0,16 - 4 kat örgü ip misinaya şok ne olmalı

Merhabalar,

0,16 4 kat ip kullanıyorum, 0,35 mono misinadan 8 metre kadar şok yaptım, fakat aklıma hep takılan ip misinadan şok yapsam daha mı sağlıklı olur 200 gr atışlarda,
Sizce 200 gr atışlar için hangi misina ve kaç lb den şok olmalı ?
Syg.
0.12 spiderware stealth ipe 0.30 nippon süper tough misina bağlıyorum. Atarken eldiven kullanmaya gerek kalmıyor ve hiçbir zaman kopma yaşamadım. Ben genellikle sezondan sezona şoku kesip yenisini bağlıyorum. Daha erken yenilediğimde oluyor.

25 ip yazmışsınız.
şokta ip kulanılacaksa , ipe iple şok yapmaktaki amaç nedir.
Şoka ip değil misina kullanıyorum..
..ipe kanca iğne uçlarının takılıp girmesini önlemek,( ki takılırasa kesip atmadan çıkmaz)
...zemine takılabilecek kanca uçlarının , zararı azaltıp ilk anda takımın şoktan patlamasını sağlamak
( sahtenin 3 lü iğnesi zemine takılmamışsa kolay takım patlatmıyorum )
0.16 X 8 iple 200 gram kurşunla istediğimiz kadar abanalım , patlama vs yok.
0.16 ipe 0.25 ip şok niçin kullanılır bilgim yok.. Tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
Sabri bey Şok İp yazısını sizden kopyaladım , sorum şahsınıza değil.
Niçin İpe ip şok sorum genelde.
Aslinda burada kullanilan şok tabiri atışta yada balik vurdugunda oluşan gerilimi azaltmak için kullanılan şok değil ağır kurşun atarken ip veya monofilement misinanin kopmasını önleyecek öncü diyebiliriz
İp e ip şok amacı atişlarda tam kuvveti kamisdan kurşuna kadar iletip butun gücü kullanabilmek ve guc kaybetmeksizin ileri atabilmeye yardimci olmaktir
Yukarıda yazdığıniz gibi dibe takilma durumlarinda da genelde ek yerlerin den kopma olnaktadir
Ipe iğne girdiği taktirde iğnenin damaklı yapisi hem ipe zarar veririr hemde çıkması zorlaşır boyle bir durumda ipi kesmek istemez iseniz iğneyi ileri itip makas yada keski ile kesip ipi kurtarabilirsiniz bir zarar da gormezsiniz

Genelde 8 kat ipler hem bir kat daha kaliteli hem daha sağlam oluyor o yüzden 0.16 mm ip ile evet 200 grm atabilirsiniz ama daha üst gramajlarda kullanmak için ip mm kalınlığını arttirmak yerinde olur 8 kat ipler fiyat bakimindan birazdaha yukarda olduğun dan 4 kat fiyat performas bakimindan kullanilmasi yerinde olabilir
Bu konu hakkinda cok daha tecrübeli bilgi sahibi olan kişiler forumda mevcut onlarda bi şeyler karalasalar cok daha bilgi edinici bir konu oluşmuş olur elden geldiğince güç yettiğince yazmaya çalıştım bu konu hakkindaki düşüncelerimi sürç ü lisan etti isem af ola herkese keyifli forumlar dilerim saygılar selamlar
Rast gelsinnnn

Back