2020 Model; Daiwa Saltiga, Shimano Stella, Shimano Twinpower

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kendim de tatlı su avcısıyım. Alabalık, perch avlarına giderim sürekli. Dişli zamanı da 1 2 ay belki. Levrek kovalamıyorum bile. Fırsat bulduğum her zaman balığa giderim. Senede 4 ay hiç gitmem. Yeri gelir 1 saat dururum, yeri gelir 8 saat olta atarım. Şimdi biz kaliteli malzeme kullanmayı haketmiyor muyuz 🙂 deniz malzemelerin ömrünü bitiriyor. Korozyon vs risk faktörü de fazla. Ama tatlı su hiç bişey yapmaz. Biz çok daha uzun sürelerde kullanabiliriz 🙂 Siz ceymar alsanız mesela çöp oldukça atarsınız. Bu gayede baktığınızda ciddi bir miktar cebinizde kalır 🙂

Ben şahsen keyif alıyorum ve aldığım için kullanıyorum. Bu iş sadece balık tutmaksa remixon bauer albastar gibi makinelerle bile balık tutulabilir. Taha kardeşimde benimle aynı fikirde diye biliyorum 🙂 İnşallah bu sezonda yanynaya geleceğiz..
Tatli su icin sezon ne zaman? Bende katilmaya calisayim size, benide haberdar etmeyi unutma 🙂

Taha hocam sızın hedef balıgınız yogunluk olarak Perch , turna vs değilmi ? yanı kısacası tatlu su balığı hedef balık sanırım !!! bu manada cok kalıtelı bı mal almanız cokda elzem degıl dıye dusunuyorum zıra tatlı suda rulman kolay kolay bozulmaz turna avında kalaması duzgun calısan bı modelde olsa sızın ısınızı fazlasıyla gorur misal yeni stratic 4000 vs gıbı . benım bı arkadasım var nascı 5000 kullanır senelerde hıc bakımda yapmaz sanırım makına 15 senedır yag gres yuzu gormemısdır 🙂 o makına ıle karadenızde marmarada ne luferler ne turnalar vs yakalamıstır halada saat gıbı calısır kullanır.
sımdı yuksek ıhtımalle bana dıyorsun kendın cok kalıtelı mal kullanıyorsun dıceksın 🙂 ustadım bızım mera boğaz sartlar burada cok zor ve bız haftada en az 4-5 gun avdayız mecbur konfor kullanmak gerekıyor konfor kullanmazsak av cıle oluyor bızım ıcın. bu sebeple konfor urunlerı kullanmamız gerekıyor.
Valla üstadım tatlı suda kesinlikle kaliteli malzemeler kullanmam gerektiğini yıllar sonra anladım.. niye dersiniz iç sularımız da bilinçsiz avcılık yüzünden popülasyon oldukça azaldı.. bu yüzden balığı bulabilmek adına saatlerce olta sallıyoruz km lerce yürüyüş yaparak alan tariyoruz.. Şahsen benim için ne kadar hafif takım olursa o kadar rahat ediyorum.. Bahsettiğim makine de Luvias lt sadece 155 gram.. 100 gram altı bir kamışla bana çok büyük konfor sağlar.. Aslında bahsettiğin olayda dönem dönem git geller yaşıyorum.. balığı bazen bulamayınca ne işin var 2000 liralık makineyle zaten balık yok diyorum.. Sonra elinde 150 liralık makine ile balığı bulup keyifli bir av ortasında makine beni yarıyolda bırakınca da inanılmaz pişman oluyorum.. 🙂😉🙄:islik:

Kendim de tatlı su avcısıyım. Alabalık, perch avlarına giderim sürekli. Dişli zamanı da 1 2 ay belki. Levrek kovalamıyorum bile. Fırsat bulduğum her zaman balığa giderim. Senede 4 ay hiç gitmem. Yeri gelir 1 saat dururum, yeri gelir 8 saat olta atarım. Şimdi biz kaliteli malzeme kullanmayı haketmiyor muyuz 🙂 deniz malzemelerin ömrünü bitiriyor. Korozyon vs risk faktörü de fazla. Ama tatlı su hiç bişey yapmaz. Biz çok daha uzun sürelerde kullanabiliriz 🙂 Siz ceymar alsanız mesela çöp oldukça atarsınız. Bu gayede baktığınızda ciddi bir miktar cebinizde kalır 🙂

Ben şahsen keyif alıyorum ve aldığım için kullanıyorum. Bu iş sadece balık tutmaksa remixon bauer albastar gibi makinelerle bile balık tutulabilir. Taha kardeşimde benimle aynı fikirde diye biliyorum 🙂 İnşallah bu sezonda yanynaya geleceğiz..
Kesinlikle katılıyorum Tunay hocam.. İnşAllah.. 🙂😉

Back