390 gram kamış 400 gram makine

Ciddi misiniz şaka mı yapıyorsunuz ? Beklemeli çapari avı konusunda.

Çaparide en ucuz en ağır takımı kullanabilirsiniz. Sıkıntı yok . Oltayı atacaksınız. Ucuna bakacaksınız. Balık geldiğinde çekeceksiniz. Atıp çekmeyeceksiniz. Atacaksınız oltayı bir yere yaslayacaksınız.

🙂 Sanırım yeni başladınız veya dalgınlığınıza denk geldi. Çapari dediğimiz ucunda tüy benzeri şeyler bulunan çok iğneli takımlardır. At çek yöntemiyle kullanılırlar. Sizin söylediğiniz yemli av diye geçer. O kadar emin anlatmışsınız ki kendimden şüphe ettim bir an yanlış mı biliyorum diye 😀

albastar battle kamis cok iyi bi bak istersen 370 gr kullanan arkadaslarim var 150 gr ustune cikmayacaksan muthis kamis

Demek istediğim çaparili avda ağırlığın önemi yok . Ama çaparili yaparken ben birde palamuta sallim ya da çinekop sarıkanat çıkıyormuş onlara kurşun arkası rapala yapayım derseniz. O zaman Ağırlığın önemi var. Ayrıca kamışın bilyesinin de önemi var . Boğaz akıntısında 150 200 gr atıp çekeceksiniz. Çaparide atarsınız bekler çekersiniz .

Eminmisiniz. Ya farklı bir av sitilini anlatmaya çalışıyorsunuz yada bir şeyler karıştı.

çaparide takım ağırlığı çok ama çok önemlidir. Devamlı at çek kolu ve bileği ciddi yorar. Akşamda azda olsa oluşan sırt ağrılarının sebebi ağır takım ile sürekli çalışmaktır. Evet bir kurşun arkası gibi - kadar - değildir ama yorar.
Beklemeli avda yani yemi ve kurşunu atıp kamışı tripota yatırdığımızda kamışın yada makina ağırlığının pek önemi yoktur. En fazla biraz atış mesafesini etkiler - dengeyi bozar - ama çokta zora sokmaz.

Arkadaşın bahsettiği konu ise ÇAPARİ.
Yani hafif bir kamış ve hafif bir makina kol ve sırt ağrılarının kesin kes çözümüdür. 😀😀

Pardon abi ben yemliyle karıştırdım . Kafam karıştı yavaş yavaş çekicen tabi makine takım elinde . Ağırlık önemli . Ryobi makine vardı 600-700 gr bi de okuma salina vardı . Bileğim uyuşuyordu . Takım hafif ve güçlü olması lazım . Akıntıya karşı yüksek gramaj ağırlık atabiliyoruz.

Son düzenleme:
Back