22.11.2017 nihayet sabah suyu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S.a arkadaşlar uzun bir aradan sonra güzel bir rapor paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Hem yapmış olduğum bazı malzemeler hemde kullandığım ekipmanların hakkını vermek için bu sene bolca balığı kovalayacağımı daha önce bir çok kez dile getirmiştim. Ama gel gelelim balığın durumu hepinizin malumu. Bir gün önce 4 saatlik av sonucunda sıfır çekmiş olmama rağmen yine umudumu kaybetmeyip bugün yeniden şansımı denemek için sabahın erken saatlerinde düştüm yollara. Zaman zaman boylar gayet iyi iken kimi zaman ise yaprak gelmeye devam etti, ama şöyle güzel bir haber vereyim. Geçen hafta ile bu hafta arasındaki yapraklarda bile ciddi bir büyüme söz konusu. Özellikle bu yağmurlardan sonra balık eğer boğazda durur ise ciddi güzel av verir, ama yürür akar giderse hep birlikte ardından el sallarız.

Hatırı sayılır bir rakama ulaştıktan sonra avı sonlandırdım, hani atalarımız demiş ya kıç ıslanmadan balık tutulmaz diye, aynen o hesap bugün yeteri kadarda ıslandım ve dondum.

Neredeyse çoğu zaman bagajdan hiç indirmediğim takım çantam. Bugün benimle birlikte oda biraz ıslandı, hem ona hemde içindeki malzemelere bakım yapmak istedim. Bu vesile ile kullandığım malzemeleri sizler için fotoğrafladım ve detaylı bir rapor yazmak istedim.

67638 dosyayı görüntüle

Kamış Shimano Surf Leader 4.05 BX
67639 dosyayı görüntüle

Makine : Shimano Bullseye 9080 XT ( Fliegen TD Yumeya Large Eva Topuz ile kullandım)
67640 dosyayı görüntüle

Misina : Makinenin ana bedeninde berkley whiplash sarılı. Şok için bu kafada Savagear adrenaline sarılı. Rapala bedeni için ise 0.30 sufix duraflex tercih ettim.

67641 dosyayı görüntüle 67642 dosyayı görüntüle 67643 dosyayı görüntüle

Kullandığım ana kaşıklar :
67644 dosyayı görüntüle
Bunlarda ne olur ne olmaz yedek kaşıklar :
67645 dosyayı görüntüle

180 İle 230 gram arası çalıştım. ve kendi yapmış olduğum gaparat sistemini kullandım. İki kez ilişkene kaşık takmak haricinde çok şükür gam yapma veyahut dolanma yüzünden beden değiştirmek zorunda kalmadım.
67646 dosyayı görüntüle

Temizlik Öncesi :
67652 dosyayı görüntüle
67647 dosyayı görüntüle

Temizlik sonrası :

67648 dosyayı görüntüle

Bunlarda çok şükür kuzular :
67649 dosyayı görüntüle 67650 dosyayı görüntüle 67651 dosyayı görüntüle

Balıklar İstanbul boğazı marmaraya yakın bölgeden alınmıştır.

Daha iyileri sizlere rastgelsin arkadaşlar.

Bu arada arkadaşlar en son fotoğrafta bir koli var dikkatinizi belki çekmiştir. Akşamdan yapmış olduğum kaşıkların üzerine muhafaza amaçlı yapıştırıcı sürmüştüm, tamamı kurumadığı için bu şekilde yanıma aldım ve av başlayana kadar kurumasını bekledim.

Bu işe gönül vermemiş kişilere bunu anlattığım zaman senin aklından zorun var diyorlar ve genellikle çoğu kimseyle paylaşmıyorum. Sadece bu forum gibi hobidaşların yer aldığı platformlarda veya ortamlarda dile getiriyorum.
Hem tebrik hemde takdir ettim sizi avlarınız daim olsun..

Tebrikler Gazi, güzel bir av yapmışsın ve çok güzel raporlanırsın. Devamı artarak gelir inşallah.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

"Sabrın sonu selamettir." diye boşuna dememişler. 😉
Yeminlen kendim yakalamışım kadar sevindim,
Kullandığın ekipmanlar, el emeği göz nuru yaptığın gaşıkla,gabarat ile markalaşman an meselesi,
Doğallığın,alçak gönüllüğün ve paylaşımcılığın ile hepimizin gönlünü zaten fethettin 🙂
Bütün kalbimle daha irileri de denk gelir inşallah
Her daim rastgelsin abim

Back