15 Temmuz demokrasi zaferi kutlu olsun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pelipe35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Kurşunlara göğsünü germiş insanları bu kadar kolay eleştirmek ne kadar kolay değil mi?
Asla böyle bir girişimim olmadı, sonuna kadar saygı duyuyorum orada ölen ve yaralanan vatandaşlarımıza. Ancak suçlu-suçsuz ayrımı yapılmaksızın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup erlere karşı yapılan zulüm de unutulmamalıdır.

Bu kadar kompleks bir olayi bu kadar sınırlı veriyle, onyargilardan kurtulmadan ve yeterli bilgiye sahip olmadan ve hatta yanlış bilgi ile analiz edip yorumlarsaniz illa ki yanlış sonuca ulaşırsınız. Bu forumda balık mevzuu hepimizin buluştuğu ortak alan. Forumun amacının da bu olduğunu goz onunde bulundurarak siyasi mevzulara girmeme taraftarıyım.

İzlediğimiz videolar yalan ozaman kesildiğini bilmem ama dövüldüğünü gördük
Kafa kesme yok. Evet tekme tokat kemerle askerler dovuldu. Ama unutmamak gerekirki erol usta orada bircok insanin cani cigeri öldü ölduruldu katledildi. Hicbir zaman rutbesiz ere yapilan bu muameleye hosgoru ile bakmadim ama masum halka vur emri veren rutbeliyede acimadim kardesim. İns vatanca milletce birdaha boyle gunler gormeyiz.

Asla böyle bir girişimim olmadı, sonuna kadar saygı duyuyorum orada ölen ve yaralanan vatandaşlarımıza. Ancak suçlu-suçsuz ayrımı yapılmaksızın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup erlere karşı yapılan zulüm de unutulmamalıdır.
Yapılanlar doğru olmaya bilir ama koçaman bir yanlışın yanında ondan çok daha ufak bir olayı büyütmek ve sadece onun üzerinden siyaset üretmek doğru bir davranış değildir... 250 kişi şehit olmuş, 2000 kişi gazi olmuş, bunları görmeden köprü üstünden yapılan yanlışları konuşmak ne kadar doğrudur? Orda gece boyun kendine ateş eden insanlarla mücadele etmiş insanların bazı yanlışlar yapması gayet normaldir.. Doğru değildir ama bu doğal olarak oluşan bir durumdur... Bir çok insanda var olan bir psikolojidir... Haksız yere arabamıza vuran, yada aldığı borcu vermeyen yada evimize giren hırsıza bile kan kusarken, oradaki insanların yanlışını ön plana çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir... Eğer ben orda olsaydım belki o psikoloji ile çok daha kötülerini yapardım... Doğrumu? Hayır değil ama bazı şeyler insana elinde olmadan gelişir... Hoşuna gidiyorsa açılan konuyu kutlar geçersin, hoşuna gitmiyorsa siyaset üretecek şeyler yazmazsızn okur geçersin, arkadaş ortamlarında istediğin kadar tartışırsın... Forumlar siyaset konuşmak uygun ortamlar değildir... Ama gördüğün gibi senin bir yazın sayesinde bende dayanamadım yazıyorum... İSte insan psikolojisi böyle birşey..

Halis niyetlerle sokağa çıkıp vatanı uğruna canını veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Allah böyle kötü günleri bu millete bir daha yaşatmasın..

Adım adım yaşıyoruz, dediği gibi.. Umarım gereken ders alınmıştır.

20170716_204749.png

Kafa kesme yok. Evet tekme tokat kemerle askerler dovuldu. Ama unutmamak gerekirki erol usta orada bircok insanin cani cigeri öldü ölduruldu katledildi. Hicbir zaman rutbesiz ere yapilan bu muameleye hosgoru ile bakmadim ama masum halka vur emri veren rutbeliyede acimadim kardesim. İns vatanca milletce birdaha boyle gunler gormeyiz.
Eee neden benim yazdığımı alıntı yapıp bana yazıyorsun şimdi anlamadım benmi verdim vur emrini. Emri vereni bence dövmesinler kuru uzun kazıklarvardır eskiler bilir bence onlara yönlerdinsinler mapus saçma herkezin canı ciğeri yandı diyorsun bu memlekette hergün bilemedin haftada kaçtane şehit düşüyor biliyormusun ne anaların ciğerleri kor oluyor biz babadan milliyetci doğduk vatan sevdasını bize kimse öğretmedi onunla doğduk onla öleceğiz hamdolsun

Yapılanlar doğru olmaya bilir ama koçaman bir yanlışın yanında ondan çok daha ufak bir olayı büyütmek ve sadece onun üzerinden siyaset üretmek doğru bir davranış değildir... 250 kişi şehit olmuş, 2000 kişi gazi olmuş, bunları görmeden köprü üstünden yapılan yanlışları konuşmak ne kadar doğrudur? Orda gece boyun kendine ateş eden insanlarla mücadele etmiş insanların bazı yanlışlar yapması gayet normaldir.. Doğru değildir ama bu doğal olarak oluşan bir durumdur... Bir çok insanda var olan bir psikolojidir... Haksız yere arabamıza vuran, yada aldığı borcu vermeyen yada evimize giren hırsıza bile kan kusarken, oradaki insanların yanlışını ön plana çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir... Eğer ben orda olsaydım belki o psikoloji ile çok daha kötülerini yapardım... Doğrumu? Hayır değil ama bazı şeyler insana elinde olmadan gelişir... Hoşuna gidiyorsa açılan konuyu kutlar geçersin, hoşuna gitmiyorsa siyaset üretecek şeyler yazmazsızn okur geçersin, arkadaş ortamlarında istediğin kadar tartışırsın... Forumlar siyaset konuşmak uygun ortamlar değildir... Ama gördüğün gibi senin bir yazın sayesinde bende dayanamadım yazıyorum... İSte insan psikolojisi böyle birşey..
Görüşlerine saygı duyuyorum Abdullah abi, cevap vermek ya da vermemek açıklama isteğinden çok bir savunma mekanizmasıdır.

Ben de bir örnek vermek istiyorum. Hazreti Ali halife iken düşmanı çoktu. Hariciler, öldürme kararı almışlardı. Bunun için İbn Mülcem'i görevlendirmişlerdi. Hz. Ali, sabah namazını kılarken İbn Mülcem arkadan gelip zehirli kılıcıyla Hz.Ali'yi ağır yaraladı. Hz. Ali ağır yaralıydı. Durmadan kan kaybediyordu. O durumdayken bile yanındakilere dönerek, sabah namazını kılmalarını, vakti geçirmemelerini söyledi. Namazı kıldırmak için de yerine vekil tayin etti. Oğlu Hz. Hasan’ı yanına çağırıp, başında toplananlara şöyle dedi: “Bunun yemeğini yedirin ki istirahat etsin! Eğer hayatta kalırsam, İbn Mülcem’i ben yargılarım; affederim ya da cezasını veririm. Ölürsem, cezasını verin! Fakat asla haddi aşarak müslümanların kanına girmeyin. Çünkü Allah haddi aşanları sevmez.” buyurdu.

Görüşlerine saygı duyuyorum Abdullah abi, cevap vermek ya da vermemek açıklama isteğinden çok bir savunma mekanizmasıdır.

Ben de bir örnek vermek istiyorum. Hazreti Ali halife iken düşmanı çoktu. Hariciler, öldürme kararı almışlardı. Bunun için İbn Mülcem'i görevlendirmişlerdi. Hz. Ali, sabah namazını kılarken İbn Mülcem arkadan gelip zehirli kılıcıyla Hz.Ali'yi ağır yaraladı. Hz. Ali ağır yaralıydı. Durmadan kan kaybediyordu. O durumdayken bile yanındakilere dönerek, sabah namazını kılmalarını, vakti geçirmemelerini söyledi. Namazı kıldırmak için de yerine vekil tayin etti. Oğlu Hz. Hasan’ı yanına çağırıp, başında toplananlara şöyle dedi: “Bunun yemeğini yedirin ki istirahat etsin! Eğer hayatta kalırsam, İbn Mülcem’i ben yargılarım; affederim ya da cezasını veririm. Ölürsem, cezasını verin! Fakat asla haddi aşarak müslümanların kanına girmeyin. Çünkü Allah haddi aşanları sevmez.” buyurdu.
Keşke zamanımız insanları 4 halife gibi olabilseler... Ama bunu bugün beklemek ne kadar doğru? HZ. Ali gibi olamıyor diye birilerini gömmek gerekse ilk beni ve seni gömmek gerekir sanırım...

Hiçbir askerin kafası kesilmedi bunlar yalan kaldıki askerlerde dövülmedi ama tabi sen yine neye inanmak istersen ona inanacaksın hayırlısı inşallah

Aynen dediğin gibi kardeşim "sen neye inanmak istersen ona inanacaksın"

Asker kafası kesilmedi dövülmedi demişsin.
Mesela ben şimdi bunların fotoğraflarını ekleyeceğim, arkadaşlar kusura bakmasın görüntüler için, ama yine de sen neye inanmak istersen ona inanacaksın

Bu boğaz köprüsünde başı kesilerek öldürülen asker...
Buna falanca ülkeden fotoğraf falan diyenler de olmuştu. Köprünün demirleri görünüyor ve Türk bayrağı da... İnternette videosu da servis edilmişti. Acaba kafasının gövdesinden ayrılması mı gerekirdi kafasının kesilmiş olması için?

page_bogazici-koprusunde-bir-asker-basi-kesilerek-olduruldu_672363950.jpg

Asker kemerle kırbaçlanıyor
Türk polisi var, arkada köprü demirleri görünüyor, yani fotoğraf Türkiye'den. O sakallı da elindeki kırbacı mendil yapıp halay çekmiyorsa belli ki askerlere vuruyor.

askerlere-linc-girisimi-1.jpg

Tekme tokat dövülen bir başka asker gurubu
Burada ellerini yüzlerine koymuş perişan halde ağlıyor gibi görünen askerlerin arkasındaki sakallı eğer hareketli bir müzik eşliğinde dansetmiyorsa askeri tekmeliyor.

korkunc-goruntu-teslim-olan-askerin--930903.jpg

Ha, dövdüler, kestiler, öldürdüler, kendilerince haklı sebepleri vardı vs dersin ona yorum yapmam siyasete girer gerek yok.

Ama ayan beyan ortadaki durumu da artık yalanlamaktan vazgeçin.

Maalesef ülkemizde alenen açıkta olan gerçek bir duruma inanmayan, yalan, montaj diyen insanlar ne hikmetse çok şüpheli, doğruluğu tartışılır olabilecek bir çok duruma ise sorgusuz sualsiz hemen inanabiliyorlar. Bu duruma hayret ediyorum.

İnsanların, televizyonların, gazetelerin sizin duymanızı istedikleri gibi duymayın. Sizin görmenizi istedikleri gibi görmeyin.
Siz robot değilsiniz, herkese akıl mantık ve düşünme gücü verilmiş. Araştırın, okuyun, farklı kaynaklara bakın, düşünün sorgulayın.
Herkes yalan söyler ama Google söylemez, Google bedava.

Becerebilirseniz buradaki askerlerin, erlerin, gerçekten de neden orada olduklarını bilmediklerini hayal edin. Vicdanınız ufaktan bir cız edecek mi acaba?

Daha da önemlisi; Bu darbeye kim teşebbüs etti, neden teşebbüs etti? Bu kişiler kimler, nasıl bu kadar büyümüşler, kimler bunlara destek olmuş, kimler bunlarla aynı yolda yürümüş, kimlerin bunlarla yedikleri içtikleri ayrı gitmemiş, kimler bunlara ne istedilerse vermiş, kimler bunlara methiyeler düzmüş vs bunları da biraz düşünün sorgulayın derim.

Aşçısından çaycısına kadar kim varsa etkilenirken, neden bu yukarıda saydıklarıma hiçbir şey olmamış. Neden darbenin araştırılması engellenmiş, neden darbenin siyasi ayağının araştırılması engellenmiş?

Darbe girişiminden hemen sonra binlerce kişi nasıl açığa alınabilmiş? Bunların isim listeleri mi varmış? Yoksa zaten bunları açığa alanlar mı o mevkilere yerleştirmiş ki hemen eliyle koymuş gibi buldular?

Böylesi bir geceyi biz niye bayram gibi kutladık, madem bir terör örgütü ve bu örgütün de lideri var neden hazırlanan 15 Temmuz afişlerinde bu terör örgütü ya da lideri hakkında en ufak bir simge, fotoğraf yok da sadece TSK küçük düşürülmüş, halbu ki darbe yapmaya kalkışan gruptan çok daha fazla engel olmaya çalışan mensubu vardı TSK'nın... bunları da biraz düşünün sorgulayın...

Son olarak hali hazırda bir çok zaferimiz destanımız var. Onlar için neden aynı özveriyi göstermiyoruz? Aksine neden kutlamalarına türlü engeller sürülüyor? Bu neyin çabasıdır? 15 Temmuz'da kaybettiklerimiz candı da misal Çanakkale'de kaybettiklerimiz patlıcan mıydı? Ben hiçbir sene hiçbir zaman Çanakkale şehitleri için camilerde sela okunduğunu duymadım. Hoş, dün sela da okundu, havai fişekte patlatıldı. Bayram mı yas mı anlayamadım, neyse...

Konuyu ilk görünce çok yazıp yazıp sildim yeri değil diye ama bu kez yazma gereği duydum.
Forum ahalisinden özür dilerim

Son düzenleme:
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back