10 puanlık kamış sorusu..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trkc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bagaja kapalı boyu 112cm'den fazlası sığmıyor.
Ben surf kamış alacakken çok araştırdım. Bağaja sığan ve boğazda hakkını veren bir kamış bulamadım. Şimdi arka koltukta çapraz çok rahat , alıştı oraya 🙂. Pratik olacak diye teleskopik almıştım, şimdi keşke parçalı olsaydı diyorum. Eğer arka koltuğa koyma durumun varsa hiç boyu dert etme.

Bir arkadaşım 240 teleskopik exage kullanıyordu. Attığı mesafeler gayet iyiydi. Kaliteli ince ip misina kullanıyordu. Mesafeyi kafanıza takmayın.

Ben de aynı dertten muzdarip oldduğun için Daiwa Mobile Pack 806TMS aldım. Henüz elime ulaşmadı. Kağıt üzerinde verileri çok iyi ama gerçek kullanınca ortaya çıkacak. 244 cm, 120 gr, 6 parça, 52cm kapalı boy ve 7-35 gr atar aralığı.

V systemi erim olarak övenlere şaşırıyorum. Kamışın üzerindeki elemanlar aynı fiyattaki Shimanoya göre çok kaliteli. Güzel kamış ancak erim konusunda zayıf.
Ancak V systemi erim olarak övenler sanırım çok kalitesiz kamışlardan sonra bunu alanlar.
Hiç sevemediğim Shimano markasının daha ucuz ve kalitesiz catanası bile V systeme erim konusunda nal toplatır.
Exage tele de öyle. Teleskopik olmasının kullanım sırasında birkaç dezavantajı olabilir ancak erim, shimano gibi benim için güvenilmez marka olması dışında sorunu çıkabilir de çıkmayabilir de.

Ben spin işine V system ile başladım. Daha sonra aldığım savagear, catana sonrası bazukası hariç birine hediye ettim.
Şimdi çeşitli kamışlarım var. Kullandığım en kötü kamış V systemdi. Catanayı sorarsanız kısa sürede parçalandı.
Sonra serviste kayboldu da ondan kurtuldum.:acpsnr:

Back