2 Nisan 2017 Tuzlu Su&Tatlı Su Balık Avı Hezimeti

korayb3406

Daimi Üye
Tepki
3,404
Ödül
113
Merhaba Değerli Abilerim/Kardeşlerim, öncelikle bu av raporunda fotoğraf ve video bulunmamaktadır. Baştan söyleyeyim sonra kulağımı boş yere çınlatmayın.
2 Nisan 2017 tarihinde bir ilke imza atıp aynı gün içerisinde hem tuzlu su hem de tatlı su avına gitmeye niyetlendik. Ekibin yarısı sadece turnaya gelmek istediğinden 2 kişi olarak gece saat 02:00'de yola çıkıp saat 03:15 civarı Karadeniz kıyılarına ulaştık. Hazırlanıp suyun kenarına ulaşmamız 03:30'u buldu. Tuzlu suda hedef avımız levrek ve dönüş haberlerini aldığımız lüfer ailesi idi.
Karadeniz'in hırçın dalgaları bile insanda heyecana sebep oluyor. Dalgalar geri çekilirken çok güçlü bir şekilde ayağınızın altından kumları çekip alıyor. Aynı zamanda da balık gelmişcesine sahtenize asılıyor. Bölgede malum rip akıntısı (çeken akıntı) olduğunu bildiğimizden suya fazla girmeden at-çek yapmaya devam ettik. Saat 05:30 gibi ekibin diğer yarısından gelen telefon üzerine yavaştan toparlanmaya başladık. Sabah 06:00 gibi tuzlu sudan çıkıp düştük tatlı su yollarına. Yakalanamayan levrekler ve lüferler yüzünden epey malzeme konusu olduk.😀😀
Yarım saat sonra ekibin geri kalanı ile buluşup turna denemelerine başladık. Daha önceki turna avımızda ilk avında ilk atışında 70 cm turna yakalayan arkadaş yarım saat sonunda pes edip ''balık yok hadi gidelim.'' diye söylenmeye başladı. Diğer arkadaşlarda havanın bulutlu olması ve rüzgarın poyraz olmasından dolayı gitme taraftarı oldular. Biraz daha zaman kazanmak için çantadan termosu çıkartıp 3'ü 1 arada/latte servisini başlattım. Kahvelerimizi yudumlarken ilerimizdeki tekneden güzel bir turna yakaladılar. Allah o teknedekilerden razı olsun. Bana yarım saat daha vakit kazandırdılar.😀😀 Bizim ekip balığı görünce hemen oltaları kapıp suyun kenarına koştu. Yarım saat sonra balık yakalayamayınca aynı muhabbet.:ytrya::acpsnr::acpsnr: Can sıkıntısından at-çek yaptığım yerde taş sektirmeye çalışanı, hadi gidelim hadi gidelim diye mızmızlananı, saat 12:00'de aile kahvaltısına yetişemeye çalışanı.. Saat 10:00'da da yola çıktık. Pazar günüm işte böyle piç oldu. 😡😡 Bir daha da tövbe.
Sabredip okuyan varsa teşekkür ederim. Ekip arkadaşlarım canciğerdir ama balıkta değil.:bsmagryr::bsmagryr:

Sağlık olsun hacı abi.. Avlağa gidince geze geze avlanirim.. En son 7.9 km yürümüştüm baraj etrafında.. 🙂

Sağlık olsun hacı abi.. Avlağa gidince geze geze avlanirim.. En son 7.9 km yürümüştüm baraj etrafında.. 🙂
Yok abi o gün yürüyelim demeye çekindim.:krktm::krktm: Avlağa gidene kadar arabadan su kenarına 2 km yürüdük zaten. Bir o kadar mesafeyi de dönüşte tırmandık. Balıktan ziyade tam teçhizatla doğa yürüyüşü oldu bu sefer🙂.

Yok abi o gün yürüyelim demeye çekindim.:krktm::krktm: Avlağa gidene kadar arabadan su kenarına 2 km yürüdük zaten. Bir o kadar mesafeyi de dönüşte tırmandık. Balıktan ziyade tam teçhizatla doğa yürüyüşü oldu bu sefer🙂.
Ankarada olaydın ben sana tuttururdum balığı.. 🙂 🙂

Ankarada olaydın ben sana tuttururdum balığı.. 🙂 🙂
Hocam övdün mü sövdün mü bilemedim.😕😀 Ankarada benim meralarım ayrı, haftasonu kısıtlı zamanda gidebiliyorum hocam. Onda da ancak aile ile hasret gidermece. Balığa zaman kalmıyor. Temelli Ankaraya dönersem o zaman bir av macerası yaparız.

Türkçe, don lastiği gibi. Nereye çeksen oraya gidiyor.🙂
Şaka bir yana uzun soluklu bir tatil denk geldiğinde Ankarada beraber av yaparız inşallah. O zamana kadar senden ve arkadaşlardan gelecek raporları okuyacağım gibi görünüyor.🙂🙂

Back