coner
Daimi Üye
(link)
Bu güzel balığın,denizlerimizin gelininin nesli tükeniyor dikkat edelim....
Bu güzel balığın,denizlerimizin gelininin nesli tükeniyor dikkat edelim....
Bu akşam uskumru çaparisi deneyeyim dedim. Belki denk gelir ilk uskumrumu yakalarım diyordum.
Takım Bilgisi
Makina= Mitchell Premium Pro 7000
Kamış = Lineaeffe AC Casting 4.20 250 gr
Uskumru çaparisi ile deneme yaparken yanımda istavrit çaparisi atan genç kardeşimizin kancası misinama takıldı. Onu çıkartmak için bir süre bekledim. Kancayi kurtardiktan sonra sarmaya devam ediyordum ki bammm!.. Bir sağa bir sola gidiyor misina. Tam sudan kestim kamışı toprak zemine döndürdüm beden koptu, yere düştü. Renkten dolayı dev iskorpit zannettim. Biraz yaklaşınca kanatlarındaki büyülü mavi rengi gördüm ve ahaaa Kırlangıç.. 😀 Hemen üzerine çullandım.
Belki ilk uskumrumu tutamadım, trofe de değil ama benim ilk yakaladığım bir tür. Çapariye gelmesi ise piyangonun tutması gibi. 😀
Gelelim fotoğraflara.. 😉
60279 dosyayı görüntüle
60280 dosyayı görüntüle
60281 dosyayı görüntüle
60282 dosyayı görüntüle
60283 dosyayı görüntüle
60284 dosyayı görüntüle
60285 dosyayı görüntüle
60286 dosyayı görüntüle
Rast gelsin.
Şans eseri gelse de iyi bir balıkçı avının hakkını vermeli. Avlayabilmek ve güzel pişirebilmek.. Bütün mesele bu. 😉
60321 dosyayı görüntüle
Tarifi=
Güzelce temizlenen kırlangıç balığının yanlarına çizikleri atılır. Zeytinyağı, karabiber ve tuz karıştırılarak güzelce balığa sürülür. 230 dereceye ayarlanan fırın ısınmaya bırakılır. Bu sürede patates ve soğanlar halka şeklinde doğranılır. Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağladıktan sonra balık tepsiye oturttulur. Etrafına patatesler dizilir. Soğanların yanmaması için soğanlar patateslerin üstüne (birleşim noktalarına) dizilir ve fırına yarım saatliğine bırakılır. Yarım saat sonunda fırından çıkardığınız balığın üzerine kırmızı pul biber dökülür. Pul biberi balığı fırına koymadan önce dökerseniz yanar ve siyah siyah noktalar haline gelir, kötü görüntü verir.
Koray kardesim tebrikler. Cok guzel bir balik. Son dakika golu gibi olmus 🙂 Bu arkadasin miniklerinde onlarca tutup salmistim gecen sene.
Afiyet seker olsun. Cok lezzetli bir baliktir.
Iyi stres attın ama hacı abi.. 🙂
Kırlangıç aldı onun stresini sen merak etme abi.. 🙂Yok bee bence balık tutacam diye stres yaptı Taha 🤣