240 10-30 Dan Yüksek Spin Kamis Tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

karga

Daimi Üye
Tepki
1,222
Ödül
113
Herkese merhaba
Arkadaşlar elimde 270 10-30 kamisim var alternatif olarak 240 14-42 15-45 gibi max 350 lira civarında bir kamis aramaktayım aslında iki kamis arasında kaldım
1-daiwa legalis seabass 240 14-42
2-okuma helios 240 15-45
Sizce bu iki kamistan hangisini seçmeliyim
Beklentilerimi ve neden ikinci kamis aradığımı da yazayım
Su an kullandığım kamis 270 10-30 major craft x-ride çok memnunum kamistan süper hafif fast aksiyon bir kamis fakat fiyat olarak baya yüksek son zamanlarda kamisi kirmaktan cok korkmaya başladım zamanında yaptım bir delilik aldım ama basına bisey gelse tekrar kıyamam o kadar paraya 🙂
Ayrıca Bodrum’a taşındım avlandığım yerlerin bazıları suya çok yakın 270 uzun gelmeye başladı
Beklentilerim ise boy 240 atar 10-30 un bir tik ustu özellikle jig ve patlak havalarda ağır sahteleri daha rahat atmak birde yumuşak kamislari kullanmayı sevmiyorum
Kısaca 240 sert karakterli kibar davranmak zorunda kalmayacağım kamis lazim bana 🙂
Şimdiden cevaplar icin teşekkür ederim

Kullanılmaya kıyamadığınız iyi bir kamışınız var ve sürekli kullandığınız ucuz bir kamışınız olsun istiyorsunuz. Doğru mu anladım.

Eskiden Mercedes alanlar bir de Şahin alırdı. Onun gibi oldu.

Daiwa Ballistick X kamışı deneme imkanım oldu 2.40 7-28 atarlı olmasına rağmen bana 14-42 gibi sert geldi.. Bunu çevremde bi kaç kişiden daha duydum atarına göre oldukça sert bir kamış..

İkiside güzel kamış Legalis hem şık hem güzel bir kamış..200 lira fuji yüzükler v.s Madem el altında kırma korkusu olmadan kullanmak istiyorsunuz.Legalis derim çünki Helios ile arasında 150 liradan fazla fark var ve Legalis her türlü işinizi görür 150 gram kamış 10-35 olanı bile gayet sert bence siz kaç gram sahte atacaksınız.

Son düzenleme:
Kullanılmaya kıyamadığınız iyi bir kamışınız var ve sürekli kullandığınız ucuz bir kamışınız olsun istiyorsunuz. Doğru mu anladım.

Eskiden Mercedes alanlar bir de Şahin alırdı. Onun gibi oldu.
Öyle sayılır tam kiyamamak değil aslında daha hem sert havalarda kullanmak icin hemde daha korkmadan kullanmak icin

İkiside güzel kamış Legalis hem şık hem güzel bir kamış..200 lira fuji yüzükler v.s Madem el altında kırma korkusu olmadan kullanmak istiyorsunuz.Legalis derim çünki Helios ile arasında 150 liradan fazla fark var ve Legalis her türlü işinizi görür 150 gram kamış 10-35 olanı bile gayet sert bence siz kaç gram sahte atacaksınız.
Bende ayni şeyi düşünüyordum aslında kesinlikle haklısınız heliosa göre daha ucuz kamis
Çevremde sığ meralar haricinde oldukça derin meralarda var 10-30 la 21 gr jig atarken tırsıyorum açıkcası 30 gr ve ustu jigler kullanıp uzun mesafe atış yapmakta istiyorum kirma korkusu olmadan

Bende ayni şeyi düşünüyordum aslında kesinlikle haklısınız heliosa göre daha ucuz kamis
Çevremde sığ meralar haricinde oldukça derin meralarda var 10-30 la 21 gr jig atarken tırsıyorum açıkcası 30 gr ve ustu jigler kullanıp uzun mesafe atış yapmakta istiyorum kirma korkusu olmadan
Yorumlarda kullanan arkadaş 35 gram jig rahat atılıyor demiş 2.40 olanıda aynıdır.

Bir kamışa alışınca diğerleri çok absürt gelebiliyor ama, öyle bir durumda var.. 🙂 Avlakta kayıp düştüm ve e 86ML lateonun alt parçasını kırıldı, yedek kamışım biomaster 2.46cm 15-50 MH'yi kullanıyorum ama kütük gibi sert geliyor nedense, lateo hem ağırlıkta, hem aksiyonda, hemde kullanımda çok iyiydi yada ben çok alışmıştım, bilemiyorum, lateonun muadili bir kamış arayışı içindeyim bende..

Diyeceğim o ki sert karakterli kamışlara biomaster 2.46cm 15-50 MH'yi de ekleyebilirsiniz, ağır jig ve sahtelerde cidden çok iyi performansı var..

Back