4 zamanli motorun egzozundan su gelirmi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Halim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Halim

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhaba tatlisu icin yamaha 2.5 hp 4 zaman 2. el motor aldim.simdiye kadar hep elektrikli kullandim.kovada calistirdigim zaman ustten ip gibi su geliyor bu sanirim normal birde biraz altinda egzos dumaninin ciktigi yerdende cok tanzikli olmasada su geliyor bu normalmi.aldigim kisi bakimlarinin hepsini yaptirdim 2 sene yaptirma dedi.fikrinizi alabilirmiyim tesekkur ederim.

Dosyalar

• 20200126_145107.jpg
    20200126_145107.jpg
    52.2 KB · Okunma: 21
üstten ip gibi gelen su motorun soğutma suyudur. eğer su gelmiyorsa sıkıntı vardır ve hemen stop etmenız gerekır. eğer dışarda bakım yada test amaclı calıstıracaksanız genelde motorun altında bulunan su giriş yerıne kulaklık takıp su vermenız gerekır . egzoz dan da cok aşırı olmadıgı surece su gelmesı normaldır.

Fotografini cektim üstat bu azmi cokmu yada cogalir zarar verirmi ne yapmam gerek tesekkur ederim.

Selamlar Halim Bey;

Motorunuzdan bu suyun gelmemesi durumunda, aşırı ısınma sebebiyle çok büyük sorunlar/arızalar yaşarsınız.
Fotoğrafta gözüken normal bir durumdur. Bu suyun akışını özellikle kontrol etmenizi öneririm.

İyi günler dilerim.

20200129_131502.jpg

Tesekkur ederim .Sogutma suyu degilde okla gosterdigim yerde egzos dumanini attigi yerde tükürür siddetinde olan su

Tekne motorundan anlamam. Fakat motor ısınana kadar otomobiller de egzozundan su atar. Bu normaldir.

Back