2020 Model; Daiwa Saltiga, Shimano Stella, Shimano Twinpower

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mikro modül ve yüksek kafa yapısı önemli konular. Son çıkanı alın.
Yanlış anlamadıysam twinpowerda rotor da metal stella gibi. Çok önemli bu.
ci4 malzeme 1 senede aşınıp atkı teli oynamaya başlıyor.
Dediğiniz gibi rotor malzemesi metal.
Herzaman en yeni en iyi olamıyor. Ama micro modül ve metal rotor da oldukça önemli.

Selamlar. Lt certate ve existte stella fj de plastik dişli var sanırım. Ben şuan ağırlıklı 2013 certate 3000 makine kullanıyorum. Üst düzey 2. Bir makine almayı düşünüyorum ama bu plastik dişliler kafamı karıştırıyor. O yüzden 2015 yada 13 certate yada morethan almak bana daha mantıklı geliyor.yada 2020 twinpower Tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirmiyim.

Her iki markanın uzun zamandır beklenen modelleri güncellendi ve 2020 yılı içinde satışa sunuluyor.

Saltiga :
(link)

(link)

Stella :
(link)

(link)

Twinpower :
(link)

(link)

- 8000lik bir makine ihtiyacım olsaydı hiç düşünmeden Daiwa Saltiga 8000P alırdım. Şu şu şu sebeplerden dolayı Saltiga yı alırdım demiyorum yanlış anlaşılmasın tamamen kişisel beğenilerim ile alakalı bir tercihtir bu.

- Spin setim için 4000 lik bir makine ihtiyacım var ama bu sefer Stella mı Twinpower mi diye düşünmeden direk Twinpower 4000PG alacağım. Sebep olarak Stella ile Twinpower arasındaki x2 kat fiyat farkına değer bir artısı veya özelliği olduğunu düşünmüyorum. Elbette bir takım teknik farklılıkları var ama bu farklar fiyatı x2 katına çıkartacak kadar değildir, sonuçta ben spin setim ile kullanacağım bu makineyi ve muhtelif su üstü hafif dalar sahteler ve max 15gr jig çalışacağım.
yeter yeter imzada yer kalmadı 😀

2020 Daiwa Luvias LT 2000 lik ile 2020 Shimano Twinpower 2000 lik arasında kaldım.. Twinpower kasa olarak çok sağlam duruyor metal rotor la.. Luvias ise aşırı hafif Zaion malzeme monokok gövde.. Twinpower dan çok daha hafif.. fiyatları aynı ayarda Twinpower 3000 jp yeni daha pahalı.. Anlayacağınız kafam baya karışık.. 😆😵😀

Selamlar. Lt certate ve existte stella fj de plastik dişli var sanırım. Ben şuan ağırlıklı 2013 certate 3000 makine kullanıyorum. Üst düzey 2. Bir makine almayı düşünüyorum ama bu plastik dişliler kafamı karıştırıyor. O yüzden 2015 yada 13 certate yada morethan almak bana daha mantıklı geliyor.yada 2020 twinpower Tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirmiyim.

Lt Certate, Exist ve Stella Fj de ki dişlilerin plastik olduğunu daha önce hiç duymamıştım, siz bu bilgiye nereden ulaştınız.?

2020 Daiwa Luvias LT 2000 lik ile 2020 Shimano Twinpower 2000 lik arasında kaldım.. Twinpower kasa olarak çok sağlam duruyor metal rotor la.. Luvias ise aşırı hafif Zaion malzeme monokok gövde.. Twinpower dan çok daha hafif.. fiyatları aynı ayarda Twinpower 3000 jp yeni daha pahalı.. Anlayacağınız kafam baya karışık.. 😆😵😀
Shimano candır gerisi heyecandır Taha Hocam 🙂

Shimano stella, twinpower, certate vs. hepsinde ileri-geri dişlisi ve micro modül dişliler plastik.
Ana ve pinyon dişliler metal.
Sessiz çalışma için plastiğe döndüler sanırım. Zaten fazla yük binen yer değil osc. dişlileri.

Bence kamışın ağırlığına göre seçim yapmak uygun olur.
Twinpower tabiiki metal gövdesiyle daha dayanıklı ve stabil olacaktır.
Ancak luvias da hafif rotoruyla bomboş rahatça dönecektir 🙂

Son düzenleme:
Back