3 Boyutlu Printer Ile Sahte Yapımı

Aslında 3 boyutlu parçaların mukavemetleri hiç fena değildir, uygun materyal ve gerilim vektörüne uygun yazdırma katmanlaması yapılırsa mukavemet enjeksiyon plastiğin üzerine bile geçer. içerden boydan boya bir tele gerek kalmayabilir.

3D printerdan çıkan malzeme, enjeksiyondan çıkana göre daha sert ve dolayısıyla daha kırılgan. Tüm materyalleri bilmediğim için esnek olanı da vardır muhakkak ancak benim gördüklerim hep kırılgan olanlardı.

Dişli balığın saldırısı veya dipteki ilişkenlere takılma senaryolarında gerilim vektörü de değişecektir hocam. Bir trofe kandırabilmişsem sahtem parçalansa bile o balığı çekebilmek isterim. Çelik tel bu noktada balığı kıyılatmada başarı oranını arttıracaktır diye düşünüyorum.

Size ilham vermesine çok sevindim. Kesinlikle çok zevkli bir iş. Gerek teknik tasarımı olsun gerekse sonrasındaki el işçiliği.. Kesinlikle çok pahalı rapalalardan çok daha iyi sahteler üretilebilir.

Yaptığınız ürünler çok güzel, reverse engineering yöntemiyle keşfedilmiş olanı tekrar ediyorsunuz elbette. Ancak, pahalı ürünlerde (kaliteli markaları kast ediyorum) harcanan arge'yi küçümsememek lazım hocam. Onların üretim teknikleri ve mühendislik çalışmaları nedeniyle zirvedeki ürünlerden daha iyilerini yapabileceğinizi düşünmüyorum.

3D printerdan çıkan malzeme, enjeksiyondan çıkana göre daha sert ve dolayısıyla daha kırılgan. Tüm materyalleri bilmediğim için esnek olanı da vardır muhakkak ancak benim gördüklerim hep kırılgan olanlardı.

Dişli balığın saldırısı veya dipteki ilişkenlere takılma senaryolarında gerilim vektörü de değişecektir hocam. Bir trofe kandırabilmişsem sahtem parçalansa bile o balığı çekebilmek isterim. Çelik tel bu noktada balığı kıyılatmada başarı oranını arttıracaktır diye düşünüyorum.

Evet haklısınız, ben sadece bir öngörü yapmak istemiştim, denemeden bilinebilecek şey değil bunlar.

Yaptığınız ürünler çok güzel, reverse engineering yöntemiyle keşfedilmiş olanı tekrar ediyorsunuz elbette. Ancak, pahalı ürünlerde (kaliteli markaları kast ediyorum) harcanan arge'yi küçümsememek lazım hocam. Onların üretim teknikleri ve mühendislik çalışmaları nedeniyle zirvedeki ürünlerden daha iyilerini yapabileceğinizi düşünmüyorum.

Çok da problem değil, firmalar bile tamamen birbirlerinin tıpatıpı ürün aşırması yaparken "Amerika'yı yeniden keşfetme"'ye gerek yok zaten. Varsın en süper, düper, herkezi döveri olmasın...

Tabiki haklısınız asla küçümsemek maksatlı söylemedim.. Orada söylemek istediğim eğer amaç edinilirse yeteri kadar zaman ve emek harcanırsa herşey mümkündür. Mukavemet konusunda ise tabi ki haklısınız daha önce de yazmıştım çelik tel ile daha garantili olacaktır. Trofeler için sahteler konusunda da çalışmalar yapacağım. 3D printer dayanıklığı konusunda zaten plastiğin mukavemeti belli ancak üzerini kalın katman dayanıklı epoksi ile kapladığım için aşırı sağlam hale geliyor. Daha iyisi yapılamaz konusunda ise size katılmıyorum. Gerekli emek verilirse zaman ve para harcanırsa herşeyin daha iyisi her zaman yapılabilir. Sadece böyle bir iş için değil hangi iş için neyi hedef edinmişse insan önüne daha iyisi yapılamaz diye engel koymamak gerek. Ben bunu hobi maksatlı yapıyorum ama belki çok daha profesyonelce yapmak isteyenler olacaktır. Yada başka bir konuda da olabilir kendine hedef belirlemiş birisi asla daha iyisi yapılamaz diye düşünmesin amacı hedefi daima daha iyisini yapabilirim olsun.

Son düzenleme:
Çok güzel çalışmalar..
İki yarım halinde yapıp sonra yapıştırıyor musunuz?
Evet iki yarım halinde yapıyorum içerisindeki bilyeleri ayarlayıp epoksi ile yapıştırıyorum ve üzeri boya sonra tekrar epoksi tekrar ayrılma imkanı yok çekiç ile üzerine vurmayı bile denedim test ettim çizik bile olmadı.

Back