0,16 - 4 kat örgü ip misinaya şok ne olmalı

Kullanmış olduğunuz kamış genel itibari ile ip e uygunmu diye soran olmamış onu da ben sorayım
Eğer uygun değilse kullanmis oldugunuz ip kamis halkalarina dolanırsa mono nun ekyerinden patlar gider sıkıntı olmaz çok büyük ihtimal
Yok hem uygun değil hem de ip ile şok yapacaksaniz aynı takılma dolaşma durumunda kamis kırılır elden kaçar kurşunun nereye geliceği belli olmaz tabi bunlar illaki olacak değil ama bir tanesi bir kere bile olsa sonucu kotu olabailir

Yok kamis halkalari uygun ise ipe ip şok ile inanilmaz keyifli atislar yapacaksınız ve eski attiniz mesafelerin ustune cikacaksiniz ve ip şokdan vaz gecemiyeceksiniz
0.24 şok ile 250 grm kadar rahat atis yaparsınız
Saygilar rast gelsin

Kullanmış olduğunuz kamış genel itibari ile ip e uygunmu diye soran olmamış onu da ben sorayım
Eğer uygun değilse kullanmis oldugunuz ip kamis halkalarina dolanırsa mono nun ekyerinden patlar gider sıkıntı olmaz çok büyük ihtimal
Yok hem uygun değil hem de ip ile şok yapacaksaniz aynı takılma dolaşma durumunda kamis kırılır elden kaçar kurşunun nereye geliceği belli olmaz tabi bunlar illaki olacak değil ama bir tanesi bir kere bile olsa sonucu kotu olabailir

Yok kamis halkalari uygun ise ipe ip şok ile inanilmaz keyifli atislar yapacaksınız ve eski attiniz mesafelerin ustune cikacaksiniz ve ip şokdan vaz gecemiyeceksiniz
0.24 şok ile 250 grm kadar rahat atis yaparsınız
Saygilar rast gelsin

cevabın için tşkler,
Okuma makaira kullanıyorum, zaten 0,16 ip kullanıyorum hiçbir sıkıntı ve dolaşma olmadı şuana kadar, şok ip sarınca dolaşırmı bilemem,
bu yorumlardan sonra şok ip deneyeceğim, umarım daha iyi olur sorunsuz.

cevabın için tşkler,
Okuma makaira kullanıyorum, zaten 0,16 ip kullanıyorum hiçbir sıkıntı ve dolaşma olmadı şuana kadar, şok ip sarınca dolaşırmı bilemem,
bu yorumlardan sonra şok ip deneyeceğim, umarım daha iyi olur sorunsuz.
Hiç birşey olmaz gule güle kullanin rast gelsinnn

0.23-0.25 misina şokla 200 gr.ağırlık..
ben cesaret edemem . kamışın kendi atarıyla belki.
Allah ne verdiyse abanıyoruz kamışa, sahteyi _ kaşığı denize vermekte var.
Çat sesini sevmiyorum...

Çat sesini sevmiyorum...
25 ip ile her türlü abanabilirsiniz sıkıntı çıkarmaz
atış yapan kişinin kendi yaptığı bir hata olmaz ise
Kendi hatasi var ise 050 olsa ne fark eder her türlü patlar

bu iş için özel üretilmiş shock leader misinalar ve ipler var
geçen sene bir arkadaşım makinama sağolsun bağlayıvermişti.uzun süre kopana kadar kullandım ve çok memnundum
bilmiyorum kullanma fırsatınız oldumu
bana göre biraz pahalı ürünler özellikle duel marka ygk marka varivas markalar iyi diye biliyorum

Son düzenleme:
Çat sesini sevmiyorum...

Hocam arkadaslar mono mısınadan bahsetmıyor ıp mısınadan bahsedıyor bende sok olarak ıp mısına tercıh edıyorum kalınlık olarakta genelde 0,25 mm ıp mısına tercıh edıyorum . kotu tarafıda var elbetde dıkkatsızlık sonucu makına atkı telı vs acılmadı ıse kamısa kotu hadıseler gelebılır bu yuzden dıkkatlı olmak gereklı atıs esnasında .

25 ip ile her türlü abanabilirsiniz sıkıntı çıkarmaz
atış yapan kişinin kendi yaptığı bir hata olmaz ise
Kendi hatasi var ise 050 olsa ne fark eder her türlü patlar

25 ip yazmışsınız.
şokta ip kulanılacaksa , ipe iple şok yapmaktaki amaç nedir.
Şoka ip değil misina kullanıyorum..
..ipe kanca iğne uçlarının takılıp girmesini önlemek,( ki takılırasa kesip atmadan çıkmaz)
...zemine takılabilecek kanca uçlarının , zararı azaltıp ilk anda takımın şoktan patlamasını sağlamak
( sahtenin 3 lü iğnesi zemine takılmamışsa kolay takım patlatmıyorum )
0.16 X 8 iple 200 gram kurşunla istediğimiz kadar abanalım , patlama vs yok.
0.16 ipe 0.25 ip şok niçin kullanılır bilgim yok.. Tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
Sabri bey Şok İp yazısını sizden kopyaladım , sorum şahsınıza değil.
Niçin İpe ip şok sorum genelde.

Son düzenleme:
25 ip yazmışsınız.
şokta ip kulanılacaksa , ipe iple şok yapmaktaki amaç nedir.
Şoka ip değil misina kullanıyorum..
..ipe kanca iğne uçlarının takılıp girmesini önlemek,( ki takılırasa kesip atmadan çıkmaz)
...zemine takılabilecek kanca uçlarının , zararı azaltıp ilk anda takımın şoktan patlamasını sağlamak
( sahtenin 3 lü iğnesi zemine takılmamışsa kolay takım patlatmıyorum )
0.16 X 8 iple 200 gram kurşunla istediğimiz kadar abanalım , patlama vs yok.
0.16 ipe 0.25 ip şok niçin kullanılır bilgim yok.. Tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

İpe ip yapmanın muhabbeti, erime ve vuruş hissiyatına etki etmemesi.. Zaten boğazda balıklar çok iri olmadığından, balığın ilk kafa darbesini emme ihtiyacı bulunmuyor.

İpe ip yapmanın muhabbeti, erime ve vuruş hissiyatına etki etmemesi.. Zaten boğazda balıklar çok iri olmadığından, balığın ilk kafa darbesini emme ihtiyacı bulunmuyor.
Hamdi bey .Bu durumda 0.16 X8 ip le devam , 0.25 + şok ipe ne gerek var 🙁

Back