeşit buji modeli var. Bu motorla ilgili internette fazla bir bilgi olmadığından, hangi buji almam gerektiği konusunda sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Ayrıca motorun çekişi pek iyi olmadığını ve seyir halindeyken çok kısa aralıklarla tekleme yaptığını gözlemledim. Bu sorunun bujiden olma olasılığı nedir? bu konuda da bilginizi benimle paylaşırsanız çok minnettar olurum. Hepinize hürmetler saygılar.
 

havatemiz

Aktif Üye
Katılım
21 Ağu 2013
Mesajlar
360
Tepkime puanı
252
Puanları
63
Yaş
74
Konum
Çankaya/Ankara
Adı
İhsan Oktem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tekne ve motorunuzu güle güle kullanın. Yamaha çok iyi bir motor. İkinci el olarak aldığınıza göre içinizin rahat etmesi için bence yetkili Yamaha servisi bir genel bakım yapsın. Motor bu, denizin ortasında '' tıs '' diye durur. Böyle bir durumla karşılaşmak istemezsiniz. Kolay gelsin.
 
Katılım
7 Mar 2014
Mesajlar
54
Tepkime puanı
32
Puanları
18
Yaş
57
Konum
konya -mersin
Adı
mustafa kafaoğlu
Kan Grubu
A Rh Negatif
bujimarket.com adresinden bujilerini isteyebilirsin.motor markasını söylemen yeterli.ben tohatsunun bujisini izmirde bulamadım.buradan istedim ertesi gün geldi.
 

selowatt

Yeni Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
Teşekkürler ihsan abi. Haklısınız, Inanın düşüncem bu. Fakat Antalya bölgesinde yamaha marin yetkili servisi araştırdım internetten ama bir iz bulamadım. Biraz daha araştırma yapıp en kötü ihtimalle sağlam güvenilir bir marin motor ustasına emanet edeceğim motoru. Antalya çevresi bilinen, güvenilir bi motor ustası tavsiyesine açığım.

Mustafa abi bu site işime yaradı teşekkürler. En azından bujiyi aradan çıkartmış oldum :)